Back to Top
Zaterdag 30 mei
86440 users - nu online: 1029 people
86440 users - nu online: 1029 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 246, februari 2012 (16)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Stripboek als wapen in de strijd tegen treiterij en zelfmoord

Sinds een paar jaar is er, vooral in de Verenigde Staten, een toegenomen ontzetting over tieners die zelfmoord begaan als gevolg van de letterlijk ondraagbare treiterijen waar ze als gevolg van hun (vermeende) seksuele voorkeur het slachtoffer van worden. Vooral de zelfmoord van de achttien-jarige Tyler Clementi, die op 22 september 2010 van de George Washington Bridge in New York sprong, lijkt velen de ogen geopend te hebben.

       
lees verder


Lad's Love - Gekwelde zielen en hun kuise verlangen naar de prachtige, maar onaa

Het is allang geen nieuws meer dat de Victorianen uiteindelijk helemaal niet zo Victoriaans waren. Het beeld van een onveranderlijk preutse en moreel in een keurslijf gedwongen natie, in het gareel gehouden door een besef van majesteitelijk fair play dat neerdruppelde uit de ruches van zwarte kant van Victoria’s petticoats is grondig en werkelijk ontmaskerd.

       
lees verder


Soa-klinieken gaan zich vooral richten op risicogroepen

De soa-klinieken in Nederland gaan bezoekers dit jaar strenger selecteren. Mensen die niet in een risicogroep vallen, worden zoveel mogelijk doorverwezen naar de huisarts. Die strengere selectie is bedoeld om de soa-zorg efficiënter te maken en de kosten te drukken. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in Metro. In Nederland zijn 26 soa-centra waar cliënten zich gratis en anoniem kunnen laten testen op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) en hiv. De centra gaan gebukt onder hun eigen succes: ze zien de toeloop jaarlijks stijgen.

       
lees verder


Reijer's World - ‘Ik zei het je toch, homo’s pijpen beter’

In 1978 gingen mijn vriend Lefert en ik op vakantie naar Noorwegen. In de Coenhaven van Amsterdam reden we met de auto op een schip van de Fred Olsen Lijn. Nadat we onze hut gevonden hadden, besloten we onze reis maar eens te beginnen met een biertje in één van de vele bars. Hier zagen we voor het eerst straalbezopen Noren. Omdat drankjes zo duur zijn in Noorwegen konden ze totaal geen maat houden. Lallend hingen mannen over hun dronken vrouwen. Wij gingen maar op dek zitten.

       
lees verder


Viva Suburbia

Professor Karen Tongson: ‘Homoleven vindt overal plaats, zelfs in de voorsteden’

In de loop van het onderzoek voor haar eind vorig jaar verschenen boek Relocations: Queer Suburban Imaginaries ontdekte professor Karen Tongson dat de ooit door een neergaande ontwikkeling achtervolgde voorsteden ondertussen homoparen en immigranten aantrekken, die hun eigen stempel drukken op het door massaproductie gekenmerkte imago van deze regio’s.

       
lees verder


Brief uit Brussel - Homofobie minder erg dan antisemitisme?

Lieve Noorderburen,

Met de eerste voorverkiezingen in de Verenigde Staten is de Republikeinse strijd voor het Witte Huis officieel losgebarsten. Bij het ter perse gaan is enkel de eerste uitslag bekend, die van de staat Iowa waar de presidentskandidaat Mitt Romney slechts met acht stemmen verschil zijn slag binnenhaalde op een andere Republikein, Rick Santorum. De Democratische presidentskandidaat is intussen een “oude” bekende: Barack Obama.

       
lees verder


Rotterdamse jongeren terrroriseren homostel

Jongeren in de Rotterdamse wijk het Oude Noorden terroriseren al enige tijd een homostel. Het begon met scheldpartijen aan het adres van de twee mannen, maar later werden ook olie en bleekwater bij hen door de brievenbus gegooid. Aangifte hebben de mannen nog niet gedaan, wel hebben ze het 'werk' van hun kwelgeesten bij de politie en de gemeente gemeld, zo schreef het AD/Rotterdams Dagblad.

       
lees verder


Winter Pleasures - Ski Fun!

Maart is voor velen de maand om op skivakantie te gaan. Zo is er van 20 tot 27 maart het EuroSkiPride Event in Saalbach. Een wintersport- en feestweek voor homo’s en lesbiennes uit heel Europa, waarbij dit ski-oord tevens is uitgeroepen tot “Best Après Ski Resort In The Alps.”

Naast skiën zullen er ook diverse feesten worden georganiseerd, zoals de Snowballs & Snowgirls Party en het Snowkings versus Snowqueens Event met toepasselijk wit als dresscode. Elke dag zijn er wel één of meer feesten.

       
lees verder


Ook lesbische vrouwen slachtoffer van geweld

Agressie en geweld tegen lesbische vrouwen komen vaker voor dan gedacht. Vrouwen doen echter veel minder melding van incidenten dan homomannen, dit blijkt uit het onderzoek dat MOVISIE deed in opdracht van stichting OndersteBoven.

‘De vrouwen schamen zich voor het, vaak seksueel getinte, geweld en denken dat het zinloos is om aangifte te doen of bagatelliseren het’, zegt onderzoeker Hanneke Felten. ‘Zij die wel naar de politie gaan komen vaak van een koude kermis thuis: de politie raadt hen in veel gevallen af om aangifte te doen vanwege gebrek aan bewijs’.

       
lees verder


Homoseksuele codekraker krijgt postzegel

Alan Turing, een homoseksuele computerpionier, die tijdens WOII de geallieerden hielp om Nazi-codes te kraken, zal alsnog geëerd worden met een Britse postzegel.

Turing, die tijdens de oorlog werkte bij de Britse diensten om codes te kraken en vond de Turing-machine uit. Deze machine hielp mee om de Duitse boodschappen, die werden onderschept door de geallieerden, te ontcijferen.

       
lees verder


VS - Partnerschapsregistratie in staten Delaware en Hawaii

Vanaf 1 januari 2012 is partnerschapsregistratie voor paren van gelijk geslacht mogelijk in de Amerikaanse staten Delaware en Hawaii. Het sluiten van partnerschapsregistraties was in Hawaii mogelijk vanaf middernacht en in Delaware vanaf 10.00 uur 's ochtends. Vanwege het feit dat 1 januari een zon- en feestdag was, waren er op de eerste dag niet veel partnerschapsregistraties gesloten konden worden in Delaware en Hawaii.

       
lees verder


Priester voor de rechter omdat hij opkomt voor holebi's

Priester Bill Freeman moet zich voor de rechter verantwoorden omdat hij het stadhuis wilde bezetten uit protest tegen de antidiscriminatiewetten waarbij hij oproept om ook holebi's te beschermen. De Amerikaanse pastoor Bill Freeman moet zich in de Amerikaanse stad Holland in de rechtbank verantwoorden voor zijn protest. Freeman wil dat de stedelijke antidiscriminatiewet zo wordt aangepast dat homo's, lesbiennes en transseksuelen niet langer kunnen worden ontslagen of uit hun huis worden gezet omwille van hun geaardheid.

       
lees verder


George Michael pakt haters aan op Twitter

George Michael is op Twitter in een tirade uitgebarsten tegen een christelijke groepering die had opgeroepen om te bidden voor zijn dood. De zanger, die openlijk homoseksueel is, heeft wekenlang met een longontsteking in het ziekenhuis gelegen.

“Wisten jullie dat, terwijl ik in Oostenrijk voor mijn leven vocht, een groep van die heerlijke Amerikaanse ‘christelijke’ organisaties , die zichzelf de Christenen voor een Moreel Amerika noemt, daadwerkelijk de tijd heeft genomen om voor mijn dood te bidden?”, twitterde Michael dinsdag. “Wat lief van hen, als je je bedenkt hoe druk deze mensen het moeten hebben”.

       
lees verder


Amsterdamse homohoreca scoort in 2011

De Amsterdamse Bar Prik mag zich de trotse winnaar noemen van de Homohoreca Verkiezing 2011. Het gaycafe aan de Spuistaat ging vorig jaar ook al met de hoogste eer strijken in de categorie Gay (dans)Cafe en weet dit jaar de nummer 1 positie te handhaven. GaySite organiseerde in 2011 voor de vijfde keer deze prestigieuze HomoHoreca Verkiezing en in 2011 werden maar liefst ruim 27.500 stemmen uitgebracht! Prik mag zich dus het populairste gaycafe van Nederland noemen, de tweede plek in de categorie Gay (dans)Cafe gaat naar de Wilsons in Haarlem. Cozy Bar, tevens in Amsterdam, is derde geworden.

       
lees verder


Discriminatieverbod transgenders mogelijk in strafwet

In het wetboek van strafrecht komt mogelijk een expliciet verbod op discriminatie van transgenders. Dat zegde minister Ivo Opstelten (Veiligheid & Justitie) vandaag toe in de Tweede Kamer, tijdens een debat over discriminatie en geweld tegen lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s). Naar aanleiding van vragen van Tweede Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) beloofde minister Opstelten om te onderzoeken of discriminatie op grond van genderexpressie en genderidentiteit kan worden opgenomen in de strafwet.

       
lees verder


Burgemeester Budapest tegen EuroGames

Terwijl in Budapest alle zeilen worden bijgezet om komende zomer als gaststad te fungeren voor het jaarlijkse holebi-sportfeest “EuroGames”, is één zaak al zeker: de burgemeester van de Hongaarse hoofdstad, István Tarlós, vindt het helemaal niks.

In een brief die hij schreef naar de openlijk homoseksuele burgemeester van Berlijn, Klaus Wowereit, schrijft Tarlós dat, hoewel hij de rechten respecteert van de deelnemers aan de EuroGames, hij “afstand neemt van hun levensstijl en van het evenement. Het het niets voor mij en ik steun hen niet”.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
NCADAM


regular safe sex parties

meer info |visit


Dirty Dicks


Well-know great leather & cruise bar

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media