Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 853 people
86440 users - nu online: 853 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 212, april 2009 (14)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Vijftien Jaar Mister B

Mr.B “Opeens werd duidelijk dat die grote homogemeenschap in en rond de Warmoesstraat ook sex had”
Dit jaar viert Mr.B zijn vijftienjarig bestaan. Reden om de man achter de zaak, Wim Bos eens te vragen wat hem bezielde naast een bekende zaak als ROB een eigen zaak te beginnen en te laten vertellen over voor- en tegenspoed in Amsterdam en de homoscene.

Vijftien jaar geleden verkeerde de Amsterdamse homoscene in een shocktoestand. De ziekte aids sloeg hard toe en velen zagen elkaar meer op begrafenissen dan in de kroeg. En met name in de leerscene vielen toen veel slachtoffers. Wat waren de reden om onder zo'n slecht gesternte toch een zaak te beginnen...?

       
lees verder


Brief uit Brussel - Verkiezingskoort

Lieve Noorderburen,

De Vlaamse en Europese verkiezingen komen eraan. Op 7 juni is het terug van dat. En hoewel ons land nu toch al bijna twee jaar in een soort van constitutionele crisis verkeert, is de laatste verkiezingskoorts van de parlementaire verkiezingen in 2007 nog niet over. Integendeel, ik heb de indruk dat onze parlementariërs en verkozen bewindslieden van verkiezing naar verkiezing leven, van campagne naar campagne en dat enkel maar met één doel voor ogen: dat zitje in het Vlaamse of Europese parlement.

       
lees verder


De Oscar Wilde Bookshop, ’s werelds oudste homoboekwinkel, sluit

Op 29 maart sloot de Oscar Wilde Bookshop in New York’s Greenwich Village, de oudste in de Verenigde Staten en waarschijnlijk ter wereld, definitief de deuren. De huidige eigenaar, Kim Brinster (51) maakte dit begin februari bekend in een e-mail aan de klanten, waarin ze schreef: “Het is met een bedroefd hart dat na eenenveertig jaar in bedrijf te zijn geweest de Oscar Wilde Bookshop op 29 maart 2009 voor de laatste maal de deuren zal sluiten.

       
lees verder


DVD Nieuws - Lachen in de thuisbioscoop

In deze tijden waarin we dagelijks worden overstelpt met sombere berichten betreffende de economie zijn comedy’s een meer dan welkome afwisseling; ondanks de ellendige vooruitzichten tóch blijven lachen. Met de dvd’s die we deze maand bespreken moet dat gaan lukken!

       
lees verder


Style 2009 - Parijs

De aanhoudende crisis heeft als een wervelende tornado ervoor gezorgd dat alles wat rotszeker leek zomaar ineens kan omvallen. Consumenten worden daardoor angstig en terughoudend. Zeker daar waar het dure aankopen betreft. Designerkleding zal hierdoor voor moeilijke tijden komen te staan, want er zullen duidelijk minder orders dan voorheen worden geplaatst bij de diverse labels en ontwerpers. Alleen de allerbesten zullen uiteindelijk als winnaars uit de crisis komen...

       
lees verder


Kort Buitenlands Nieuws

In januari nog 11 militairen ontslagen door DADT

Het Amerikaanse leger heeft in januari elf militairen ontslagen omdat zij zich niet hebben gehouden aan de 'Don't Ask, Don't Tell-richtlijn. De cijfers zijn bekend gemaakt door de volksvertegenwoordiger van de staat Virginia Jim Moran. De ontslagen zijn gevallen tijdens de laatste maand van de ambtstermijn van president Bush.

“Op een moment dat de paraatheid van ons leger zo fragiel is door de oorlogen in Irak en Afghanistan, blijven er ontslagen vallen door de ouderwetse en achterhaalde richtlijn” aldus Moran in een verklaring.

       
lees verder


Seksuele geaardheid niet in passagiersgegevens

Bij het verzamelen van persoonsgegevens van passagiers die van en naar de Europese Unie vliegen, wordt iemands seksuele geaardheid straks niet geregistreerd. Maar in sommige gevallen kan dit uit andere gegevens WEL worden afgeleid. Maar de autoriteiten behoren daar dan zeer behoedzaam mee omgaan. Dat zei minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie in een overleg met de Tweede Kamer. Diverse fracties wilden weten of het de bedoeling is dat homoseksualiteit wordt geregisteerd. Volgens de minister is dat niet het geval.

       
lees verder


Pro's en anti's dansen rond rokende homo's

In de Amerikaanse staat Oregon strijden tabaksfabrikanten en anti-rookorganisaties om de hand van de rokende homoseksueel. De fabrikanten benaderen homo's met romantische en vooral vage advertenties. De antirookbeweging gaat daar keihard tegenin.

In de VS, waar homoseksualiteit nog altijd een moeilijk bespreekbaar onderwerp is, roken homo's en lesbiennes gemiddeld meer dan de hetero's. Wie als tiener in de 'coming out'-fase zit, gaat roken omdat dat een beetje bij de subcultuur hoort. Homo's roken om erbij te gaan horen. En ze roken in de bars die bekend staan als ontmoetingsplek

       
lees verder


Haar voorspelt werking HIV-remmer

Het hoofdhaar van HIV-patiënten kan precies voorspellen hoeveel medicijnen er afgelopen week werden geslikt en hoe effectief de remmers werken om HIV te onderdrukken. Dit schreven artsen van de universiteit van Californië afgelopen maand in vakblad AIDS. Door de nieuwe haartechniek is het in de toekomst mogelijk om de benodigde hoeveelheid medicijnen veel beter te bepalen.

       
lees verder


Presentatie eerste LESBO-ENCYCLOPEDIE

Op 6 maart 2009 – net voor Internationale Vrouwendag – is de eerste Lesbo-Encyclopedie verschenen.

De Lesbo-Encyclopedie is het eerste naslagwerk over heden en verleden van het lesbische leven in Nederland. Wist u dat het woord ‘pot’ een afgeleide is van ‘lollepot’, een stoofje met gloeiende kooltjes dat vrouwen in de 16de, 17de en 18de eeuw onder hun rok plaatsten om benen en onderlichaam te verwarmen? Dat de enige vrouwelijke collaborateur die na de Tweede Wereldoorlog gefusilleerd werd, lesbisch was?

       
lees verder


Albayrak verbetert regelgeving homoseksuele asielzoekers

Van homoseksuele asielzoekers uit landen waar homoseksualiteit strafbaar is zal niet langer verlangd worden dat zij bescherming vragen bij de politie tegen vervolging door medeburgers, voordat zij naar Nederland vluchten. COC Nederland heeft bij staatssecretaris Albayrak van Vreemdelingenzaken aangedrongen op deze beleidswijziging.

       
lees verder


Holebi en (Top)sport... het blijft een moeilijke combinatie !

Tijdens de algemene vergadering van EGLSF - European Gay & Lesbian Sport Federation (6-8 maart in Den Haag) was er ook plaats voor discussies en workshops tijdens het congres. Verschillende nationale Olympische comités (o.a. Nederland en Noorwegen) en verschillende holebi-sportverenigingen en federaties deden uiteenzettingen over hoe discriminatie aan te pakken in reguliere sportclubs. Na de conclusies van het congres bleek nog maar eens dat in groepsporten (met name voetbal, basketbal, ijshockey, etc...) en zeker bij de mannen het niet evident is om je te "outen".

       
lees verder


Roze Wester Festival 2009

Feest op het Homomonument

Op Koninginnedag 30 april en op 4 en 5 mei zal het Homomonument met een reeks evenementen en feesten op de Westermarkt, het Roze Wester Festival, wederom het centrum zijn van homo-Amsterdam. Maar dit jaar zullen voor het eerste sinds de herinvoering van de Koninginnenacht geen Drag Queen Olympics plaatsvinden.

       
lees verder


Foto’s van George Quaintance in Parijs tentoongesteld

Nog tot 2 mei zijn bij Galerie Au Bonheur du Jour te Parijs foto’s te zien van de Amerikaanse kunstenaar George Quaintance (1902-1957). Quaintance, die op 3 juni 1902 werd geboren op het platteland van Page County, Virginia, is hedentendage vooral bekend door de circa zestig homo-erotische schilderijen die hij maakte, maar hij was ook werkzaam als fotograaf. Hij had, eerlijk gezegd, meer carrières dan een kat levens heeft.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
IHLIA


Gay & Lesbian Archives

meer info |visit


Roze Filmdagen


Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media