Back to Top
Zaterdag 30 mei
86440 users - nu online: 1023 people
86440 users - nu online: 1023 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 275, juli 2014 (19)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Roddelnieuws

Het zonnetje voelt lekker warm aan, de mensen zitten elkaar weer druk te begluren op de terrasjes en stranden, schijnbaar verdiept in twitter, twatter en twoeter en het wel en wee van hun 10.000 niet bestaande 'vrienden' bij te houden, maar ondertussen wel in de gaten houden of hun buurman/vrouw niet meer twatter/twitter piepjes ten gehoren brengt. Enfin het seizoen is weer volop aan de gang....

       
lees verder


Ralf König “ der junge König “

Ralf König (Soest, Westfalen 1960) is een van de succesvolste stripmakers van Duitsland. In een paar snelle lijnen en een cartooneske stijl zet König zijn doorgaans kleine mannetjes met dikke, ronde neuzen op papier. Met humor, ironie en vlijmscherpe observaties gaat hij vooroordelen jegens homo’s te lijf.

       
lees verder


Fashion: Gant & Christiano Ronaldo CR7 Underwear

De Portugese voetballer Christiano Ronaldo introduceert in samenwerking met de Deense textielgroep JBS zijn eigen underwear-lijn: CR7 by Christiano Ronaldo. Voor deze gevierde sportman is dit zijn allereerste stap in de fashion design. Zijn liefde voor mode en interesse in design vormden de sleutel in de beslissing zijn eigen collectie te lanceren.

       
lees verder


Overwinning voor Brazilië: discriminatie van mensen met hiv wettelijk strafbaar

President Dilma Rousseff ondertekende onlangs een nieuwe wet waarin het discrimineren van mensen met hiv in Brazilië strafbaar wordt gesteld. De straf kan oplopen tot vier jaar hechtenis. De wet verbiedt het om studenten, werknemers en zorgbehoevenden met hiv te belemmeren in hun studie, werk of het krijgen van gezondheidszorg.

       
lees verder


Brief uit Brussel: Homo (en lesbo) turisticus

Lieve Noorderburen, Onder deze titel blokletterde de krant De Morgen van 4 juni laatstleden de Amerikaanse reclamecampagne van de Amerikaanse luxueuze hotelketen Marriott. Knuffelende mannen op een zitbank, een homokoppel met kinderen, het huwelijk van een lesbische medewerkster van de hotelketen in kwestie.

       
lees verder


Transgender-pionier Aaicha Bergamin overleden

Transgenderpioniers als Aaicha kochten vrouwelijke hormonen op de zwarte markt. Voor geslachtsoperaties was Casablanca of Londen het aangewezen adres. Een keuze voor jezelf betekende automatisch een keuze tegen de maatschappij en een enkeltje richting outcasts.

       
lees verder


Eerste Cyprus Pride

Eind mei werd geschiedenis geschreven op Cyprus met het houden van de eerste Pride-demonstratie in de hoofdstad Nicosia. Dat is ook historisch, omdat dit betekent dat er nu in alle landen van de Europese Unie Pride-demonstraties gehouden worden!

       
lees verder


Duitse koppels van gelijkgeslacht krijgen gelijke belastingrechten

Niet omdat Merkel er een voorstander van is, zij is ook tegen het "homohuwelijk", maar daartoe gedwongen door een uitspraak van het Duitse Constitutionele Hof die paren van gelijkgeslacht gelijkstelt met heteroparen voor het berekenen van de inkomstenbelasting, krijgen koppels van gelijkgeslacht gelijke belastingrechten.

       
lees verder


Cubaanse gay-activist vervolgd wegens vreedzame actie voor ‘eten en vrijheid’

De zieke hiv-activist David Bustamante Rodríguez in Santa Clara wordt door de Cubaanse autoriteiten beschuldigd van ‘verstoring van de openbare orde.’ Bustamante (21 jaar) klom op het dak van zijn huis in Santa Clara met een spandoek waarop geschreven stond ‘eten en vrijheid’. Bustamante werd vervolgens hardhandig aangehouden en afgevoerd naar een gevangenis. In de gevangenis is hij een hongerstaking begonnen.

       
lees verder


Boekpresentatie afgelast vanwege titel Zonde en promotietekst stripboek

Een woordvoerder van het aartsbisdom Utrecht heeft verklaard dat de presentatie van het fotostripboek ‘Zonde’ van Ype Driessen in de Sint Willibrordkerk ‘niet is afgelast vanwege zijn homoseksualiteit, maar vanwege de titel en de promotietekst van zijn boek’. Dat wist het Eindhovens Dagblad te melden.

       
lees verder


Al twee en twintig Amerikaanse staten met homohuwelijk

De 22ste Amerikaanse staat met een homohuwelijk is alweer een feit. Een federaal rechter van de staat Wisconsin was van mening dat het verbod op het homohuwelijk ongrondwettelijk is. Eerder gingen Pennsylvania, Oregon en Arkansas Wisconsin de laatste maanden al voor.

       
lees verder


27 juli: La Cage au Dol

Welkom op mijn Roze Planeet, Of je nu homo bent of straight. Aan de vooravond van haar vijfentwintig-jarig artiestenjubileum, dat zij in oktober viert, pakt Dolly Bellefleur op 27 juli al feestelijk uit in het Theater van ’t Woord.

       
lees verder


Bijna Afgeschaft: de weigerambtenaar

Een zeer ruime meerderheid van VVD, PvdA, PVV, SP, D66, GroenLinks, 50Plus, OSF en Partij voor de Dieren en de CDA-senator Wopke Hoekstra stemde vóór het wetsvoorstel van D66’ers Pia Dijkstra en Gerard Schouw. Tegen stemden de rest van de CDA-fractie, ChristenUnie en SGP.

       
lees verder


Volop diversiteit tijdens Amsterdam Gay Pride 2014

Op zaterdag 2 augustus vindt voor de negentiende maal de Canal Parade plaats als hoogtepunt van de Amsterdam Gay Pride. De verantwoordelijkheid voor dit evenement ligt dit jaar in handen van een nieuwe organisatie. De harde kern van ProGay, dat de afgelopen jaren de Amsterdamse Pride organiseerde, begon eind vorig jaar onder leiding van oud-directeur Irene Hemelaar voor zichzelf na een verschil van mening met het bestuur over de te varen koers. Of dit voor de bezoekers een groot verschil zal maken, valt te bezien.

       
lees verder


Tatoeages thema voor Folsom Street-evenementen 2014

Onlangs maakte Folsom Street Events (FSE), de organisatie die de fameuze Folsom Street Fair en andere fetisj-feesten in San Francisco organiseert, bekend dat de posters dit jaar in het teken van tatoeages zullen staan. De eerste sexy foto werd eind mei gelanceerd met behulp van een virale marketing-campagne, waarin vijf leden van de Californische leer-scene te zien zijn in een erotische interpretatie van een tatoeagestudio.

       
lees verder


17 juli: ‘t Bölke Open Air

‘t Bölke zet op donderdag 17 juli 2014 de Oude Markt in Enschede weer op z’n kop met o.a internationale dansers, modeshow van Bas van Loo, spectaculaire acts en heel erg veel opzwepende muziek. Dit jaar is het gratis toegankelijk festival al weer voor de 8ste keer met muziek van Dj Maarten / Martin Rivera & Justin Strikes.

       
lees verder


Vrouwen, het mannenlichaam en homo-erotiek

Begin dit jaar exposeerde René Smith onder de titel Manorama tekeningen, schilderijen en collages bij het Bureau of General Services - Queer Division te New York. Naar aanleiding van deze tentoonstelling schreef Abi op gayletter.com: “Toen ik dit oeuvre voor het eerst zag, kreeg ik de indruk dat het door een homo was gecreëerd

       
lees verder


Revelation, een nieuwe kinky party

Revelation is een nieuw feest met een kinky en fetisj-karakter, tussen Rapido in Amsterdam en La Demence in Brussel.

       
lees verder


Queer Rusland, het nieuwe front

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse loopt deze zomer het Nederlands Russische team Walking Together mee. Walking Together bestaat uit hlbt-activisten uit Nijmegen en verschillende Russische steden.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
A. van Ostade Bed & Breakfast


Rooms with all the comfort you may need.

meer info |visit


Brug 34


Coffee by Day- Drinks by Night

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media