Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 859 people
86442 users - nu online: 859 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 261, mei 2013 (16)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Roddel nieuws

“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band....hoest...kuch... maar het kan dus altijd nog erger moet je maar denken...

       
lees verder


Reijer's World: ‘Godverdomme, ze hoeven er niet met hun hele kop door’

Lefert, mijn vriend/man, en ik waren hier in Amsterdam bij de perspresentatie van Taxi zum Klo in 1980. Totaal onder de indruk van deze vooral eerlijke film spraken wij na afloop met de maker en acteur Frank Ripploh. De herkenning was zo enorm. Wij spraken met hem over de vertoning in het begin van de film van de jeugd- en klassenfoto’s van hem. Die hadden wij zelf ook.

       
lees verder


KNVB-actieplan ‘Voetbal voor iedereen’ wint UEFA Award

De UEFA Executive Committee heeft het KNVB-actieplan ‘Voetbal voor iedereen’ uitgeroepen tot ‘Best Social Project’ van 2012. Het actieplan ter bevordering van homoacceptatie in het Nederlandse voetbal werd reeds op 11 oktober 2012 tijdens de Coming Out Dag door de KNVB gepresenteerd.

       
lees verder


Instellingen met Roze Loper nu te vinden op KiesvoorjeZorg.nl

Roze 50+ en KiesvoorjeZorg.nl hebben de krachten gebundeld en gaan samen inzichtelijk maken welke (thuis)zorginstellingen in Nederland structureel werken aan integratie en acceptatie van homoseksualiteit binnen hun organisatie.

       
lees verder


Britse pinkstergemeente steunt homohuwelijk

Paul Bailey heeft zich als eerste voorganger van een Britse pinkstergemeente van christenen van Afrikaanse of Caribische afkomst publiekelijk uitgesproken voor het huwelijk van paren van gelijk geslacht. De predikant maakte dat bekend in een interview in het blad Keeping The Faith.

       
lees verder


Homo’s in de sport: nog te weinig zichtbaar

“Homoseksualiteit en sport, het is een lastig thema,” zegt Wil Verschoor, manager van het programma participatie bij kenniscentrum Movisie in Utrecht. “Dat komt vooral doordat het vaak niet als een probleem wordt gezien. Als je het onderwerp bij sportverenigingen aankaart, dan zeggen ze: iedereen is hier welkom, we discrimineren niet.”

       
lees verder


Portret van een van Nederland’s meest kleurrijke geestelijken

Pater Jan van Kilsdonk s.j.: Niet beschuldigen, maar eerbiedigen. “Als mensen ten onder gaan, kom ik in actie. Dan boeit het mij ook. Mij gaat altijd en alleen maar ter harte de individuele weg van die jonge man of vrouw.” Kenmerkender kan pater Jan van Kilsdonk (1917-2008) zichzelf niet neerzetten. Van Kilsdonk deed dat vlak voor zijn dood in 2008 in ruim zestig uur gesprekken die hij voerde met schrijver Alex Verburg (ondermeer bekend van de fraaie roman Het huis van mijn vader).

       
lees verder


Heel erg bedankt!!

De aanleiding was triest, maar het waren twee schitterende dagen! We mogen met zijn allen trots zijn op de demonstraties die gehouden zijn op 7 en 8 april. Eensgezind gaf Nederland een gaymessage4russia! De verschillende actiegroepen en organisaties hebben hard gewerkt om een duidelijk signaal te geven aan Poetin en de rest van Rusland. Dat is gelukt!

       
lees verder


Jacco en Martijn, de trotse papa’s van Anna en Noah

‘Ik wist dat ik niet zou stoppen voor ik kinderen zou hebben’. Jacco (33) en zijn vriend Martijn (42) werden in september 2012 de gelukkige papa’s van een prachtige tweeling, dankzij de hulp van een eiceldonor en een draagster.

       
lees verder


Op naar Keulen! Sexy Summer Trilogy deel 1

Sexy, een van de grootste en meest spectaculaire gay feesten in Keulen, werkt voor de Sexy Summer Trilogy voor de eerste twee edities samen met twee van de grootste Europese homo-zomerfestivals, namelijk het XLsior Festival van Mikonos en, voor de Christopher Street Day Special op 6 juli, met het Circuit Festival uit Barcelona. Het derde en laatste deel van de Sexy Zomer Trilogie zal de Summer Closing Party zijn op 21 september.

       
lees verder


Brief uit Brussel: Summum van coming-out

Lieve Noorderburen, Op de Vlaamse commerciële zender VTM loopt sinds enkele weken het programma Uit de kast, gebaseerd op een Nederlands tv-format. Met de hulp van de bevallige presentatrice Roos Van Acker probeert een Vlaamse homo of lesbienne aan zijn of haar familie hét geheim te vertellen.

       
lees verder


Brussel Pride: een fantastische gelegenheid in Brussel te feesten

Brussel popelt zijn schatten en talenten met je te delen. De Belgische hoofdstad is een bestemming die zich aan de bezoekers aanpast: het doet er niet toe wanneer of hoe lang iemand er verblijft, er zijn veel verschillende manieren om Brussel te ervaren. Mode en design, strips, chocolade, bier, high-tech en verrassende ontmoetingsplaatsen plus honderdvijfenzestig hotels. Gay Brussel ademt een geest van vrijheid, met wetgeving die vrij van discriminatie is, en een breed en gevarieerd scala aan activiteiten wat betreft nachtleven, kookkunst, winkelen en cultuur.

       
lees verder


Anti-pestfilm Ruben wint Young Positive Media Award

De anti-pest film Ruben kreeg eind maart de Young Positive Media Award 2013 toegekend. Elk jaar looft de Nationale Academie voor Media en Maatschappij deze uit aan positieve initiatieven die met behulp van media jongeren bereiken. De film - en de daarna daarbij gemaakte muziekclip - vertelt het verhaal van de vijftien-jarige Ruben, die zich bewust aan het worden is van zijn seksuele voorkeur en worstelt met de gevolgen en problemen hiervan.

       
lees verder


Achtergrondkennis over transgenders is nodig

De transgenderwet, ook bekend als artikel 28, is onlangs aangenomen door de Tweede Kamer. Transgenders krijgen met deze nieuwe wet de zelfbeschikking over hun eigen geslacht. Zij worden niet meer verplicht tot operaties én onvruchtbaarheid. Een grote stap voorwaarts, maar er is nog een lange weg te gaan om transgenders uit hun achterstandspositie te halen. In de nieuwe handreiking ‘Aandacht voor de T in LHBT-beleid’ zetten Kennisinstituut MOVISIE en Transgender Netwerk Nederland op een rij wat gemeenten en lokale organisaties hieraan kunnen doen.

       
lees verder


Fashion: De wereld van Jean Paul Gaultier

Van een puntbeha van krantenpapier voor zijn teddybeer Nana tot de iconische bustier voor Madonna voor haar Blond Ambition World Tour, de zestig-jarige Jean Paul Gaultier heeft een lange weg afgelegd. Nu wordt hij in Rotterdam beloond met een tentoonstelling van zijn uitgebreide oeuvre. “Ik vind het een eer om hier mijn werk te laten zien.”

       
lees verder


TranScreen Film Festival

Van 8 tot en met 12 mei vindt in Amsterdam een van de grootste transgender filmfestivals ter wereld plaats: TranScreen. Voor mannen, vrouwen en... gevorderden.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.


Eagle


Famous Cruise Club

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media