Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 1075 people
86440 users - nu online: 1075 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 211, maart 2009 (19)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Portfolio - Return to Fire Island

Geile uitspattingen in een fameus vakantieoord

Al sinds het vroege midden van de twintigste eeuw is Fire Island een vakantiespeeltuin voor homo’s uit New York die door de zomerhitte zelf constant op een punt van oververhitting staan en daarom vooral op seksuele avonturen belust zijn. Het wekt daarom niet echt verwondering dat de eerste grootschalige pornoproductie die werd gemaakt nadat in 1970 een Amerikaanse senaatscommissie had bepaald dat alle wetgeving op het gebied van de beschikbaarstelling van seksueel materiaal aan volwassenen ingetrokken moest worden, een ode aan “de jongens van Fire Island” was: Boys in the Sand (1971; nu beschikbaar op The Wakefield Poole Collection, 1971-86, uitgebracht door Mercury Releasing).

       
lees verder


Pink Point - Stoer

To The Point - Waar gebeurde verhalen vanuit Pink Point, de homo- en lesbo-infokiosk op het Homomonument. Zie www.pinkpoint.org

Aangezien de toiletpauzes bij Pink Point schaars zijn en veel medewerkers tussendoor ook wel eens moeten, kom ik vaak als ik in de buurt ben even langs om in deze behoefte te voorzien. Tevens kan ik dan genieten van een lekker kopje koffie en soms een lekkere cappuccino, maar alleen als er iemand werkt die hem ook daadwerkelijk goed kan maken. Tijdens één van die bezoekjes werden mijn collega en ik verrast door een man die even snel een nieuwe Gay News kwam halen.

       
lees verder


DVD News

Opdat hun verhaal niet vergeten wordt – El Olvido

In februari verscheen de documentaire El Olvido van Heddy Honigmann op dvd. Het gaat in deze film om de verloren verhalen (geschiedenis) van Peru, die naar boven worden gehaald wanneer de documentairemaakster aan gewone Peruanen vraagt naar de geschiedenis van hun land dan wel stad. Er komen verhalen los over corruptie, armoede, verdriet en overleven. De scènes worden afgewisseld met beelden van kinderen die op straat wat bij proberen te verdienen door automobilisten te vermaken, die voor een stoplicht staan te wachten.

       
lees verder


De webcam

Heeft het te maken met de credit crisis, zijn de traditionele ontmoetingsplaatsen zoals bars niet meer spannend genoeg? Het blijft natuurlijk raden, feit is dat cybersex momenteel ongekend populair is. Eenvoudige profielen sites voldoen allang niet meer, de hedendaagse gay en hetero heeft de webcam ontdekt en speelt het spannende spel van bekijken en bekeken worden. Een waar paradijs voor de exhibitionist en Voyeur, die niet zonder elkaar kunnen. Ongekend populair zijn momenteel de “niet land gebonden” webcamsites die internationaal opereren.

       
lees verder


Wilhelm von Gloeden kon ‘engelen aan het blozen krijgen’

Wie wil er nu worden geguillotineerd? De koningsgezinde schilderes Élisabeth Vigée-Lebrun bedankte voor die eer en ontvluchtte Parijs dus halsoverkop na het uitbreken van de Franse Revolutie in 1789. Geruime tijd verbleef ze in het buitenland, waar ze met open armen werd ontvangen. In haar memoires beschreef ze een zomers boottochtje dat ze rond de eeuwwisseling met enkele vrienden maakte in de omgeving van Sint-Petersburg.

       
lees verder


Film News - Formidabele prestaties van Sean Penn en Josh Brolin in Milk

Berichtten we twee jaar geleden nog dat Matt Damon en Sean Penn de hoofdrollen zouden gaan vervullen in de nieuwe film van Gus van Sant, Matt Damon had inmiddels andere verplichtingen en Josh Brolin mocht in zijn plaats in de huid van Dan White kruipen. Zowel Brolin als Penn zetten in Milk een topprestatie neer, en menig recensent is het erover eens dat Sean Penn zijn beste rol ooit vertolkt en hiervoor in aanmerking moet komen voor een Oscar. (Inmiddels is bekend dat hij inderdaad een oscar heeft gekregen als Beste Acteur.)

       
lees verder


Gossip

Ter verstrooing en vermaak hierbij het lief en leed uit He-Ho en Bi-wereldje waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band in deze koude donkere dagen..... Het kan altijd nog erger moet je maar denken...

Danny de Munk vertelt over zijn wilde jaren

Danny de Munk doet in het tijdschrift Grazia een boekje open over zijn wilde jaren tijdens Ciske de Rat. "Ik had de meiden voor het oprapen", vertelt de volkszanger. "Ik hoefde maar te vragen 'Ga je mee?'. En dat deden ze dan ook."

       
lees verder


Leven, werk en dood van homorechten-activist Harvey Milk

Dianne Feinstein (Senior Senator van Californië) mocht op 20 januari het programma presenteren rondom de beëdiging van Barack Obama. Direct gingen mijn gedachten terug naar de documentaire The Times of Harvey Milk. Die begint ook met een toespraak van Dianne Feinstein waarbij zij bekend maakt dat Harvey Milk and burgemeester George Moscone zijn omgebracht door mede-raadslid Dan White. “As president of the board of supervisors, it’s my duty to make this announcement. Both Mayor Moscone and Supervisor Harvey Milk have been shot and killed.” (Feinstein nam de plaats van Moscone over en was van 1978 tot 1988 burgemeester van San Francisco.)

       
lees verder


COC Nederland neemt geen genoegen met seponeren van aangiften Yvette Lont

Het Openbaar Ministerie zal geen vervolging instellen naar aanleiding van aangiften tegen Yvette Lont, voormalig stadsdeelraadslid voor de ChristenUnie in Amsterdam- Zuidoost, vanwege haar uitlatingen over het uitsluiten van ‘praktiserende homoseksuelen’ voor partijfuncties in een conceptmotie voor het congres van de ChristenUnie van 17 november 2007.

Wet gelijke behandeling

Het OM ziet daarvan af, omdat ze de uitlatingen niet opzettelijk openbaar gedaan heeft en gemotiveerd zijn op grond van haar christelijke geloofsovertuiging. COC Nederland neemt daar geen genoegen mee, zegt Vera Bergkamp, vice-voorzitter van COC Nederland.

       
lees verder


Brief uit Brussel - Homo voor het plezier

Lieve Noorderburen,

Het lijkt erop dat de Joodse gemeenschap in ons piepklein landje elk gevoel voor humor heeft verloren. Enkele weken geleden kwam iedereen die iets te betekenen heeft in die gemeenschap op de voorpagina’s van kranten om ons te komen vertellen dat die karikatuur of dat filmpje over Joden niet door de beugel kan.

       
lees verder


Amsterdam wil nader onderzoek 'hiv-genezers'

Het Amsterdamse gemeentebestuur wil dat Minister Ab Klink van Volksgezondheid toch nader onderzoek moet laten doen naar de gebedsbijeenkomsten waarin mensen worden 'genezen' van homoseksualiteit en hiv. Deze bijeenkomsten zijn een gevaar voor de volksgezondheid, vindt het Amsterdamse gemeentebestuur.

       
lees verder


Style 2009 - Milaan

Ook de modewereld is in de wurggreep van de wereldwijde economische malaise terecht gekomen. Zo schrapten afgelopen januari de modelabels Valentino en Marni de dure catwalkpresentaties voor hun herencollecties 2009-2010. Werd verleden jaar de Valentino Fashion Group nog voor 2,6 miljard euro overgenomen, nu schatten analisten de waarde van het bedrijf nog op zo’n 1,27 miljard euro als gevolg van de financiële crisis.

       
lees verder


Homo-burgemeester klaagt eigen gemeente aan

Wolfgang Erichson, burgemeester van het Duitse Heidelberg, heeft zijn stad aangeklaagd wegens seksuele discriminatie. Hij vindt het onterecht dat hij geen echtgenotentoeslag ontvangt, alleen omdat hij met een man in plaats van een vrouw is getrouwd. De gemeente Heidelberg betaalt getrouwde ambtenaren een partnertoeslag van 108,14 euro per maand. Tenminste, als er sprake is van een huwelijk tussen man en vrouw. De 53-jarige Erichson, die deze zomer trouwde, vindt het onterecht dat hij de toeslag niet krijgt, alleen omdat hij met een man is getrouwd.

       
lees verder


Frankrijk negeert adoptie-uitspraak Europees Hof

De autoriteiten in het oosten van Frankrijk hebben een vrouwenpaar opnieuw het recht op adoptie geweigerd, ondanks een veroordeling door het Europese Hof van de Rechten van de Mens wegen discriminatie. Ruim een jaar geleden oordeelde het Europese Hof in Straatsburg dat het provinciebestuur in het Franse Jura zich bij het afwijzen van een adoptieaanvraag door hetzelfde paar, dat een lesbische relatie heeft, ten onrechte had laten leiden door overwegingen over seksuele gerichtheid van beide vrouwen.

       
lees verder


Obama vraagt krijgsmacht om studie DADT-beleid

President Barack Obama heeft de krijgsmacht om een uitgebreide studie naar de gevolgen van het afschaffen van het Don't Ask, Don't Tell (DADT)-beleid gevraagd. Dit is de eerste stap van de nieuwe Amerikaanse president om openlijke homoseksuelen toe te staan in de krijgsmacht te dienen. President Obama hoopt met deze eerste behoedzame stap in de krijgsmacht en in het Congres draagvlak voor de afschaffing van DADT te krijgen. Daarmee wil Obama voorkomen de fouten te maken die zijn Democratische voorganger Bill Clinton in de jaren negentig maakte toen hij door een presidentieel besluit een einde aan de homo-discriminatie in de krijgsmacht wilde maken.

       
lees verder


Grotere betrokkenheid van Mormoonse kerk bij goedkeuring Voorstel 8 dan gedacht

De Mormoonse kerk heeft bijna 190.000 dollar gespendeerd aan de campagne tegen de goedkeuring van het homo-huwelijk in de staat Californië in november 2008. Tijdens de verkiezingen konden de kiesgerechtigden zich uitspreken over Voorstel 8. De onthulling over het bedrag komt er nu de staat Californië een onderzoek is begonnen naar de herkomst van de campagnegelden voor de goedkeuring van Voorstel 8. Vooral het gebrek aan openheid van de Mormoonse kerk wordt onderzocht.

       
lees verder


Bede bisschop Robinson niet uitgezonden

Ook gekeken naar het inaugurale feest president Barack Obama bij het Lincoln Memorial? Maar waar was de bede van de openlijk homoseksuele Episcopale bisschop Gene Robinson? Die werd niet live uitgezonden. Het zou een "vergissing'zijn geweest, volgens het inaugurale team van president Barack Obama. HBO, het als homovriendelijk bekend staande publieke netwerk dat de inaugurale opening heeft uitgezonden, liet onmiddellijk weten niet verantwoordelijk te zijn voor het feit dat de bede van bisschop Robinson niet live is uitgezonden.

       
lees verder


Groninger hiv-zaak - Slachtoffers eisen miljoen euro

Veertien slachtoffers van de Groningse hiv-zaak eisen een miljoen euro schadevergoeding van de drie mannen die hen tijdens seksfeesten opzettelijk met het hiv-virus zouden hebben besmet. Dat meldt hun advocaat Fred Kappelhof dinsdag. De slachtoffers beginnen woensdag een civiele procedure tegen het drietal. De drie mannen werden in november door de rechter veroordeeld tot negen, vijf en anderhalf jaar cel. Twee van hen zouden volgens de rechter enkele slachtoffers hebben geïnjecteerd met besmet bloed, al kon niet worden bewezen dat de slachtoffers daardoor ook daadwerkelijk besmet zijn geraakt.

       
lees verder


COC-pand in Amsterdam verkocht

De kogel is door de kerk: het COC-pand aan de Rozenstraat 8-16 in Amsterdam is verkocht aan Woningcorporatie Ymere. Deze week is hierover overeenstemming bereikt tussen de Albrecht Stichting (eigenaar van de COC-panden) en de corporatie. De verkoopprijs bedraagt 3,5 miljoen euro. Medio 2008 kondigde COC Nederland aan dat zij voornemens was haar gebouw aan de Rozenstraat in Amsterdam te verkopen.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Mister B


Leather, Rubber and Fetish

meer info |visit


Bronx


Well known gay shop

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media