Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 865 people
86447 users - nu online: 865 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 250, juni 2012 (19)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Roddel nieuws

“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band....hoest...kuch... Het kan dus altijd nog erger moet je maar denken...

       
lees verder


‘Je kunt nu weer doorgaan met pijpen hoor’

Ik woon in een seniorenwoning van een vijfenvijftigplus-wooncomplex. Twee blokken flats. Eén vier hoog en één zes hoog. Deze blokken worden verbonden door een loopstraat. Bij de hoofdingang is een receptie. In de loopstraat zijn een kapsalon, een winkeltje, een wasserette, een internetcafé en een recreatiezaal met een bar. En alles is natuurlijk relatief. Ik behoor hier tot de jonkies. Ik sta soms in de lift met leeftijdgenoten die op bezoek gaan bij hun ouders. Ik heb een kleine, comfortabele flat.

       
lees verder


John S Barrington: een fotograferende ‘gentleman’ tussen straatjongens

Robert Mapplethorpe, Bruce Weber, Herb Ritts; drie, enigszins willekeurig gekozen, fotografen van het erotische mannelijke naakt die ondertussen een museale status hebben bereikt. John S. Barrington, een van de pioniers van de physique-fotografie heeft deze omslag nog net mogen meemaken, maar er, tot zijn verdriet, geen onderdeel van uitgemaakt. Nadat hij in 1984 een tentoonstelling van Mapplethorpe’s werk in de Londense ICA had bezocht, noteerde hij in zijn dagboek: “uitstekend - maar ik ben zoveel beter - frustratie.”

       
lees verder


Is it just me?

Hoe humoristisch kan de liefde zijn? Kiss Me

       
lees verder


De moeilijke vrijheid, oftewel: onderduikers in vredestijd

Het leek een heel spannend initiatief: De nieuwe generatie van de Stichting Castrum Peregrini had – in het kader van het thema “De paradox van de vrijheid” – vier Nederlanders van anno nu (te weten filosoof Dirk van Weelden, politicoloog Jean Tillie, radiomaker Jeroen van Kan en schrijfster Maartje Wortel) voor de dagen in de aanloop naar 4 en 5 mei op de zogenaamde “onderduiketage” van het huis Herengracht 401 ondergebracht. Ze zouden hun ervaringen op deze roemruchte onderduikplek delen met de luisteraars van het VPRO-programma De Avonden (redactie Jeroen van Kan). Dat was het idee.

       
lees verder


Let’s get Rubberized!

Amsterdams nieuwste rubberfeest heeft er al twee edities opzitten. In het kader van Rubberized spraken wij met Tony Varlack, initiatiefnemer van het feest en Mr Rubber NL 2012, en Sly Hands, International Mr Rubber 2012, over hun passie voor rubber.

       
lees verder


Politieke Pride

Lieve Noorderburen, De dag voor het ter perse gaan van Gay News, trok door de straten van Brussel de zoveelste gaypride. Niet minder dan 50.000 deelnemers waren massaal naar onze hoofdstad afgezakt, een pak meer dan vorig jaar. Traditiegetrouw waren de weergoden ons niet echt gunstig gezind. Geen regen, maar naarmate de namiddag vooruitging en de laatste zonnestralen achter de horizon verdwenen, daalde de temperatuur pijnlijk tot op het niveau van een prille winterse avond. Plezant is anders, wellicht dat daarom de straten vlugger leegliepen dan op andere prides.

       
lees verder


Komrij en De loopjongen

Gerrit Komrij is naast zijn werk als bloemlezer en voormalig dichter des vaderlands, toch vooral bekend als de criticus/essayist met de scherpe pen. Jarenlang gaf hij in de NRC fel beschouwend en geestig commentaar op uitspraken van vaak bekende Nederlanders. Op mijn w.c. hing lange tijd zijn commentaar op een uitspraak van oud-D66 politicus Boris Dittrich (“Ik heb het gevoel dat het veranderingsgezinde elan dat Pim Fortuyn ons in 2002 heeft gebracht, wegebt”). Komrij fileerde die uitspraak op een manier zoals alleen hij dat kan.

       
lees verder


Fashion: He Blend

De focus van het Deense jeanslabel HE BLEND ligt bij het maandelijks leveren van capsule-collecties, om zo een breed en zo gevarieerd mogelijk aanbod te presenteren. De Blend-collectie bestaat uit een krachtige selectie van hedendaagse Europese stijlen en zorgvuldig gefabriceerde jeans voor iedere dag.

       
lees verder


25 jaar Homomonument tijdens bevrijdingsdag

Dit jaar bestaat het homomonument op de Westermarkt in Amsterdam al weer 25 jaar. En dat moet gevierd worden. Het is een gedenkteken op de Westermarkt bij de Westerkerk, in de binnenstad van Amsterdam.

       
lees verder


Stichting HIV Monitoring: jaarlijkse toename nieuwe HIV-diagnoses zet niet door

De Stichting HIV Monitoring (SHM) meldt in haar Monitoring Report 2011 dat de jaarlijkse toename van nieuwe HIV-diagnoses bij mannen die seks hebben met mannen (MSM) in 2009 en 2010 niet doorzet.

       
lees verder


Pleidooi einde strafbaarstelling homoseksualiteit in Kenia

De Keniaanse Nationale Mensenrechtencommissie (KNHRC) heeft een rapport gepubliceerd waarin de regering wordt opgeroepen een einde te maken aan de strafbaarstelling van homoseksualiteit om daarmee discriminatie van lesbische vrouwen en homoseksuele mannen tegen te gaan.

       
lees verder


Einde vergoeding Different-therapie lijkt in zicht

Aan de vergoeding uit GGZ-gelden voor de homotherapie van Tot Heil des Volks/Different lijkt een einde te gaan komen. Dat is een gevolg van het besluit van een aantal zorgverzekeraars om niet langer via EuroPsyche dit soort behandelingen te vergoeden. Dat meldde de Volkskrant.

       
lees verder


Moldavische homo's opgetogen over uitnodiging minister

Moldavische homo-activisten zijn opgetogen over de uitnodiging van minister Oleg Efrim van Justitie om deel te nemen aan een rondetafelconferentie over het ontwerp van een nieuwe antidiscriminatiewet. Dat ze in ruil daarvoor gevraagd wordt af te zien van de geplande Moldova Pride-demonstratie vinden ze geen probleem.

       
lees verder


Brits Mensenrechtenrapport

Het Verenigd Koninkrijk heeft in mei het jaarlijkse rapport over Mensenrechten en Democratie uitgebracht. Daarin staat ook een apart hoofdstuk over de wereldwijde stand van zaken als het gaat om de mensenrechten van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) en het Britse beleid om die te beschermen en te bevorderen.

       
lees verder


Hellfire in Church, getuigenis van duivelse streken

Terwijl ik me door de warme lijven wring zie ik boven het podium de gloeiende ogen van een demon, in zijn opengesperde bek worden vlammen en brandende engelenvleugels geprojecteerd. Aan de rand van de dansvloer staat Bram, zijn kortgeschoren, vierkante kop deint nauwelijks zichtbaar mee op het dreunen van de muziek. Zodra hij me ziet, grijnst hij, zijn ogen smeulend in het halfduister. Hij haakt een arm om mijn nek en roept in mijn oor: “Je komt op een bijzonder moment, ik ben heel benieuwd of Robbie het durft, vanavond!”

       
lees verder


Belgische gay-pride parade trok 70.000 deelnemers

De zeventiende editie van de Belgian Pride in Brussel trok volgens de lokale politie zo'n 50.000 deelnemers, maar volgens Michiel Vanackere van 'Wel Jong Niet Hetero' waren er dit jaar zo'n 70.000 deelnemers waarmee het record van vorig jaar dat stond op 50.000 zou zijn verbroken.

       
lees verder


250 x Gay News

Oplettende lezers zal het zijn opgevallen dat er de laatste tijd enkele veranderingen zijn opgetreden in de verschijningsvorm van Gay News. Twee maanden geleden werd de vormgeving van de cover aangepast, vorige maand werd Gay News op een zwaardere kwaliteit papier gedrukt en als alles volgens plan verloopt zal de cover vanaf dit nummer in hoogglans zijn uitgevoerd. Een facelift die mede de verschijning markeert van dit nummer 250.

       
lees verder


Fotowedstrijd over dubbellevens, seksualiteit & gender

Vrijdag 11 mei ging de fotowedstrijd Pride Photo Award 2012 van start. Het is de tweede editie van deze internationale fotowedstrijd. Fotografen kunnen hun werk nog inzenden tot en met 7 juli.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
The Queens Head


cosy and busy gay bar

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media