Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 852 people
86440 users - nu online: 852 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 203, juli 2008 (16)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Naar de USA reizen steeds moeilijker

Wie vanaf dit najaar naar Amerika reist, moet verplicht een vragenlijst op internet invullen, ten minste drie dagen voor vertrek. Tot nog toe hadden Nederlanders - en de meeste andere EU-burgers - geen visumplicht voor de VS. Wel moesten reizigers aan boord van vliegtuig of schip een groen visumpapiertje invullen. De VS wil daarvan af. Om van tevoren te kunnen bekijken wie er naar het land reist, moeten reizigers vanaf augustus maximaal drie dagen voor vertrek een vragenlijst via internet invullen. Wie dat niet doet, loopt kans bij aankomst in de VS de toegang te worden geweigerd.

       
lees verder


Short News

Karla Peijs heropent COC-Café

De Zeeuwse Commissaris van de Koningin Karla Peijs heeft op zaterdag 7 juni a.s. COC-café van COC Midden-Zeeland aan de Lange Noordstraat 52 te Middelburg heropent. Het café, de enige homo-uitgaansgelegenheid van Zeeland, was sinds 11 mei jl. vanwege een grote verbouwing gesloten. Het COC-café is zowel van buiten als van binnen grondig vernieuwd en als het horeca-rookverbod op 1 juli a.s. ingaat is er ook al een aparte rokersruimte.

       
lees verder


Pink Point - Retrospectief

To The Point - Waar gebeurde verhalen vanuit Pink Point, de homo- en lesbo-infokiosk op het Homomonument. Zie http://www.pinkpoint.org

Normaal gesproken heb ik niet zo veel moeite om deze bladzijde vol te krijgen met tekens die dan weer woorden vormen, maar voor deze keer moest ik heel goed nadenken. Wat ga je namelijk opschrijven als je tien jaar bestaat? Ga je alle leuke herinneringen oprakelen van de afgelopen tien jaar of ga je vooruitkijken op de komende tien jaar?

       
lees verder


Jelle and the city

Homomuseum moet er komen

Een eerste inventarisatie van reacties uit partijen uit de stadsdeelraad lijkt te wijzen op de bereidheid om, in de aanloopfase van dit museum, het museum financieel te ondersteunen. Bijvoorbeeld door stevig bij te dragen in de opstart kosten van het museum. Of door het pand voor een beperkte periode ‘om niet’ te verhuren. Tegelijk zijn alle partijen het er wel over eens dat het Rijk of de gemeente Amsterdam het Nederlandse Homomuseum op korte termijn moeten gaan ondersteunen. Opname van het Nederlandse Homomuseum in het Amsterdamse Cultuurbeleid lijkt voor de meeste partijen daarvoor absoluut noodzakelijk

       
lees verder


Gay & the City - Online

Koninginnedag in Amsterdam! De dronken euforie op een zonovergoten middag in de Reguliersdwarsstraat, de zweterige, al te toegeeflijke jacht tijdens een door laserstralen beschenen circuitparty, de Spanjaarden, de Duitsers, de Italianen, de mannen, de jongens, de nichten... Dit jaar duurde de viering van Koninginnedag ongeveer een week omdat die werd gevolgd door Hemelvaartsdag, wat ervoor zorgde dat het grootste deel van de bevolking eindigde in een toestand van traumatische uitputting en sommigen onder ons in een staat van post-orgastische gelukzaligheid.

       
lees verder


Kroatië

Kroatië met zijn hoofdstad Zagreb, het land met de duizend eilanden. Mooie natuur, rijke cultuur en tradities. Gastvrije mensen, normale prijzen, warm, schone en blauwe zee, mooie steden en de sfeervolle dorpen zijn een genot voor een ieder. De onvergetelijke nationale parken, zon, voortreffelijk en smakelijk eten en drinken, feesten. Dit alles maakt het waard om op vakantie te gaan naar Kroatië. Kroatië is een westers georiënteerd land. Kroatië heeft een zacht land en mediterraans klimaat.

       
lees verder


Brief uit Brussel - Seropositief? Betalen!

Lieve Noorderburen,

Vorige maand publiceerden de Belgische kranten op hun frontpagina’s de resultaten van een ongewone enquête bij onze huisartsen. De studie, opgezet door een Belgisch weekblad voor huisartsen en de Vlekho-school, ging bij de huisartsen na hoe die dachten over onder andere de kosten voor de gezondheidszorg van rokers bijvoorbeeld.

       
lees verder


Happy To Be...

Ook dit jaar prestenteert The ABC Treehouse Gallery in augustus met trots een collectieve tentoonstelling van homo/lesbische kunstenaars. Na Happy in 2006 en Happy II Tease in 2007 is 2008 het jaar voor Happy To Be... Daarmee lijkt binnen zeer korte tijd een traditie te zijn geboren. Een tiental kunstenaars laat ook dit jaar onderling sterk gevarieerd werk zien. Fotografie, schilderkunst en voor het eerst ook sculpturen hopen net als de voorgaande twee jaren op veel bezoekers te kunnen rekenen.

       
lees verder


Historische doorbraak in New York

COC Nederland heeft een historische doorbraak bereikt op weg naar een waarnemersstatus bij de Economische en Sociale Raad (ECOSOC) van de Verenigde Naties. Het NGO-comité dat de aanvraag van het COC moet beoordelen heeft namelijk voor het eerst ingestemd met de aanvraag van een holebi-organisatie. Zo’n aanbeveling wordt in de regel door de ECOSOC-raad overgenomen.

       
lees verder


COC wil onderste steen boven over homorazzia A58

COC Tilburg wil een gesprek met de burgemeester en de korpschef om de 'onderste steen boven te halen' over het politiebeleid rond homo-ontmoetingsplaatsen. Aanleiding is een grootscheepse politieactie vorige week op een HOP langs de A58. Ook de Tilburgse burgemeester Ruud Vreeman heeft om opheldering gevraagd. De politie controleerde donderdag met het Korps Landelijke Politiediensten op de parkeerplaats Leikant langs de A58. De aanleiding hiervoor waren klachten van omwonenden en voorbijgangers over mannen die daar onzedelijke handelingen verrichten op de openbare weg.

       
lees verder


Fashion - Swimwear

Het licht als inspiratiebron voor Speedo

Met de lente/zomercollectie 2008 schijnt Speedo zijn licht op jou. Omdat licht in al haar facetten de inspiratie is achter de nieuwe Speedo-ontwerpen. Want of je nu in of uit het water bent, je hoort je zo goed te voelen als je eruitziet. Speedo heeft twee verschillende kwaliteiten van licht geïdentificeerd om dit te uiten; Laser Light en Radiant Light. De eerste benadrukt de wijze waarop professionele zwemmers hun energie focussen.

       
lees verder


Veilige seks belangrijk, maar betalen voor condooms...

Homomannen gebruiken eerder condooms als die gratis worden verstrekt dan als ze die zelf moeten meenemen. Dit blijkt uit onderzoek dat GGD Amsterdam in opdracht van Schorer uitvoerde in sekslocaties in Amsterdam en Rotterdam. Van de respondenten die aangeven 'geen condoom te gebruiken als men daar zelf voor moet zorgen' gebruikte één op de vijf toch een condoom als die gratis werd verstrekt op de bezochte locatie. In Amsterdam worden gratis condooms verstrekt op sekslocaties.

       
lees verder


AMSTERDAM krijgt ROZE HUIS

Amsterdam krijgt een Roze Huis. Het onderkomen wordt een ontmoetingscentrum voor HLBT’s en het biedt onderdak aan verschillende homo-organisaties. De verzamelplaats zal worden gerealiseerd aan de Rozenstraat, waar nu COC Nederland en COC Amsterdam huisvesten. De homobelangenvereniging heeft een koper voor het gebouw gevonden om de investering te kunnen bekostigen. Het Roze Huis wordt een ontmoetingscentrum voor HLBT’s (homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders).

       
lees verder


COC Haaglanden doet aangifte tegen homofobe ambulancebroeder

COC Haaglanden gaat aangifte doen tegen de ambulancebroeder die in 2005 weigerde medische hulp te verlenen aan een bezoeker aan sauna Caesar Sport aan de Haagse Mauritskade. De man overleed later in het ziekenhuis. Ook GroenLinks heeft in Kamervragen opheldering over deze zaak gevraagd. COC Haalanden gaat de ambulancebroeder bij de politie aanklagen wegens belediging en discriminatie. Onderzocht wordt nog waarom de ambulancebroeder enkel tuchtrechtelijk vervolgd is. Vraag is of het Openbaar Ministerie ook overwogen heeft de man strafrechtelijk te vervolgen vanwege bijvoorbeeld dood door schuld vanwege ernstig plichtsverzuim.

       
lees verder


Behandeling HIV boekt vooruitgang, maar langzaam

Uit een nieuw rapport blijkt dat wereldwijd drie miljoen mensen een speciale behandeling tegen hiv/aids krijgen. Aan het aidsrapport werkten de WHO (Wereld Gezondheids Organisatie), UNAIDS (het hiv/aids-programma van de VN) en UNICEF (het Kinderfonds van de VN) mee. Wereldwijd zijn 33 miljoen mensen besmet met het aidsvirus. Twee derde van de patiënten leeft in sub-Sahara Afrika.

       
lees verder


T Bölke viert haar 35-jarig bestaan!!!

Waar je ook komt in Gay-Nederland, als je zegt dat je uit Enschede komt, vraagt iedereen gelijk naar het Bölke, en daarna naar de vuurwerkramp. Het thuishonk voor de gayscene in het oosten van het land viert van 17 t/m 20 juli feest!! Ze bestaan 35 jaar, waarmee tevens een record gevestigd wordt als langstlopende gaydiscotheek van de Benelux. Er wordt flink uitgepakt met op donderdag 17 juli een groots opgezet Openair Dancefeest op de Oude Markt in Enschede.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Roze Filmdagen


Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival

meer info |visit


Amistad


Unique and popular gay friendly Hotel & B&B

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media