Back to Top
Dinsdag 02 juni
86440 users - nu online: 1107 people
86440 users - nu online: 1107 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 310, juni 2017 (18)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Reijer's World: Overal monden, armen en benen

Het was 1974. Wij hadden nog geen computers en mobiele telefoons. Wat hadden we toen wel: ik had een abonnement op Binky, een seksboekje voor homo’s. Er stonden foto’s in van blote jongens, een paar opwindende verhaaltjes en contactadvertenties. Ik las die advertenties een aantal keren en dacht aan degenen die ze geplaatst hadden.

       
lees verder


Feestelijk Paas-weekend in Brussel

Verslag van een waanzinnig Paas-weekend in Brussel

       
lees verder


Uit het Studentenleven: In de kast, uit de kast, Ikea-kast

Niet publiekelijk voor je seksuele voorkeur uitkomen, het zelf niet doorhebben omdat je niet weet wat dat verliefde gevoel nou precies inhoudt, of er simpelweg niet voor kunnen uitkomen vanwege geloof of situatie. We hebben het allemaal meegemaakt ver weg in die dichte kast.

       
lees verder


Advies.chat: SOA test met een chat bot

Soa Aids Nederland lanceerde onlangs Advies.chat, een online soa-testwijzer waarmee je anoniem en betrouwbaar advies kunt krijgen over soa-tests. Met deze nieuwe tool ontdek je snel en eenvoudig of je risico loopt op een soa en hoe je die het beste kunt laten testen.

       
lees verder


Gedeeld door drie, een documentaire over co-ouderschap

Vroeger betekende je coming out als homo vaak dat je tweede gedachte was “maar ik wilde zo graag vader worden, en dat zal nu niet gaan.” In Nederland heb je tegenwoordig als mannenstel of single homo gelukkig meerdere opties om je kinderwens te vervullen.

       
lees verder


Brief uit Brussel: Recht op seks zonder condoom

Een recent in het juridische vaktijdschrift Columbia Journal of Gender and Law gepubliceerde Amerikaanse studie gaat na in welke mate er – volgens de Amerikaanse wetgeving – juridisch sprake kan zijn van aanranding, verkrachting of het toedienen van opzettelijke slagen en verwondingen bij stealthing.

       
lees verder


Amsterdam doet onderzoek naar dak- en thuisloze LHBTI-jongeren

In opdracht van de gemeente Amsterdam en het Amsterdamse Bestuurlijk Overleg Zwerfjongeren gaat Movisie de problematiek van Nederlandse LHBTI-jongeren die dak- en thuisloos zijn onderzoeken. Uniek aan dit onderzoek is dat een deel van de onderzoekers voorheen zelf dak- en thuisloos was.

       
lees verder


Roze Zaterdag 2017 in Den Bosch en Oss

De regenboogsteden ’s-Hertogenbosch en Oss hebben de eer in 2017 Roze Zaterdag te mogen organiseren. De initiatiefnemers hebben in het voorbije half jaar hard gewerkt aan het programma voor 2017. Naast de traditionele feestelijke Roze Zaterdag die in ’s-Hertogenbosch wordt gehouden organiseren zij in 2017 een aantal bijzondere activiteiten in de hele regio.

       
lees verder


Homo-hatende dominee veroordeeld tot vijfendertig jaar gevangenis

Een dominee in Brunswick in de Amerikaanse staat Georgia, die zich fel inzette tegen rechten voor homo’s en transgenders, is eind april veroordeeld tot vijfendertig jaar gevangenis wegens seksueel misbruik van een jongen en een meisje van vijftien jaar.

       
lees verder


Afschuwelijk gijzeling en mishandeling transvrouw

In Hart van Nederland van zondag 23 april vertelde transvrouw Jessica over haar afschuwelijke gijzeling en mishandeling. Vijf verdachten zijn inmiddels opgepakt. De 56-jarige Jessica uit Eindhoven werd eind februari urenlang vastgebonden, ernstig mishandeld en beroofd in een parkeergarage in Best.

       
lees verder


Roze Munitie in het Kruithuis en Galerie MooiMan: tien jaar lust en liefde

Op zondag 18 juni opent Kees van Twist - voormalig directeur van het Groninger Museum - in Museum Het Kruithuis te Den Bosch de roze kunstroute waarin de expositie Roze Munitie te zien zal zijn. De expositie maakt onderdeel uit van de achtentwintigste Roze Zaterdag die dit jaar in Den Bosch gevierd wordt.

       
lees verder


Meer rechten partners van gelijk geslacht in Europa

De juridische erkenning van relaties van gelijk geslacht breidt zich uit over Europa. Partners van gelijk geslacht krijgen toegang tot meer en meer rechten – in meer en meer landen. Dat blijkt uit onderzoek van Leidse rechtswetenschappers en Franse demografen. Zij publiceerden daarover onlangs een gedetailleerde databank en een vergelijkbare analyse.

       
lees verder


Trump tekende anti homo & transgender wet

Amerikaans president Donald Trump heeft dan toch de ‘religious liberty’ executive order ondertekend. Daarmee geldt er een nieuwe anti holebi wet in de gehele VS. De wet kwam er mede onder druk van de uiterst conservative vice-president Mike Pence.

       
lees verder


Selectief Medelijden

Vorige maand vroeg ik mij af waarom het ene bericht veel meer aandacht kreeg dan het andere. Ik kreeg daarop veel reacties.

       
lees verder


Amsterdam krijgt een Pride die het verdient

Deze maand kan ik niet anders dan mijn zorgen over de toekomst met jullie delen. De financiële haalbaarheid van de Pride in zijn huidige vorm staat namelijk zwaar onder druk. Als Amsterdam in 2018 nog een Pride wil vieren om trots op te kunnen zijn, dan zal er gekeken moeten worden hoe de stad het festival op een andere manier kan gaan omarmen.

       
lees verder


Pink Narcissus, de erotische fantasieën van een jongenshoer, 8 juni in Eye

Tegenwoordig zijn films waarin homo’s een (hoofd)rol vervullen geen uitzondering meer. Zelfs droomfabriek Hollywood heeft de herenliefde omarmd. En met succes, zoals blijkt uit de enthousiaste kritieken die Brokeback Mountain ruim tien jaar geleden oogstte en de commerciële winsten die de film opleverde. Weliswaar ontging Brokeback Mountain bij de uireiking van de Oscars in 2006 net de prijs voor de Beste Film, waarvoor hij wel genomineerd was, maar wel ontving de film eerbetonen voor de Beste Regisseur, Beste Geadapteerde Draaiboek en Beste Soundtrack. Niet iedereen was echter even gelukkig met Brokeback Mountain.

       
lees verder


Laurent Muller, een Franse kunstenaar verliefd op Amsterdam

Hij is funky en vriendelijk en verblijft pas sinds korte tijd in Amsterdam, maar nu al presenteert hij een retrospectief van zijn kunst en designs in een prachtige winkel die hij in een pop-up-galerie heeft veranderd, in de Jordaan op Westerstraat 59-61.

       
lees verder


Ook meer hepatitis A bij Belgische homo's

Sinds begin 2017 wordt er meer hepatitis A vastgesteld bij Belgische mannen die seks hebben met mannen. De zeer besmettelijke leverziekte maakte al een tijd opmars onder homo's in andere Europese landen. Vaccinatie tegen hepatitis A kan voorkomen dat je ziek wordt.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Bar Bitterbal


Local bear x Dutch Fried x Crafted with Love

meer info |visit


t Mandje


Fun and respect since 1927

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media