Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 869 people
86442 users - nu online: 869 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 299, juli 2016 (22)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Roddel nieuws

“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band....hoest...kuch... maar het kan dus altijd nog erger moet je maar denken... De zomer is er weer en als U dit leest worden de dagen alweer korter... Maar daarom hebben niet minder lol op de terrassen en ander buiten gebeuren...

       
lees verder


Werk van Tom of Finland en Bob Mizer als modeprint

De cover van het “Lente 1957” gedateerde nummer van het Amerikaanse tijdschrift Physique Pictorial werd gesierd door een tekening van een fraai gespierde jongeman met ontbloot bovenlijf, die op een boomstam in een rivier balanceert. Physique Pictorial, dat sinds 1951 werd uitgegeven door Bob Mizer, was gewijd aan de schoonheid van het atletische, zo schaars mogelijk beklede mannenlichaam.

       
lees verder


Reijers World: Henry, kijk... de jongens hebben planten boven hun bed!

In 1976 werkte ik op het hoofdkantoor van de Vereniging van Openbaar Onderwijs op de Jan Luykenstraat. Na de kerstborrel besloot ik nog even de stad in te gaan. Ik was helemaal in het zwart gekleed met mijn zwarte cowboylaarzen aan. En onder mijn colbertje droeg ik een erg schitterend gouden giletje. In de Amstel Taveerne ontmoette ik Rob, een knul uit Rotterdam.

       
lees verder


Brief uit Brussel: Zogezegd

Lieve Noorderburen, Het eerste halfjaar van 2016 zit erop. Naar goede gewoonte tijd voor een beknopt overzicht van enkele citaten van bekende en minder bekende Belgen in de Vlaamse media het afgelopen semester. Alvast een spetterende zomervakantie voor iedereen!

       
lees verder


Zonder aandacht voor de risicogroepen is het einde van aids niet mogelijk

De mensen die het meeste risico lopen op een hiv-infectie worden niet nadrukkelijk genoeg benoemd en beschermd in het internationale aidsbeleid voor de komende 5 jaren, dat door alle lidstaten van de VN is overeengekomen. Dat is een gemiste kans, vindt het Aids Fonds-STOP AIDS NOW!

       
lees verder


Wateringer krijgt 20 jaar cel voor dubbele roofmoord uit 1993

De rechtbank in Rotterdam heeft een inwoner uit Wateringen tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor twee moorden in het Kralingse Bos en een poging tot gekwalificeerde doodslag in Soest, allen gepleegd in 1993. Het was de verdachte telkens te doen om de auto’s van zijn slachtoffers.

       
lees verder


Ierland negentiende land dat verbod bloeddonatie homo's opheft

Noord-Ierland wordt binnenkort het negentiende land ter wereld waar homo's, biseksuele mannen bloed mogen geven. Noord-Ierland koos er wel voor om net als 12 van de nu 19 landen voorwaarden te stellen aan de opheffing van het bloed geef verbod. Homo's, en biseksuele mannen mogen vanaf 1 september bloed geven in Noord-Ierland, met als voorwaarde dat ze 1 jaar lang géén seks hebben gehad.

       
lees verder


Homohuwelijken opnieuw mogelijk in Amerikaanse staat Alabama

In januari werd in de Amerikaanse staat Alabama opnieuw het homohuwelijk bij wet had verboden, en dit ondanks de historische uitspraak van het allerhoogste Amerikaanse hof in de zomer van 2015. Maar inmiddels heeft federaal rechter Callie Granade de staat verboden homohuwelijken te weigeren omdat dit ongrondwettelijk is na de uitspraak door het hoogste hof in 2015.

       
lees verder


Eindelijk gelukt: kleine gaypride in centrum Kiev

Jarenlang hebben homo-activisten in Oekraïne geprobeerd om een gaypride te houden. Maar telkens kwamen extreem-rechtse en conservatieve groeperingen met knokploegen opdagen en moesten ze hun parade afgelasten of verplaatsen.

       
lees verder


Duitse coalitiepartijen blijven tegen homohuwelijk

Uit enkele uitgelekte documenten rond de landelijke Duitse verkiezingen in de herfst van 2017, blijkt dat de regerende coalitiepartijen CDU en CSU vierkant tegen het homohuwelijk blijven. Erger nog, men zou verder willen borduren op de verkiezingsslogan van de vorige landelijke verkiezing (Tolerantie ja, homohuwelijk nee).

       
lees verder


Het bloedbad in Orlando, Florida

Negenenveertig doden plus de dader maakt vijftig doden tijdens de slachtpartij in een homobar in Orlando (USA). Dat is de stand op het moment van schrijven, want het is niet uitgesloten dat onder de ernstig gewonden meer mensen alsnog overlijden aan hun verwondingen. Ik zal U besparen wat er op forums allemaal rondgaat, maar van enig nadenken is daar geen sprake.

       
lees verder


Aids fonds geschokt door stijgen hiv-infecties in de wereld

In het Global AIDS Update Report 2016 dat onlangs werd gepresenteerd noemt UNAIDS dat er in 2015 2.1 miljoen nieuwe infecties waren. In 2014 rapporteerde UNAIDS nog 2,0 miljoen nieuwe infecties.

       
lees verder


Uitingen van homo-afkeer steeds extremer

Homo’s en lesbo’s lijken steeds meer geaccepteerd in de Westerse maatschappij, zeker nu, nadat vele wettelijke inperkingen de afgelopen decennia al waren afgeschaft, in steeds meer landen het huwelijk ook wordt opengesteld voor paren van hetzelfde geslacht. Niet iedereen accepteert deze ontwikkelingen echter zonder morren.

       
lees verder


Het blote oog en de naakte man

In de thema-expositie My Naked Eye laat galerie MooiMan zeven kunstenaars zien die in fotografie, video en installaties de naakte man tonen. Een nog steeds beladen onderwerp, zeker als het om de naakte man gaat. In de loop van de geschiedenis heeft naaktheid in de kunst, maar ook in de openbare ruimte, altijd extreme gevoelens weten op te wekken: bewondering, verlangen, passie, jaloezie, misprijzen, discriminatie en haat...

       
lees verder


Antwerpen Pride in Red & Blue

Tijdens Antwerp Pride zal Red & Blue op vrijdag 12 augustus en zaterdag 13 augustus weer garant staan voor evenementen van wereldformaat. Wie Antwerpen zegt, zegt Red & Blue. Begin dit jaar voerde het clubmanagement een drastische wijziging door van de beruchte “men only” politiek.

       
lees verder


There was a boy, De jukebox van mijn jeugd

Na 26 jaar opgetreden te hebben als Dolly Bellefleur maakt cabaretier Ruud Douma zijn debuut. In zijn eerste one man show gaat hij terug naar zijn roots. Vanaf zijn prille jeugd voelde hij zich een buitenbeentje. Muziek was een welkome mogelijkheid om te ontsnappen aan de werkelijkheid.

       
lees verder


Op weg naar Europride: Het aftellen is begonnen!

Na drie jaar van voorbereiding is het eindelijk zo ver, het aftellen is begonnen. Wat tot nu toe alleen op papier bestond komt tot leven en begint een mooi en tastbaar geheel te vormen. Niet alleen wij zijn al jaren bezig met de voorbereidingen. Wij zijn de spin in het web en de olie die de motor helpt draaien.

       
lees verder


EuroPride: 23 juli keert Roze Zaterdag terug naar Amsterdam

Roze Zaterdag keert terug naar Amsterdam! Dit jaar ongeveer een maand later dan de traditionele laatste zaterdag van juni, namelijk op 23 juli. De reden hiervoor is dat de jaarlijkse homo-manifestatie dit jaar het startschot geeft voor vijftien dagen EuroPride, een evenement dat sinds 1992, toen 100.000 bezoekers naar Londen trokken, jaarlijks in een andere Europese stad wordt georganiseerd.

       
lees verder


Coos Huijsen - Een homo in de politiek

Een homo in de politiek was niet eens zo lang geleden onvoorstelbaar. Homoseksueel zijn werd in de jaren vijftig waarin hij opgroeide nog gezien als een regelrechte afwijking. In zijn boek beschrijft Coos Huijsen zijn jeugd uitvoerig en met een scherp oog voor de kleinste details.

       
lees verder


Marlene Dietrich EuroPride Gala Tuschinski 1

Vrijdag 29 juli 2016 presenteert Blond & Blauw Theater met Pathé Cinema een hommage aan de Grand Diva in de grote zaal van het Tuschinski Theater te Amsterdam. Tijdens het Marlene Dietrich EuroPride Theater Gala treedt een scala aan artiesten letterlijk in de voetsporen van Marlene Dietrich, die in 1960 optrad op het grote podium van theater Tuschinski. Het concert werd destijds live op de Nederlandse radio uitgezonden.

       
lees verder


Schietpartij homoclub Orlando wellicht geen hatecrime

Bij de schietpartij in de Amerikaanse stad Orlando van 12 juni zijn zeker vijftig personen om het leven gekomen en 53 mensen gewond geraakt. Er waren in totaal zes trauma-chirurgen aan het werk om de slachtoffers te helpen. De vraag is in hoeverre hier sprake is van een hatecrime, of van de zoveelste typisch Amerikaanse shoot-out.

       
lees verder


Gezelligheid maar vooral ook serieuze competitie bij homosportclubs

Zo’n dertig sportievelingen verzamelen zich rond de vijver in het Oosterpark. Hier geeft Marleen met de lange benen van atletiekvereniging DGLA (Dutch Gay and Lesbian Athletics) een uur een looptraining. Zij doet dat relaxt en opbouwend, zodat zelfs de hardloophatende verslaggeefster het naar haar zin heeft.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Dirty Dicks


Well-know great leather & cruise bar

meer info |visit


Sauna NieuweZijds


Gay Sauna Amsterdam

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media