Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 841 people
86447 users - nu online: 841 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 337, september 2019 (20)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Roddel Nieuws

“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...

       
lees verder


Pride in Tbilisi … geen feestje maar een gevecht, deel 1

"Pride started as a protest" hoor je vaak, wat veel mensen vergeten is dat Pride in veel landen nog steeds een protest is. In Georgie bijvoorbeeld, waar activisten probeerden een Pride te organiseren en te maken kregen met geweld, knokploegen, tegendemonstraties, rechtse groeperingen, de orthodoxe kerk en een tegenwerkende overheid.

       
lees verder


Stonewall vijftig jaar

Op 28 juni 1969 deed de politie een inval in de homobar Stonewall Inn. Dat deden ze vaker en terwijl de bezoekers zich er meestal bij neerlegden, kwamen ze die avond in verzet tegen de agenten. Dat was het begin van een paar dagen durende, gewelddadige rellen die velen zien als het begin van de strijd voor homorechten.

       
lees verder


Roze Kwaku Amsterdam

Het is zondagmiddag rond vijf uur wanneer wij in de metro zitten en te horen krijgen dat deze niet meer verder gaat. Problemen met de deuren. Ze gaan niet meer dicht. Ach ja, dan lopen we maar een halte. De moderne tijd.

       
lees verder


Beeldcolumn: magische, mythische & bijzondere 'queer' dieren, de roodscheendoek

De roodscheendoek, ook wel genaamd ·de gekostumeerde aap·, is de meest kleurrijke primaat! Het is alsof dit dier gewikkeld is in een soort van alternatieve regenboogvlag.

       
lees verder


Nederland ‘alleen op papier LHBTI-vriendelijk’

Op papier is Nederland een lhbti-vriendelijk land, maar in de praktijk voelen lhbti’s zich lang niet allemaal vrij om te zijn wie ze zijn. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder drieduizend lhbti’s.

       
lees verder


Veranker onze rechten in de Grondwet

Veranker LHBTI-rechten in de Grondwet. Die oproep deden Astrid Oosenbrug (voorzitter COC Nederland) en Philip Tijsma (voorzitter COCs Landelijke Werkgroep Politiek) op de ochtend van Pride Amsterdam in een open brief aan regering en parlement. De brief verscheen in dagblad Trouw.

       
lees verder


Exclusief herenondergoed van Comfyballs

Uit Noorwegen komt het underwear-merk Comfyballs. Gemotiveerd door het gebrek aan functionaliteit en innovatie in basics-ondergoed voor heren is Comfyballs in 2012 begonnen met de ontwikkeling van exclusief herenondergoed.

       
lees verder


Een seizoen gay parades

Zoals gewoonlijk maken we in september weer de balans op van de Gay parades die de afgelopen maanden weer overal ter wereld gehouden zijn en elke keer kom ik weer tot de conclusie dat er geen balans op te maken is. Oh ja, klagers over teveel of te weinig bloot zijn er altijd, vreemd eigenlijk dat ik over het zomer carnaval in Rotterdam waar heeeel veel bloot te zien is nooit klachten hoor.

       
lees verder


Rotterdam Pride, een kleurrijk festijn boordevol diversiteit

Van 22 tot en met 29 september kleuren de straten van Rotterdam weer alle kleuren van de regenboog om de vrijheid van seksuele, sekse, gender- en culturele diversiteit te vieren.

       
lees verder


Buitenissig Streetheart Festival 14 sept. terug in Kerkstraat

Streetheart, het eigenzinnige “gender-fluid” festival in de Kerkstraat, is op zaterdagmiddag 14 september terug voor de derde editie.

       
lees verder


Pride Amsterdam 2019: Een editie waarin geschiedenis en toekomst samenkwamen

Deze Pride was de zwaarste bevalling ooit. Om de pride te redden van de ondergang en te borgen voor de toekomst hebben we met een klein team meer problemen moeten oplossen dan de gemeente zelf aankon. Maar we zijn er in geslaagd en hebben daarnaast ook nog eens de meest inhoudelijke Pride ooit georganiseerd. Deze kolom draag ik daarom op aan mijn dream team. I love you guys!

       
lees verder


Mede-oprichter en tekstschrijver Village People overleden

Mede-oprichter en tekstschrijver van discogroep de Village People, Henri Belolo, is op 82-jarige leeftijd overleden. De Franse muziekproducent schreef onder meer mee aan de nummers Macho Man, In the Navy en Go West.

       
lees verder


YouTube verwijdert kanaal van 14-jarig meisje wegens extreem haatzaaien

Dat meldde Buzzfeed News. Volgens de site werd het account uit de lucht gehaald nadat ze een twaalf minuten durende video had geplaatst waarin ze tekeer ging tegen de lhbti-gemeenschap.

       
lees verder


Zaanstad, Zwaluwe

Als u dit leest zitten we alweer aan het einde van de zomer, nemen we langzaam afscheid van de zwoele avonden en gaan we - het liefst via een Indische interval - richting vallende blaadjes.

       
lees verder


Amsterdam Pride 2019: foto report Dam

Ook dit jaar stond het main stage weer in het hart van de stad, midden op de Dam. Club Yolo & Blend hebben hier drie dagen lang een zeer gevarieerd programma neergezet.

       
lees verder


Ralf König hoeft geen excuses aan te bieden

Lieve Noorderburen, wie ooit Brussel heeft bezocht en op stap is gegaan in de buurt van de Kolenmarkt, waar de meeste gay bars zich bevinden, heeft misschien de prachtige muurschildering van de Keulse gay stripmaker Ralf König gezien.

       
lees verder


Uit het studentenleven: activisme is tijdloos

Zo! De Pride-week zit er weer op en het was ook dit jaar weer een fantastisch feest! Voor mij de taak om voor de laatste keer vanuit bestuur 9 verslag van onze studentenvereniging te doen.

       
lees verder


Amsterdam Pride 2019: foto report Canal Parade

Prima vaarweer en een prima sfeer, de Canal Parade was weer een waar feest. Dit jaar was de hele route bestempeld tot festival-terrein, zodat de optocht niet meer werd verstoord door herrie en gespuis.

       
lees verder


Jezelf mogen zijn, wat is dat eigenlijk?

Begin augustus was het weer zo ver: een bonte verzameling van praalboten van Amsterdam vaart langs. Met een aantal nieuwe spelregels. Daar was veel om te doen: dit was de Pride om zeep helpen, was de algemene teneur! Ik ben het geheel eens met de nieuwe aanpak: de laatste jaren was de Pride steeds meer een feestje van de toeschouwers.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Bar Bitterbal


Local bear x Dutch Fried x Crafted with Love

meer info |visit


t Mandje


Fun and respect since 1927

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media