Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 846 people
86447 users - nu online: 846 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 264, augustus 2013 (24)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Roddel nieuws & gay power top 100

“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band....hoest...kuch... maar het kan dus altijd nog erger moet je maar denken... lees en huiver...

       
lees verder


Reijer's World: Peggy, een potje bij een benzinepomp: ‘Zal ik u even vol gooien

Ik was al eerder door de VPRO-radio gevraagd om eens na te praten over Ook Zo, maar ik vond de aanleiding daarvoor vaak niet zo noodzakelijk. Ook Zo – Mooi Zo was een radioprogramma dat ik met Diane de Coninck begin jaren tachtig een paar jaar maakte voor de VPRO. Het werd op vrijdagavond vanaf acht uur uitgezonden. We hadden gemiddeld zo’n 350.000 luisteraars.

       
lees verder


Fetisjisme: liefde voor het bijzondere

Waarom roept het begrip fetisjisme nog steeds besmuikte reacties op? Waarom beschouwen psychiaters en de meeste gewone mensen het nog steeds als een ziekelijke abnormaliteit? Gert Hekma zet de beeldvorming uiteen en pleit voor een samenleving waarin fetisjisme meer ruimte krijgt.

       
lees verder


Brief uit Brussel: Negatief reisadvies

Lieve Noorderburen, Advocaat-generaal Eleanor Sharpston van het Europees Hof van Justitie is duidelijk. Asielzoekers die omwille van hun homoseksuele voorkeur in eigen land worden vervolgd, kunnen in de Europese Unie om die reden als vluchteling worden erkend. Terecht.

       
lees verder


Shugar: The New Oriental Movement - Share Yourself!

Shugar is de naam van een nieuwe clubavond in Paradiso die het beste te omschrijven is als honderd procent oriëntaals, etnisch, eigentijds, hip, rauw, pop en urban. De eerste editie van Shugar vindt plaats op zaterdag 12 oktober.

       
lees verder


Hannah’s ervaringen als kind van een homostel en een heterovrouw

‘We weten jouw geheim!’ Hannah (21) groeide op in een co-ouderschap tussen een homoseksueel stel en een heterovrouw. “Ik vond het wonen in twee huizen fijn, ik was het gewend, had ook nooit heimwee bij schoolreisjes. En ik heb goed leren plannen!”

       
lees verder


Werken aan safe sex in Oekraïne

Hoewel in Oekraïne anti-homowetgeving dreigt te worden aangenomen, zetten moedige LHBT- organisaties en activisten, met steun van COC Nederland, hun werk voort. Zo wordt een community centre ondersteund en een unieke safe sex-campagne ontwikkeld.

       
lees verder


Veel Franse homo's kunnen niet trouwen

Veel Franse homo's kunnen niet trouwen ondanks het feit dat het homo-huwelijk nu legaal is in Frankrijk. Ruim 15 miljoen homo's kunnen niet trouwen met hun partner afkomstig uit Frankrijk. Dat werd onlangs bekend gemaakt. Frankrijk tekende een overeenkomst met verschillende landen waardoor vele Franse holebi's niet kunnen trouwen met hun partner afkomstig uit de landen waarmee een overeenkomst is gesloten.

       
lees verder


Roze Zaterdag 2015 voor de derde keer in Maastricht

Roze Zaterdag/Roze stad zal in 2015 voor de derde keer plaatsvinden in Maastricht. Met een indrukwekkend bidbook en een zeer gedegen presentatie in Maastricht wisten de organisatoren het bestuur van de Stichting Roze Zaterdagen Nederland te overdonderen.

       
lees verder


Inspectie gaat toezien op verplichte voorlichting

De Inspectie voor het Onderwijs gaat de komende vijf jaar een grootschalig onderzoek doen naar de invoering van verplichte voorlichting over LHBT’s in het basis- en voortgezet onderwijs. Een grote meerderheid in de Tweede Kamer stemde voor een voorstel van die strekking van de Kamerleden Pia Dijkstra (D66) en Tamara Venrooy-Van Ark (VVD).

       
lees verder


Groot animo ‘roze zorgcruise’

De eerste reis die de stichting Roze Vakanties organiseert op het Rode Kruis vakantieschip J.Henry Dunant, trekt veel sponsoren, zorgvrijwilligers én gasten. Toch wil de stichting meer zorgbehoevende homo’s, lesbiennes, bi’s en transgenders bereiken voor wie zo’n reis een mooie beleving kan zijn. ‘Ook de omgeving van zo’n oudere kan hem of haar wijzen op de mogelijkheid van deze vakantie.’

       
lees verder


Costa Rica keurt per ongeluk het homo-huwelijk goed

Costa Rica heeft per ongeluk het homo-huwelijk goedgekeurd. Dit was helemaal de bedoeling niet en het gebeurde na een stemming over een wet die enkel huwelijken en partnerschappen zou moeten toestaan voor hetero's. Maar door een onverklaarbare fout zijn holebi partnerschappen en huwelijken van personen van gelijk geslacht nu per ongeluk legaal.

       
lees verder


Amerikaanse homo's die willen trouwen zijn vaak beter af dan Europese

De gemiddelde Amerikaanse homo die wil trouwen is vaak beter af dan een Europese homo. Ruim 30 procent van de Amerikaanse homo's en lesbiennes woont in een staat waar het homo-huwelijk legaal is, in vergelijk met slechts 23,1 procent van de Europeanen die homo of lesbisch zijn.

       
lees verder


18e Amsterdam Leather Pride van 24 tm 27 oktober

Liefhebbers van leer en fetisj kunnen eind oktober weer hun hart ophalen tijdens de Amsterdam Leather Pride. Dan vindt van 24 tot en met 27 oktober voor de achttiende keer dit jaarlijkse leer-evenement in onze hoofdstad plaats.

       
lees verder


Ook homo toeristen moeten oppassen in Rusland

Onlangs tekende president Putin een wet waarin niet alleen homo's en transgenders in eigen land vervolgd worden maar ook toeristen. Allemaal riskeren zij een geldboete wanneer blijkt dat ze holebi of trans zijn of wanneer ze homoseksualiteit "promoten" (en dat in de ruimste zin van het woord) of er over praten in het bijzijn van minderjarigen, of deelnemen aan holebi en trans activiteiten inclusief demonstraties zoals een Gay Pride.

       
lees verder


Antwerpse dubbelexpositie belicht Georges Eekhoud

Met een schat aan foto’s, boeken, dagboeken en brieven uit de eigen collecties én uit die van andere Europese archieven en bibliotheken presenteren het Letterenhuis en de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, beide te Antwerpen, een dubbeltentoonstelling over leven, werk en het bijzondere engagement van de auteur Georges Eekhoud.

       
lees verder


Amerikaanse Hooggerechtshof doet belangrijke uitspraken over ‘homo-huwelijk’

“De beslissingen van vandaag zijn een grote stap vooruit voor #MarriageEquality. Dankbaar voor allen die onvermoeibaar voor deze dag hebben gevochten,” twitterde de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof op 26 juni twee uitspraken had gedaan, die de gelijkstelling aan het huwelijk van gelijkgeslachtelijke partnerschappen een stuk nader brengen.

       
lees verder


Queer Hero, William S. Burroughs’ leven vol seks en drugs

In 1960 ontmoette de Amerikaanse schrijver William Styron op een jazz & poetry-avond te Parijs zijn landgenoot en collega William S. Burroughs, die hij in een brief beschreef als een “verbazingwekkend persoon, met een grimmige en gekke kop en een maatpak aan dat uit de jaren twintig leek te stammen, met eroverheen een strontkleurige regenjas [...]. Hij deed me denken aan een oud en gemeen potteus wijf. Hij is een spectaculaire reactionair.

       
lees verder


Negentig jarige man ambassadeur van de Gay Pride Brighton

Mister Montague is al jaren een opvallende gast op de jaarlijkse Gay Pride van Brighton (Engeland). En wat is daar zo bijzonder aan? De man is 90 jaar oud en met zijn mobiele rolstoel neemt hij al jaren deel aan de Gay Pride, voor het eerst in 2009 met een bordje met daarop de tekst: “I’m the oldest gay in the village.” (Ik ben de oudste homo van de stad).

       
lees verder


Europese mannenkunst in Mannheim

Van 3 tot en met 11 augustus wordt in de Duitse Stad Mannheim de European Male Art Meeting (EMAM) georganiseerd, een manifestatie die, zoals de naam al aangeeft, geheel aan het thema “Man” is gewijd.

       
lees verder


Deelnemers aan de Drag Olympics arriveren en masse in Amsterdam

De organisatie heeft bevestigd dat de negende Internationale Drag Queen Olympics dit jaar wederom plaatsvinden in Amsterdam tijdens de Gay Pride. Op vrijdag 2 augustus trekt de absolute wereldtop aan dragqueens en -kings ten strijde tijdens het belangrijkste sportevenement voor travo-atleten ter wereld.

       
lees verder


Louis van Gaal doet mee aan Canal Parade

Voor het eerst in de geschiedenis vaart het Nederlandse voetbal – waaronder bondscoach Louis van Gaal en KNVB-voorzitter Michael van Praag – mee met de jaarlijkse Canal Parade van de Amsterdamse Gay Pride. Dit heeft de KNVB bekend gemaakt.

       
lees verder


Kunstenaar Gert Kist presenteert verrassende fototechniek in Gay Pride-expositie

Frisse jongens op oud hout. Beeldschone knapen op noestig, doorleefd sloophout. Fotokunstenaar Gert Kist hanteert een nieuwe, spraakmakende techniek voor zijn meest recente collectie. Galerie Eduard Planting toont het werk, naast dat van Hans Withoos, tijdens de Gay Pride-expositie New Romantics.

       
lees verder


Amsterdam gay pride 2013

Het huwelijk van Regenboogvlag en Roze driehoek tijdens negen dagen vol uitbundigheid én reflectie Driehonderdvijftigduizend bezoekers bij de Canal Pride Parade; vier dagen straatfeesten met vijfenveertigduizend bezoekers; achtennegentig buitenbarren; tweehonderdduizend biertjes; vier voetbalvelden aan dansvloeroppervlak; tien buitenpodia; driemiljoen beats; honderdtwintig evenementen in negen dagen.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Bar Bitterbal


Local bear x Dutch Fried x Crafted with Love

meer info |visit


t Mandje


Fun and respect since 1927

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media