Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 862 people
86440 users - nu online: 862 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 240, augustus 2011 (18)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Reijers World - Guess Who I’m Fucking Here?

“Wat!,” schreeuwde mijn vader. “Ben jij nou helemaal gek geworden. Geef jij zo’n prachtige herenbaan bij de bank op. Daar kun je tot je pensioen blijven werken, man. En jij gaat varen? Je bent knettergek geworden. Jij hebt ook altijd wat!” Mijn vader was arbeider. Hij werkte als monteur bij een garage in Wormerveer. Iedere ochtend liep hij om half acht in zijn overall naar zijn werk. Ik vertrok een half uur later op mijn fiets naar de ABN. Ik droeg een pak met stropdas. Het was 1969 en er was voldoende werk.

       
lees verder


Leven in Leerland - Konijn

Mijn shirt kleeft aan mijn lijf. Iets kraakt. Wat is het? Het zweet staat op mijn voorhoofd. Er is nauwelijks licht. Mijn ogen moeten wennen. Een konijn roetsjt over het pad. Mijn hart slaat een slag sneller. Ik steek een sigaret op. Mijn enige wapen, op mijn mobiel na. In de verte is licht. Ik voel de sleutels in mijn jaszak, best scherp. Je weet maar nooit. Hier is niemand, alles is stil. De lucht is zwoel, mijn nek klam. Ik kijk omhoog. Er is geen maan. Wel sterren. Viel daar niet een? Het is een vliegtuig.

       
lees verder


Sex For Sale - Moralisme en realisme over prostitutie en seksueel misbruik

Betaalde seks is een onderwerp dat de verbeelding van velen danig in beroering brengt (Seks! Spanning! Sensatie!), en dat geldt in verhevigde mate als het om prostitutie door mannen en jongens gaat. De afgelopen jaren is er bovendien een toenemende belangstelling voor seksueel misbruik in het algemeen en van minderjarigen in het bijzonder.

       
lees verder


Brief uit Brussel - Gedaan! Fini! Stop!

Lieve Noorderburen,

Een nieuw geval van homofobie, vergezeld van de nodige portie geweld en bloed, schrok enkele weken geleden opnieuw de Belgische en vooral de Brusselse homogemeenschap op. Samen met een vriend werd een zekere Bart in de nachtelijke uurtjes in mekaar geklopt, nadat hij eerst enkele verbale homofobe uitlatingen had moeten aanhoren. Toen hij in een pittabar hulp zocht, vonden enkele klanten van die keet dat ze er nog een pak slaag op de kop toe moesten toedienen.

       
lees verder


Toename anti-homogeweld uiterst verontrustend

Het aantal geregistreerde gevallen van discriminatie en geweld tegen lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) steeg vorig jaar in Nederland met 54 procent, van 428 in 2009 naar 659 in 2010. Dat blijkt uit politiegegevens die de ministeries van Veiligheid en Justitie en BZK begin juli publiceerden. COC Nederland spreekt van uiterst verontrustende cijfers en pleit voor het direct invoeren van voorlichting op elke school.

       
lees verder


Porn DVD Review - Mannen en hun anale lustspeeltjes

“Momenteel verkeert het merk Falcon in een crisis. [Regisseur John] Rutherford’s vertrek leidde jaren vol beroering en verandering in, gemarkeerd door een ogenschijnlijk versneld verloop van personeel, wat een dramatisch effect had op Falcon’s rol als leider in de industrie en als commercieel succesvol bedrijf. [Falcon] is constant aan het prutsen met verschillende verpakkingsstijlen en is zelfs zo ver gegaan vroegere films een andere titel te geven. Het bedrijf lijkt van regisseur naar regisseur te strompelen en video’s in verschillende stijlen uit te brengen.

       
lees verder


Indiase minister noemt homoseksualiteit een ziekte

De Indiase minister van Volksgezondheid, Ghulam Nabi Azad, heeft homoseksualiteit een 'onnatuurlijke ziekte uit het Westen' genoemd. De minister deed zijn uitspraken op een conferentie over hiv en aids in Delhi. Woordvoerders van aidspreventie- en LHBT-organisaties uit India hebben woedend op de uitspraken van de minister gereageerd. De Indiase premier Monmohan Singh en Sonia Gandhi, de leider van de Congrespartij, waren ook aanwezig bij de conferentie, maar hadden die naar verluid al verlaten toen minister Azad zijn uitspraken deed.

       
lees verder


Massale opkomst EuroPride in Rome

Honderdduizenden mensen liepen mee in de Euro Parade in Rome, als afsluiting van de Europride 2011. De tocht ging door het centrum van Rome naar Circus Maximus, waar Lady Gaga optrad en haar nieuwste hit ‘Born that Way’ zong. Daar sprak zij een menige van naar schatting 1 miljoen mensen toe in het antieke Circus Maximus en moedigde ze aan om ‘revolutionairen van de liefde’ te zijn. De Amerikaanse popster uitte kritiek op regeringen in Oost-Europa en het Midden-Oosten, waar jonge mensen worden verdoemd tot een leven in isolatie en discriminatie.

       
lees verder


D66-Arnhem: 'Voorlichting homoseksualiteit op alle scholen'

Het Arnhemse D66-raadslid Sabine Andeweg heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de voorlichting over homoseksualiteit op scholen in de gemeente Arnhem. 'D66 wil graag zien dat op alle scholen voorlichting wordt gegeven over homoseksualiteit, conform de wens van de Tweede Kamer', aldus Andeweg. In 2009 werd een motie in de Tweede Kamer aangenomen waarbij scholen worden verplicht voorlichting te geven over homoseksualiteit. Minister van Onderwijs Marja van Bijstervelt (CDA), weigerde tot nu toe de motie uit te voeren.

       
lees verder


Paris... Oui!

De indrukwekkende wereldstad Parijs blijft een non-stop magneet voor toeristen wereldwijd. Mede gezien de enorme hoeveelheid homo-uitgaansgelegenheden is Parijs duidelijk Amsterdam als Gay Capital voorbijgestreefd. Bienvenu à Paris met een bloeiende homoscene voor de liefhebbers van “La vie en rose...”

Terrassen en Parijzenaars zijn als een Siamese tweeling met elkaar verbonden. Gezien de drukte op vrijwel ieder terras, zowel in het weekend als doordeweeks, vraag je je af of de crisis hier wel heeft toegeslagen bij de Franse (homo-)man.

       
lees verder


Kort Nieuws

Acht jaar cel voor homogeweld in Sittard

De rechtbank in Maastricht heeft een 19-jarige man uit Sittard veroordeeld tot acht jaar cel wegens geweld tegen drie homo's. Een medeverdachte van 18 jaar kreeg twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. De twee spraken via internet af met homo's. Als die op de afgesproken plek kwamen, werden ze in elkaar geslagen. Eén slachtoffer werd in de kofferbak van zijn auto naar Duitsland gereden en moest gewond teruglopen. Zijn auto werd in brand gestoken. Justitie zegt dat de hoofdverdachte met zijn gedrag wilde verbloemen dat hij zelf homoseksuele gevoelens had.

       
lees verder


Tweede Kamer brengt homovoorlichting dichtbij

De Tweede Kamer heeft in overgrote meerderheid gestemd voor voorlichting over homo- en transseksualiteit op elke school in Nederland. ‘Een dwingend signaal waar het kabinet onmogelijk de ogen voor kan sluiten,’ zegt COC-voorzitter Vera Bergkamp. ‘We rekenen er op dat de regering nu snel gehoor geeft aan de eis van de Kamer, het COC en duizenden ondertekenaars van onze internetpetitie,’ aldus de COC-voorzitter.

       
lees verder


Burgelijk huwelijk open in NY voor paren van gelijkgeslacht

De Senaat van de staat New York stemde gisteren in meerderheid voor het openstellen van het burgerlijk huwelijk. New York is daarmee de zesde Amerikaanse staat waar koppels van hetzelfde geslacht met elkaar kunnen trouwen. Eerder had het Huis van Afgevaardigden van de staat al voorgestemd, waar de Democraten in de meerderheid zijn. De democratische gouverneur van New York, Andrew Cuomo (zie foto), zette de stemming direct om in wetgeving met het zetten van zijn handtekening.

       
lees verder


Utrechtse homopesters worden niet vervolgd

Het Openbaar Ministerie heeft geen prioriteit gegeven aan aangiften van een homostel, dat door een groep jongens is weggepest uit de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Het Openbaar Ministerie heeft kansen laten liggen om opgehelderd te krijgen of er sprake was van strafbare feiten en politie en justitie hebben nalatig gehandeld. Nu heeft onderzoek geen zin meer aldus het gerechtshof in Arnhem op het verzoek van de twee mannen om de jongens alsnog te gaan vervolgen. De twee gaan nu de Staat, politie en gemeente aansprakelijk stellen.

       
lees verder


Amsterdamse homo stapt vaker naar politie

De politie van Amsterdam heeft vorig jaar meer meldingen ontvangen van homo's die in aanraking kwamen met fysiek geweld. Het aantal meldingen steeg van 82 in 2009 naar 182 in 2010.

Dat homo's vaker naar de politie stappen, wil overigens niet zeggen dat het geweld toeneemt, zegt een woordvoerster van de politie. 'We kunnen alleen zien dat de aangiftebereidheid toeneemt.'

       
lees verder


Britse moslims trots op gay rechten

Uit een onlangs gehouden peiling blijkt dat bijna de helft van de Britse moslims trost zijn op de manier waarop in het Verenigd Koninkrijk homoseksuelen behandeld worden. Uit het onderzoek blijkt ook dat een deel van de Britse moslims daar trotser op is dan seculiere Britten. Het onderzoek is uitgevoerd door YouGov voor een in augustus te verschijnen Demos-publicatie van de denktank Progressive Conservatism. Bijna de helft van de Britse moslims stemde in met de stelling ‘Ik ben trots op de manier waarop Groot-Brittannië homoseksuelen behandeld’.

       
lees verder


Drag Queen Olympics komen naar Amsterdam terug

De Olympische Vlam keert tijdens Gay Pride wederom naar Amsterdam terug tijdens de organisatie van de Zevende Internationale Drag Queen Olympics op het Homomonument op vrijdag 5 augustus.

De Drag Olympics vormen de belangrijkste sportgebeurtenis ter wereld voor travo’s, waarbij een deelnemersveld vanuit de gehele wereld strijd om Olympisch Goud. Het evenement omvat dit jaar de honderd meter Stiletto-sprint, het Handtaswerpen en voor de allereerste keer, een wedstrijd ruiterdressuur.

       
lees verder


Erotische en verontrustende kunst tijdens Art Pride

Vanaf zondag 31 juli zijn op drie verschillende locaties in de binnenstad van Amsterdam “sexual & disturbing” kunstexposities te zien. ArtPrideAmsterdam organiseert deze exposities in de GO Gallery, Galerie ArtPride en homo/lesbische Boekhandel Vrolijk. De opening van ArtPrideAmsterdam vindt plaats op zondag 31 juli van 16.00 – 19.00 uur in de GO Gallery aan de Prinsengracht 64, en zal worden verricht door kunsthysterica en beauty with brains Dolly Bellefleur (al tweeëntwintig jaar het alter ego van Ruud Douma) en de gloednieuwe voorzitter van ProGay, Irene Hemelaar.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
La Demence


Guide to better and more glamourous gay clubbing!

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media