Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 867 people
86442 users - nu online: 867 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 288, augustus 2015 (20)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Roddel nieuws

“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band....hoest...kuch... maar het kan dus altijd nog erger moet je maar denken...

       
lees verder


Brief uit Brussel: Ziende blind

Lieve Noorderburen, Ik dacht dat het niet meer van deze tijd was, tot een artikel op de BBC-nieuwssite me terug met beide voeten op de grond bracht. Hoe vrouwen pas na tien, twintig jaar erachter komen dat hun man homo is. Jammer genoeg zijn er nog steeds mannen, ook in onze contreien, die verkiezen in het huwelijksbootje te stappen om zich de woede van de familie niet op de hals te halen.

       
lees verder


GGD Amsterdam start proef met PrEP in strijd tegen hiv

De GGD start in Amsterdam een onderzoeksproject onder homomannen en transgenders naar de toepasbaarheid van PrEP voor hiv-preventie: het AMPrEP (Amsterdam PrEP) project. COC Nederland pleit voor invoering van PrEP en is daarom verheugd dat dit onderzoeksproject nu van start gaat.

       
lees verder


Fasion: Pepe Jeans

Als het op humor aankomt dan is het Britse label Pepe Jeans London een absolute must, en tevens is het een inspiratiebron voor hun lente- en zomercollectie 2015.

       
lees verder


Europese anti-discriminatiewetgeving beschermt alle transgenders

De Europese Commissie heeft verklaard dat bestaande EU-anti-discriminatiewetgeving alle transgenders beschermt tegen ongelijke behandeling. In een verklaring maakt de Europese Commissie duidelijk dat het discriminatieverbod op grond van geslacht niet enkel geldt voor transgenders die een geslachtsverandering ondergaan, maar op grond van genderidentiteit voor alle transgenders dient te gelden – ook als zij geen willen geslachtsverandering ondergaan.

       
lees verder


Na twintig jaar arrestatie homo moorden

De feiten speelden zich af in 1993 er werden toen vier roofovervallen gepleegd op homo's in het Kralingse Bos van Rotterdam. Twee slachtoffers kwamen daarbij om het leven, een derde raakte ernstig gewond en de vierde kwam er met de schrik vanaf. Het bos stond bekend als stiekeme ontmoetingsplaats voor homo's die nog in de kast zitten of gehuwd zijn met een vrouw.

       
lees verder


Traangas, waterkanonnen en rubberkogels tegen Istanbul Pride

De Turkse politie heeft traangas, waterkanonnen en rubberkogels ingezet tegen de deelnemers aan de Istanbul Pride. Gouverneur Vasip Sahin van Istanbul had de Pride-demonstatie op het laatste moment verboden vanwege de vastenmaand Ramadan. Vorig jaar viel de Istanbul Pride echter ook samen met de Ramadan, maar toen was dat geen reden voor een verbod.

       
lees verder


Petitie tegen onnodig dure hiv-medicijnen

Aids Fonds en Artsen zonder Grenzen hebben met het overhandigen van de petitie ‘Geen medicijnen is doodzonde’ aan de Tweede Kamer opgeroepen om het internationale patentensysteem te agenderen tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie in 2016.

       
lees verder


Definitief einde ontslagmogelijkheid LHB-docent

Sinds 1 juli 2015, kwam er officieel een einde aan de mogelijkheid voor religieuze scholen om lesbische, homoseksuele en biseksuele (LHB) leerlingen en docenten te ontslaan of weg te sturen. Dat is het gevolg van de wet tot afschaffing van de enkele-feitconstructie die in werking treedt.

       
lees verder


Mozambique schrapt strafbepaling voor sex met hetzelfde geslacht

Sinds 29 juni 2015 is seks met iemand van hetzelfde geslacht niet langer strafbaar in Mozambique. Dat is het resultaat van het werk van Lambda, de partnerorganisatie van het COC in Mozambique.

       
lees verder


‘Denk niet aan de duizenden lichtmatrozen, die jong en schoon als deze waren’

In 1931 publiceerden de kinderen van Thomas Mann, Erika en Klaus, als veertiende deel in de reeks Was nicht im “Baedeker” steht het reisverslag Das Buch von der Riviera. De bedoeling van deze serie was om, anders dan de gerenommeerde, burgerlijke reisgidsen, een subjectief beeld van reisbestemmingen te geven, waar ook toeristen met minder geld en weinig bagage iets aan hadden. De Manns slagen hier uitstekend in. Zo bezoeken ze in Marseille een “kleine, vieze” bioscoop vlak bij de hoerenwijk, waar een stomme film met Ramón Novarro draait.

       
lees verder


COC positief over asieluitspraak Raad van State

COC Nederland is positief over de uitspraak die de Raad van State in juli deed over lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) asielzoekers. De Raad boog zich over de vraag hoe de overheid moet vaststellen of een asielzoeker daadwerkelijk LHBT is.

       
lees verder


Anti-homowet Kazachstan ongrondwettelijk verklaard

De Constitutionele Raad van Kazachstan heeft de anti-homowet geschrapt, omdat die in strijd met de Grondwet is. In de media wordt verondersteld dat de stap te maken heeft met de ambitie van Kazachstan om de Olympische Winterspelen van 2022 te organiseren. LHBTI-activisten wijzen er op dat ook zonder die wet in Kazachstan homo/bi/transfobie een groeiend probleem is.

       
lees verder


Hartjesdagen weer terug op de Zeedijk

Na twee jaar afwezigheid, is er dit jaar weer wél een editie van de Hartjesdagen op en rond de Zeedijk op de Wallen. Traditiegetrouw zullen mannen zich weer verkleden als vrouw en vrouwen als man, maar er is meer. Volgens de organisatie is er een 'nieuwe vorm bedacht, die voor alle ondernemers en bewoners van het gebied interessant is'.

       
lees verder


Tom of Finland’s subversieve spel met manlijkheid

De expositie Tom of Finland: The Pleasure of Play, die op 14 juni werd geopend en nog tot 24 augustus is te zien in Artists Space te New York, is een van de meest uitvoerige overzichtstentoonstellingen die tot op heden aan Tom of Finland zijn gewijd. De expositie bestrijkt zes decennia en omvat meer dan honderdtachtig tekeningen, papieren uitknippoppen uit z’n jeugd in de jaren dertig, de complete set gouaches uit de jaren veertig, tezamen met triptieken, afzonderlijke tekeningen, storyboards en meer dan driehonderd “referentiepagina’s.”

       
lees verder


Antwerpen Pride

Antwerpen wordt weer goed op de kaart gezet als gay friendly capital tijdens Antwerpen Pride van 6 t/m 9 augustus 2015. Gedurende deze hele week vinden er feesten, sportmanifestaties, tentoonstellingen en culturele activiteiten plaats.

       
lees verder


De laatste Ditjes en datjes rondom de GayPride

Amsterdam is wegens de wereldwijd bekendstaande tolerante houding een van de beste steden om in te wonen en te bezoeken voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LGBT). De Amsterdam Gay Pride is met zijn 450.000 bezoekers in zijn soort een van de grootste Pride evenementen in Europa. Bovendien is Amsterdam de enige stad ter wereld die Pride viert met een uitbundige botenoptocht (Canal Parade) door de grachten.

       
lees verder


Happy Gay Pride

Iedereen die Amerika wel eens heeft bezocht in de tijd dat de Gay Prides in volle gang zijn kent de uitdrukking. Iedereen - bekend of onbekend - wenst je een “Happy Gay Pride.” Van harte of zomaar een kreet?

       
lees verder


Amsterdam Gay Pride 2015

Zeg: “Amsterdam Gay Pride” en veel mensen zullen in eerste instantie direct aan onze beroemde Botenparade denken. En terecht. Het is een zogenoemde parel van de Amsterdam Gay Pride. Maar ons festival is natuurlijk veel meer dan dat. Maar liefst negen dagen lang is de Amsterdam Gay Pride een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van de homo-, lesbo- bi- en transgemeenschappen.

       
lees verder


The Erotic Men Amsterdam: sensaties in zien, voelen en ruiken!

Voor de tweede maal laat Galerie MooiMan zich tijdens Amsterdam Pride zien: nu de erotische man in de kunst. De bovenverdieping van Gays & Gadgets is van vrijdag 24 juli tot en met zondag 2 augustus het domein van stoere mannen in de kunst, die zich zonder gêne en met trots van alle kanten laten zien, voelen en zelfs ruiken. Ja, ruiken!

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Sauna NieuweZijds


Gay Sauna Amsterdam

meer info |visit


Artem Bodywear


Underwear, Swimwear, gymwear from the top brands.

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media