Back to Top
Woensdag 03 juni
86440 users - nu online: 997 people
86440 users - nu online: 997 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 201, mei 2008 (17)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Nieuwe homo-radio en tv zenders gaan van start

Nederland heeft nu een homo-tv-zender: OUT-TV. Het digitale themakanaal richt zich volgens de oprichters vooral op de belevingswereld van de 'gay-man'. OUT-TV zal onder andere eigen talkshows en nieuws, arthouse films en nieuwe tv series brengen. Het kanaal is vanaf 11 april in heel Nederland te zien. De kosten om het kanaal te bekijken bedragen 10 euro per maand, maar dan heb je ook wat. Op het programma staan o.a. films als Priscilla, Queen of the Desert, Mambo Italiano en meer van die films die we allang gezien hebben.

       
lees verder


Voorjaar... Cruisingtijd

Homo-ontmoetingsplaatsen

De blaadjes komen weer aan bomen en struiken dus tijd om eens aandacht te schenken aan het “buiten gebeuren” dat de afgelopen maanden weer (meestal negatief) in het nieuws is geweest. De moraal-ridders hebben de kans weer gehad om hun hart te luchten nu is het weer tijd voor de liefhebbers.

       
lees verder


Negeren rookverbod in homohoreca Berlijn voorbode Amsterdam?

Afgelopen week was ik in Berlijn. Met enige bezorgdheid had ik me afgevraagd hoe het zou zijn om, als verstokte roker, uit te gaan in de homokroegen die sinds korte tijd rookvrij moeten zijn volgens de Berlijnse anti-rook afspraken. Maar het rookverbod, dat sinds enige tijd voor de Berlijnse horeca geldt, wordt in de Berlijnse homohoreca vrijwel overal genegeerd. En het lijkt de voorbode te zijn voor hetgeen Amsterdam staat te wachten.

       
lees verder


Skin Care - Masculine Beauty 2008

Nivea for Men Extreme Comfort

Maar liefst twee jaar heeft Nivea for Men gewerkt aan de ontwikkeling van Extreme Comfort om zo de formule tot in het uiterste te perfectioneren. Dankzij een uitgekiende combinatie van microtechnologie en natuurlijke ingrediënten is het nu mogelijk om extreem glad te scheren zonder hierbij de huid te irriteren. De Extreme Comfort Scheergel bereidt de huid perfect voor op het scheren en zorgt ervoor dat de huid tijdens het scheren niet wordt beschadigd.

       
lees verder


Sharia-veroordeling lesbisch paar in Nigeria

In Kaduna, een stad in het islamitische Noorden van Nigeria, zijn twee vrouwen door een sharia-rechtbank veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf en 20 zweepslagen voor het hebben van een lesbische relatie. De sharia-rechtbank is van oordeel dat de relatie van Malama Hauwa en Hajiya Ai’sha in strijd is met de leer van de Islam en de rechtsregels van de sharia. De twee vrouwen hebben voor de sharia-rechtbank verklaard dat zij al vijf jaar met elkaar getrouwd zijn. Ai’sha vertelde dat ze een bruidschat van 5.000 Nigeriaanse naira (€ 25,-) betaald heeft aan het begin van hun relatie.

       
lees verder


Vijftien jaar GALA

GALA (Gay and Lesbian Amsterdam), een van Amsterdam’s meest unieke homo-groepen, viert dit jaar het vijftienjarig jubileum. Deze vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk heeft vele jaren zowel voor als achter de schermen hard gewerkt en heeft daardoor een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van de lokale homoscene.

GALA werd in de vroege jaren negentig opgericht met het doel de banden tussen verschillende homogroepen en -organisaties te verstevigen en daardoor de zichtbaarheid en emancipatie van het Amsterdamse homoleven te verankeren.

       
lees verder


Homo vakantie plaatsen in Europa

Niet iedereen heeft zin in verre oorden en lange reistijden. Ook in Europa is er voor de Gay toerist natuurlijk genoeg te doen. Het risico daar veel bekenden tegen te komen is er natuurlijk aanmerkelijk groter, maar dat vergroot natuurlijk wel het “ons kent ons” gevoel, iets waar menigeen toch wel erg gehecht aan is. Maar goed op de meeste plaatsen kunt U hier ook terecht voor een broodje kroket en met een beetje geluk ook nog de Nederlandse meedeiners

       
lees verder


Pink Point - Beleefdheid

To The Point - Waar gebeurde verhalen vanuit Pink Point, de homo- en lesbo-infokiosk op het Homomonument. Zie http://www.pinkpoint.org

In de ochtend word ik wakker van mijn poes. Als een bezetene is ze op mijn buik aan het rondlopen. Miauwend laat ze weten dat ze honger heeft en dat ze het nu echt tijd vindt dat ik opsta om aan haar hongergevoel toe te geven. Nu is mijn dame al 21 jaar en doet ze, als het om haar zin doordrijven gaat, haar naam eer aan; Coco heet ze. Van beleefd haar baasje laten uitslapen heeft ze de laatste jaren niet meer gehoord.

       
lees verder


Gossip

Ter verstrooing en vermaak hierbij het lief en leed uit He-Ho en Bi-wereldje waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band... Het kan altijd nog erger moet je maar denken...

Gordon niet collegiaal

De zanger/presentator vond dat de lage kijkcijfers van zijn programma Singing Bee te wijten waren aan het voorgaande programma All you need is Love. Hij zei bij Life & Cooking: "'All you need' had ook maar 800.000 kijkers, en was dus een slechte lead-in voor mijn programma, dat dus maar 500.000 kijkers had."

       
lees verder


Homo-erotische Jezus veroorzaakt kunstrel

Een expositie in Wenen van homo-erotische schilderijen van Jezus en zijn apostelen, van de hand van de tachtigjarige kunstenaar Alfred Hrdlicka, heeft gelovigen in Oostenrijk en in andere delen van de wereld van hun stuk gebracht. De artiest exposeert in nota bene het museum van de rooms-katholieke Stehanskathedraal van Wenen, met instemming van kardinaal Christoph Schoenborn. De kerk heeft een voorstelling van een homoseksuele orgie van de apostelen al wel laten verwijderen, maar de kritiek houdt aan.

       
lees verder


‘Bewoners voelen zich gediscrimineerd door de politiek’

GroenLinks Utrecht heeft een groot opinieonderzoek laten uitvoeren door onderzoeksbureau Labyrinth naar discriminatie in de wijken Kanaleneiland en Hoograven. Het is opvallend dat veel mensen zich gediscrimineerd voelen door de politiek, terwijl op wijkniveau weinig discriminatie wordt ervaren. Het onderzoek gaat overigens deels over discriminatie op grond van sekse, homoseksualiteit en handicap.

       
lees verder


Nieuwe reisgidsen en fotoboeken

Aan het begin van een nieuwe zomer is als alles er fris en nieuw uitziet, is het ook de hoogste tijd eens te kijken of de reisgidsen nog “up to date” zijn en of er nog wat schoons te zien valt tijdens het zonnen en reizen. We zijn maar eens rond gaan kijken en maakte onze keus.

De nieuwe Spartacus gids 2008-2009 hij is er weer. De Spartacus geeft heel veel informatie over zowat elke plaats waar iets homosueels te doen zou kunnen zijn en dat heeft natuurlijk zo zijn voor en tegen.

       
lees verder


Nederland wil af van VS-inreisverbod wegens hiv

Nederland gaat zich er sterk voor maken dat Europeanen met hiv of aids naar de Verenigde Staten kunnen reizen. In 1986 stelden de Amerikanen een inreisverbod in voor deze personen wegens bedreigingen voor de gezondheid. D66 wil daar van af en krijgt in deze wens steun van minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken). Dat blijkt uit antwoorden maandag van Verhagen op schriftelijke vragen van D66-fractieleider Alexander Pechtold.

       
lees verder


Verbaasde politici

Burgers zijn stom verbaasd omdat politici verbaasd zijn dat een groot deel van de bevolking ze niet vertrouwd. Waarom worden politici niet vertrouwd? Dat vragen zij zich nog af ook. De kloof tussen Den Haag en de burgers wordt maar niet kleiner, erger nog... steeds groter. Ook premier Balkenende vraagt zich af hoe dat nu mogelijk is. ‘Verbaasd’ is hij over de reacties na het Fitna-debat. Met vertrouwelijke documenten probeerde de premier aan te tonen dat Geert Wilders heeft gelogen. En toch gelooft een groot deel van het volk Balkenende niet. Minister van justitie Ernst Hirsch Ballin deed onlangs nog een duit in het zakje.

       
lees verder


Zelfbewust en zichtbaar homo

In Den Haag moet je zelfbewust en zichtbaar homo kunnen zijn. Dat stelt wethouder Bert van Alphen (Welzijn, Volksgezondheid & Emancipatie) in de nieuwe nota ‘Gewoon Anders’. Daarin staat beschreven hoe de gemeente de komende jaren de emancipatie van homo’s, lesbiennes en biseksuelen wil bevorderen. Veel allochtone homojongeren hebben moeite met hun coming out. Vaak krijgen ze problemen met hun familie.

       
lees verder


Mehdi Kazemi mogelijk toch veilig in Engeland

De Iraanse homoseksueel Mehdi Kazemi wiens asielverzoek eerder was afgewezen, mag waarschijnlijk in Engeland blijven. Dat zei staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA) vandaag 3 april tijdens een spoeddebat in de Tweede Kamer. Albayrak heeft gesproken met haar Britse collega over de zaak. Een meerderheid van D66, GroenLinks, SP, PvdA, ChristenUnie en PVV eiste donderdag dat de 19-jarige Mehdi Kazemi niet wordt teruggestuurd naar Iran. Van het CDA was, zoals gebruikelijk in dit soort zaken, niets te verwachten.

       
lees verder


EU laat homo's buiten richtlijn

De Europese Commissie laat discriminatie op basis van homoseksualiteit, leeftijd en religie buiten een nieuwe antidiscriminatierichtlijn. Weerstand van een aantal EU-landen is de reden voor de uitgeklede wetgeving waarvoor de Europese Commissie in juni met voorstellen komt. De bestaande richtlijn richt zich op discriminatie op de werkvloer, de nieuwe gaat over allerlei goederen en diensten maar beperkt zich tot discriminatie op basis van een handicap.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Les Johns


High end Bodywear Concept store

meer info |visit


Eriks gay Bed and Breakfast


Quiet clean bedroom and Dutch breakfast for one guest

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media