Back to Top
Woensdag 03 juni
86440 users - nu online: 1050 people
86440 users - nu online: 1050 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 200, april 2008 (17)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Stom, stom, stom

Amsterdam is voor Amerikaanse homo´s de meest aantrekkelijke homostad ter wereld. En die eer verdient Amsterdam door de tolerante traditie die Amsterdam heeft. Een paar weken geleden stond dit bericht in de krant. Schijnbaar heeft de vechtpartij met die Amerikaanse homoseksuele journalist minder indruk gemaakt dan wij allemaal dachten. Want vorig jaar nog riepen wij met z´n allen dat de beelden van die in elkaar geslagen journalist rampzalig zouden zijn voor de status van Amsterdam als ´homostad´.

       
lees verder


China 2008 - China een langzaam wakker wordende wereldmacht

Indrukwekkend, inspirerend, bijzonder… dit is allemaal van toepassing op het land waar de 29e Olympische Zomerspelen gehouden worden: China. Samen met de spanning, sensatie en emoties die het grootste evenement ter wereld met zich mee brengt, worden deze Olympische Spelen een unieke ervaring! Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de Olympische Spelen China aandoen en de Chinezen zijn dan ook met recht trots dat zij de Spelen mogen organiseren. Van 8 tot 24 augustus 2008 zullen duizenden sporters strijden om medailles en eeuwige roem in Beijing en in de gaststeden Hong Kong, Qingdao, Shanghai, Qinhuangdao, Tianjin en Shenyang.

       
lees verder


CD News

Vijfendertig jaar Ferry Maat’s Soulshow

Ferry Maat: bijna iedereen kent hem wel. Is het niet van de Nederlandse Top 40 dan zeker van zijn legendarische Soulshow die in de jaren ’70 en ’80 een ongekende luisterdichtheid bereikte. Mensen bleven er op donderdagavond voor thuis en dj’s lieten zich voorafgaand aan het weekend inspireren door Ferry’s muziekkeus. Nog steeds is de Soulshow te beluisteren: iedere zaterdag bij Radio Veronica tussen 19.00 en 21.00 uur.

       
lees verder


Gossip

Ter verstrooing en vermaak hierbij het lief en leed uit He-Ho en Bi-wereldje waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band... Het kan altijd nog erger moet je maar denken... D66-kamerlid Boris van der Ham heeft de eerste Spuiten en Slikken-test van het gelijknamige BNN-programma gewonnen.

       
lees verder


Fashion - Style 2008 - Parijs

Het frivole waar de modescene vaak mee wordt geassocieerd staat in schril contrast met de werkelijkheid. In deze creatieve bedrijfstak zijn namelijk miljoenen gemoeid. Met ontwerpers als serieuze hoofdrolspelers die gecontracteerd worden om merken te laten uitgroeien tot multinationals. In de vaak niet langer dan vijftien minuten durende shows moet snel duidelijk worden waar het bewuste merk voor staat. De geldverslindende catwalk-presentaties zijn hierbij het aller duurste visitekaartje van het desbetreffende merk.

       
lees verder


Minister Plasterk gaat bootje varen met Gay Pride

Minister Ronald Plasterk vaart in augustus mee met de Gay Pride in Amsterdam. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal tijdens de optocht door de kanalen present zijn met een boot. Dat heeft Plasterkvandaag gezegd bij de ondertekening van een convenant met de vier grote steden over de acceptatie van homoseksuelen. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag krijgen voor hun inzet elk 200.000 euro. Premier Balkenende en minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin slaan de uitnodiging van onderwijsminister Ronald Plasterk af om mee te varen tijdens de Gay Pride in Amsterdam. Minister Plasterk, die ook homo-emancipatie in zijn portefeuille heeft, vaart in augustus mee met de ‘OCGay-boot’ van zijn ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

       
lees verder


Those Were The Gays

Dolly Bellefleur portretteert Bet van Beeren

Met een knipoog naar De Bonte Dinsdagavond Trein, het legendarische radioprogramma waarin Snip en Snap travestie in Nederland op de kaart zetten, presenteert Ruud Douma alias Dolly Bellefleur iedere eerste woensdagavond van de maand Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein, een maandelijks radiomagazine voor holebi’s en hoteros.

       
lees verder


Namen Groningse hiv-slachtoffers op straat

Máándenlang bewerkte de Groninger recherche, met de grootst denkbare omzichtigheid, de slachtoffers van de hiv-zaak om toch vooral aangifte te doen. De homo's, die tijdens seksfeesten door middel van bloedinjecties in hun anus met hiv werden besmet, wilden alleen hun verhaal doen als hun identiteit niet openbaar zou worden gemaakt. Maar díe belofte is door hun eigen advocaten gebroken... Die lieten beslag leggen op de bezittingen van de verdachten, en als gevolg daarvan staat nu in het voor iedereen te raadplegen kadaster de complete lijst met namen afgedrukt van de hiv-besmette mannen. "Dit had nóóit op straat mogen komen."

       
lees verder


Brief uit Brussel - Schaf de Pride af!

Lieve Noorderburen,

Waren jullie zinnens om dit jaar met z’n allen naar de Gay Pride in Brussel te komen kijken? Vooral goed uitkijken want er is veel kans dat op zaterdag 17 mei geen enkele parade door de Brusselse binnenstad trekt. Het zit er bij de organisatie terug bovenlangs op. Sommige websites stuurden het bericht de wereld in als zou het organiserende comité financieel aan de grond zitten.

       
lees verder


Nederland wijst Iraanse homo toch het land uit

Nederland heeft een Iraanse homoseksuele tiener uitgezet naar Groot-Brittannië. Dat land wil hem uitleveren aan Iran, waar hem waarschijnlijk de doodstraf wacht. Het vriendje van Mehdi Kazemi is in Iran al geëxecuteerd omdat hij homo was. Mehdi (19) vreest hetzelfde lot als hij ooit teruggaat naar zijn land, maar Engeland wil hem toch terugsturen. Mehdi heeft asiel aangevraagd in Nederland. Omdat hij dat in Engeland ook al had gedaan, is zijn verzoek hier afgewezen. Nu zit de Iraanse tiener vast in het uitzetcentrum in Zestienhoven.

       
lees verder


Pink Point - Slechts op Bezoek

To The Point - Waar gebeurde verhalen vanuit Pink Point, de homo- en lesbo-infokiosk op het Homomonument. Zie http://www.pinkpoint.org

Het is een koude zondagmorgen. Ik heb zojuist alle kaartenmolens buiten gezet en het voelt alsof elk moment mijn vingers eraf kunnen vriezen. Gelukkig kan ik ze snel warmen aan de kachel die, verstopt onder de kruk, zijn warmte aanbiedt. It may be winter outside but my ass is warm, sweetie.

       
lees verder


Cruisen in het Vondelpark moet kunnen

Het Amsterdamse stadsdeel Oud-Zuid wil het cruisen door homo’s in het Vondelpark gedogen en strenger controleren op loslopende honden. Honden op het fietspad veroorzaken meer overlast dan homo’s die seks hebben in het openbaar, is de gedachte. Dat blijkt uit de conceptnota Gebruik Vondelpark. Doel van het plan is het park, dat jaarlijks 10 miljoen mensen trekt, „zo toegankelijk mogelijk te houden”. Het stadsdeel erkent dat seksuele handelingen in de openbare ruimte verboden zijn, maar wil het cruisen toch gedogen.

       
lees verder


Makkelijker bij de politie anoniem melding doen Hate Crimes

Slachtoffers van homofoob of racistisch geweld in Amsterdam en Nijmegen e.o. kunnen vanaf 20 maart makkelijker bij de politie anoniem melding doen. De politiekorpsen Amsterdam-Amstelland en Gelderland-Zuid gaan in cafés, sauna's bibliotheken en andere publieke plaatsen folders en meldingsformulieren verspreiden. Melden kan vanaf 20 maart a.s. ook via de website Hate Crimes. http://www.hatecrimes.nl

       
lees verder


Berover met hulp van 'lokhomo' opgepakt

Met behulp van een zogenoemde 'lokhomo' heeft de politie afgelopen weekeinde in Amsterdam Oost een 25-jarige man gearresteerd die wordt verdacht van diefstallen bij homoseksuele oudere mannen. De Amsterdammer maakte via verschillende gay-chatboxen afspraken met meestal oudere homosexuele mannen onder de nickname 'Faisel25'. Na afspraak bij hen thuis beroofde hij ze vervolgens in hun eigen woningen.

       
lees verder


Amsterdam met volle kracht vooruit met sociale acceptatie van homoseksualiteit

Op de bijeenkomst van koplopergemeentes van de 4 grote steden met minister Plasterk voor homo-emancipatie was de aanwezigheid van HKH prinses Maxima de meeste symbolische uiting van het begin van de 3e fase van de homo-emancipatie: de sociale acceptatie van homoseksualiteit. Na het afschaffen van strafbaarstelling van homoseksueel gedrag en het wettelijk gelijkstellen van homoseksuelen, met als duidelijkste symbool de openstelling van het huwelijk voor personen van hetzelfde geslacht, is nu de fase van volledige sociale acceptatie aan de orde.

       
lees verder


Queens Day - Drag Queen Olympics opnieuw in Amsterdam gehouden

Tijdens een bijeenkomst die tot vroeg vanochtend duurde, heeft het International Drag Queen Olympics Committee uiteindelijk met vijf tegen vier stemmen besloten de organisatie van de Drag Queen Olympics wederom aan Amsterdam toe te kennen. Door een persoonlijke lobby op het laatste moment van Amsterdam’s burgermeester Job Cohen en plaatselijke travo-beroemdheid Ms Jennifer Hopelezz, besloot de Russische delegatie in plaats van voor Bangkok voor Amsterdam te stemmen, genoeg om de overwinning voor Nederland te beklinken.

       
lees verder


Hand-in-Hand Actie in voor Zichtbaarheid

In het kader van de zichtbaarheid van holebi’s in het straatbeeld, organiseert het COC in Eindhoven, Maastricht en Nijmegen op zaterdag 12 april a.s. de Hand-in-Hand Actie in het centrum van deze steden. Doel van de actie is om aandacht te vragen voor het feit dat veel homostellen zich op straat niet durven te uiten en het nalaten net als andere stellen hand in hand te lopen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat veel homostellen dit uit angst voor reacties nalaten.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Mister B


Leather, Rubber and Fetish

meer info |visit


Bronx


Well known gay shop

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media