Back to Top
Dinsdag 02 juni
86440 users - nu online: 1095 people
86440 users - nu online: 1095 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 218, oktober 2009 (20)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020De ideale school

Peter Dankmeijer is gespecialiseerd in het thema “onderwijs en homoseksualiteit.” Vanuit het bedrijf Movisie in Utrecht en vanuit zijn eigen bedrijf Empowerment in Amsterdam adviseert hij scholen over hun beleid. Een gesprek over de voorbeeldige school, waar het voor iedereen goed toeven is, “of je nou homo, lesbo, hetero, bi, trans of wat dan ook bent.”

       
lees verder


Brief uit Brussel - Crisis? Of iets anders?

Lieve Noorderburen,

Vrienden die in het centrum van Brussel wonen, hadden me er de laatste weken meermaals op gewezen. Dat het al maanden aan een stuk superkalm is in het uitgaansmilieu. Niet alleen tijdens de zomermaanden, al van in de lentemaanden viel het iedereen op dat de bars in hartje Brussel aan succes inboeten. En zo blijft de ambiance ook weg natuurlijk.

       
lees verder


Style 2009-2010 Parijs

Recente cijfers geven aan dat de Nederlandse modebranche relatief weinig last heeft van de recessie. Zo daalde de omzet over het eerste halfjaar van 2009 in de modedetailhandel gemiddeld met 2,7% ten opzichte van 2008. Terwijl het tweede halfjaar van 2009 de herenmode juist goed is begonnen met een plus van 6,3%. Een beginnend positief herstel...?

       
lees verder


Pulp Fiction - Een seriemoordenaar in Amsterdam

Deze zomer kwam de pulpnovelle Het Beest van Amsterdam uit. Het is een verhaal over een seriemoordenaar die zich wurgend door de Amsterdamse homoscene begeeft terwijl potentiële slachtoffers onbekommerd blijven rondneuken.

De schrijver, GJ Wielinga: “Ik was al een hele tijd gefascineerd door seriemoordenaars en dan vooral door Jeffrey Dahmer die in de jaren tachtig zeventien mannen vermoordde.

       
lees verder


STOP AIDS NOW! presenteert de ArtBags 2009

Welke ArtBag blijkt een Gouden Tas te zijn?

Vanaf zaterdag 28 november kan iedereen de strijd tegen aids steunen met een ArtBag, de bekende shopperbags van de organisatie STOP AIDS NOW! De Nationale Postcode Loterij steunt STOP AIDS NOW! structureel in deze strijd en beloont via de Gouden Tas winactie een aantal kopers met prachtige prijzen.

       
lees verder


‘Roze Duitser’ Rolf A. Döhrn te Amsterdam overleden

Op 17 augustus 2009 overleed Rolf Alois Döhrn. Hij werd op 14 februari 1927 in Duitsland geboren en kwam in 1934 als zevenjarig jongetje met zijn moeder naar Nederland. Zijn moeder had hier een echtgenoot gevonden. In Duitsland was zijn leven al niet gemakkelijk geweest, maar in Nederland werd het nog moeilijker, vooral door de toenemend anti-Duitse houding zo vlak voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

       
lees verder


Hartjesdagen

In augustus vonden volgens traditie de Hartjesdagen op de Amsterdamse Zeedijk plaats. Op zaterdag was de officiële opening. 'Hartjesdag' (of eigenlijk 'hertjesdag') bestaat al sinds de Middeleeuwen. Toen mochten op deze dag "gewone mensen" op herten jagen in de omgeving van Amsterdam, iets wat de rest van het jaar was voorbehouden aan de adel.

       
lees verder


De lokroep van het Nabije Oosten - Couperus in de Maghreb

Volgens gegevens van de Stichting Literaire Rechten Auteurs droomt één op de vijftien Nederlanders van een carrière als schrijver. Je kunt hierover meewarig glimlachen - van alle manuscripten die uitgevers krijgen toegestuurd, verschijnt uiteindelijk slechts één procent in druk -, maar het zou je ook kunnen verheugen dat in onze supersnelle en oppervlakkige tijd de liefde voor de letteren nog niet is uitgebloeid.

       
lees verder


Gossip

“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band nu de blaadjes weer vallen.....kuch... Het kan altijd nog erger moet je maar denken...

       
lees verder


Church viert het eerste jaar

Het lijkt alsof hij al zo ontzettend lang deel uitmaakt van de homoscene, dat het moeilijk te geloven is dat Church, de gay club in de Amsterdamse Kerkstraat, nog maar pas z’n eerste verjaardag vierde.

Alle pogingen tot classificatie tartend, is Church een unieke mengeling van cruise-club en dansgelegenheid, die letterlijk voor elk wat wils biedt - de befaamde thema-avonden strekken zich uit van naaktavonden tot kinky SM-feesten, van travo-evenementen tot sportkledingnachten.

       
lees verder


Henk van Ulsen overleden

Op vrijdag 28 augustus is de acteur Henk van Ulsen (1927-2009) in zijn woonplaats Bussum onverwacht aan een hartstilstand overleden. Van Ulsen wordt gezien als één van de laatste grote klassieke Nederlandse acteurs. Veelzijdig, maar altijd herkenbaar en vooral beroemd vanwege zijn solovoorstellingen, waaronder zijn interpretatie van Dagboek van een Gek van Nikolai Gogol.

       
lees verder


Hot Pink

Amsterdam Gay Pride gemist? Maak je geen zorgen, Hot Pink is net verschenen!

Hot Pink – een intens kleurrijk fotoboek over Amsterdam’s jaarlijkse Gay Parade (de enige ter wereld die op grachten wordt georganiseerd) – is onlangs uitgegeven door de Amerikaanse emigrante en fotojournaliste Shirley Agudo, ondertussen langjarig inwoner van Nederland.

       
lees verder


Homo's in Irak worden gemarteld en vermoord

Honderden homo's zijn de afgelopen maanden mishandeld en vermoord in Irak. Veel van deze mishandelingen en moorden gebeuren door de nationale veiligheidstroepen. Dat zegt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) in een nieuw rapport dat vandaag werd vrijgegeven.

       
lees verder


Petitie voor eerherstel Britse codebreker Alan Turing

Meer dan 22.000 Britten hebben een petitie ondertekend waarin een officieel excuus van de regering wordt geëist voor het chemisch castreren van Alan Turing in 1952.

Turing was de uitvinder van de bombe, een apparaat dat tijdens de Tweede Wereldoorlog de zogeheten Enigmacodes van de Duitsers ontcijferde.In 1952, werd Turing gearresteerd wegens homoseksuele handelingen (die tot 1967 in Engeland voor mannen strafbaar waren, en waardoor hij door de geheime dienst als een veiligheidsrisico in verband met de hem bekende staatsgeheimen werd beschouwd) en veroordeeld tot ofwel een experimentele chemische castratie, ofwel een gevangenisstraf.

       
lees verder


Besnijdenis helpt niet tegen Hiv bij anale seks

Besnijdenis (circumcisie) kan heteroseksuele mannen uit Afrika beschermen tegen hiv, maar homomannen hebben er geen baat bij. Dat is de conclusie van een onderzoek in de Verenigde Staten naar het effect van besnijdenis bij homomannen, dat vorige week werd gepresenteerd op de jaarlijkse Amerikaanse hiv conferentie in Atlanta. Dr. Peter Klimarx van het Center of Desease Control (CDC) zei dat ‘besnijdenis niet blijkt te helpen in het voorkomen van de verspreiding van hiv door anale homoseks.’

       
lees verder


VVD-A'dam - Geen subsidie voor 'homo-feesten'

VVD-Amsterdam keurt in het concept-programma voor de raadsverkiezingen van volgend jaar subsidies voor specifieke groepen af – ook voor homo’s. Het COC kan van de VVD voortaan nog wel subsidie krijgen voor het bevorderen van ontmoetingen en de dialoog tussen homo’s en niet-homo’s, maar moet een feest voor homo’s onderling maar uit eigen zak betalen, zegt VVD-gemeenteraadslid Robert Flos die het verkiezingsprogramma mede heeft opgesteld.

       
lees verder


Homoseksuelen somber over toekomst

Homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders zijn somber gestemd over de toekomst en vrezen dat ze vaker met discriminatie te maken gaan krijgen. Dat blijkt uit een onderzoek van antidiscriminatiebureau RADAR

       
lees verder


Nijmeegse homo's voelen zich steeds onveiliger

Homo's voelen zich minder veilig in Nijmegen dan vijf jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van de Adviescommissie Homo/Lesbisch Beleid en het Bureau Gelijke Behandeling dat donderdag 3 september werd aangeboden aan burgemeester Thom de Graaf.Vooral allochtonen en jongens hebben het gemunt op homo's. En de politie blijkt in veel gevallen niet deskundig genoeg om goed om te gaan met meldingen van homovijandige incidenten.

       
lees verder


Leatherpride Amsterdam: Get-Ruff (28 oktober – 1 november)

Voor de 14e keer wordt dit jaar Leatherpride Amsterdam gehouden. Met als ondertitel Get-Ruff wordt het van 28 oktober tot 1 november het grootste en beste leer en fetish evenement sinds het begin van deze eeuw, belooft initiatiefnemer Martijn Bakker. “De Amsterdamse leerscene heeft de afgelopen jaren hele goede leerfeesten gehad. Het werd alleen steeds meer gevoeld als het privéfeestje van een paar ondernemers. Dit jaar zijn daarom weer alle homobedrijven van Amsterdam - bars, clubs, winkels, hotels en restaurants - betrokken bij het vijfdaagse leatherfestival Get-Ruff.”

       
lees verder


La Demence 20 jaar

Interview met Thierry Coppens, eigenaar van de grootste en succesvolle Belgische gay discotheek “La Demence” in Brussel.

Wanneer zijn jullie met de Demence Parties begonnen? Dat was in 1989 dichtbij de Franse grens in het Belgische Kortrijk. Ik werkte daar als barman in een straigth club in een prachtig oud kasteel. Een schitterende plek voor party’s omdat het midden in de bossen lag ver weg van de bewoonde wereld. De eigenaar had in ‘88 in Engeland gezien dat ze in een straigth club af en toe Gay Party’s organiseerden.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Blend


The newest gay bar in Amsterdam

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media