Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 851 people
86447 users - nu online: 851 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 191, juli 2007 (14)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Scene Spotlight - NL Hotel

Amsterdam is een nieuw en bijzonder hotel rijker geworden, namelijk het NL Hotel. Een sfeervol en betaalbaar design hotel aan de prachtige Nassaukade, midden in het centrum met uitzicht op de Singelgracht. Een oud en karakteristiek herenhuis is omgetoverd tot een elegant en comfortabel hotel. De tien kamers en de ontbijtlobby combineren een Zensfeer met een Nederlandse “touch”. De prijzen van de kamers variëren van vijf en tachtig tot honderd vijftig Euro.

       
lees verder


Pink Point - Vrede

To The Point - Waar gebeurde verhalen vanuit Pink Point, de homo- en lesbo-infokiosk op het Homomonument. Zie http://www.pinkpoint.org

Het mooie weer van de afgelopen periode heeft er weer voor gezorgd dat veel toeristen ons hebben kunnen vinden. Zo komt het regelmatig voor dat men onze homotrots, de regenboogvlag, aanziet voor de algemeen bekende Peace-vlag. Niet iedereen merkt namelijk op dat op onze regenboogvlag de letters Peace ontbreken en dat kan soms leiden tot verwarring onder de bezoekers van Pink Point.

       
lees verder


Short Story - O, die heerlijke onderliggers

Met veel genoegen lees ik altijd de erotische verhalen in jullie blad, maar het valt mij daarbij op dat de hedendaagse sekscapades altijd door de onderliggers beschreven worden. Nu ben ik blij dat er zoveel van die billenjongens zijn, want zelf ben ik een honderd procent mannelijke man. Ik word niet goed bij het idee dat iemand mij zou willen neuken, maar ik houd ervan om, wanneer maar mogelijk, jongens stevig mijn keiharde apparaat in hun kont te laten voelen.

       
lees verder


Dutch gay history

Het leven en de tijd van homovoorman Jacob Anton Schorer (1866-1957) te boek gesteld

Een halve eeuw geleden overleed jonkheer Jacob Anton Schorer, een van de grondleggers van de homobeweging in Nederland. Ter gelegenheid daarvan en tevens van het veertig-jarig bestaan van de stichting die naar hem is vernoemd, en dankzij de gelden uit de “oorlogstegoeden” (een soort herstelbetaling vanwege het leed dat in Tweede Wereldoorlog joden, zigeuners en homo’s is aangedaan) verscheen een biografie van Schorer.

       
lees verder


5 Minuten

Na een avond uit heb je heel veel mensen gezien die allemaal met een reden de stad zijn in gegaan. Wie zijn ze en wat gaat er achter het “uitgaans masker” schuil. In deze rubriek proberen we een tipje van de sluier op te lichten, misschien ben jij de volgende wel die aangesproken gaat worden om een klein beetje van je zelf te vertellen.

In " 5 minuutjes " maken we nader kennis met een willekeurige bezoeker van de gay-scene die wij in 5 minuten het hemd van het lijf vragen over van alles en nog wat!


       
lees verder


Homogeweld steeds groter probleem in Amsterdam

Opnieuw is een Amsterdamse homo slachtoffer geworden van anti-homogeweld. Pas nu is bekend geworden dat een 28-jarige man door twee Canadese militairen in elkaar werd geslagen omdat hij homo is. De daders zitten al die tijd al vast op verdenking van het toebrengen van ernstige verwonden aan het slachtoffer. Zaterdagochtend is door het COC Amsterdam een speciale persconferentie belegd met diverse slachtoffers. Het COC Amsterdam wil dat burgemeester Job Cohen zich duidelijker uitspreekt tegen geweld tegen homoseksuelen. Ook zou de aanpak van geweld tegen homo's in de veiligheidsnota 2007-2010 moeten worden opgenomen. Dat zei COC-voorzitter Dennis Boutkan op een persconferentie van drie slachtoffers van homogeweld. Cohen kon door een buitenlandse trip nog niet reageren.

       
lees verder


Fashion : Jewellery - Swatch - Bodyshirt

Buddha to Buddha, handgemaakt en solide

In India staat “Buddha to Buddha” voor een lang en indrukwekkend gesprek tussen twee personen. Zo’n zelfde soort gesprek vond plaats met de oprichter van het aldus gedoopte sieradenmerk, Batul Loomans. Hiermee was de merknaam voor zijn sieradenlijn een feit. Ontstaan toe hij in 1997 op het strand van Goa in India een schets maakte van een armband. Het moest een sterke en solide armband zijn die je als drager zeker om je pols voelde.

       
lees verder


Brief uit Brussel

Un fait divers

Lieve Noorderburen,

Wat was me dat daar allemaal in Groningen? “Homoseksuelen besmet met hiv-spuiten op seksfeesten,” blokletterden heel wat Vlaamse (en ongetwijfeld ook Nederlandse) kranten. Hier en daar bereikte het onheilspellende nieuws een Europese of Amerikaanse krant. Ook op de websites van CNN en BBC stond het bericht te lezen.

       
lees verder


Gossip

Er in en er uit met Paris Hilton

We kunnen er natuurlijk niet om heen. Er in, eruit, en hupzee er weer in. Nee, het gaat niet daarover, we hebben het natuurlijk over het super blondje Paris Hilton. Blond als ze is begreep ze niet dat een rijbewijs nodig is om met een auto de weg op te mogen en dan het liefst nuchter. Ze begreep het allemaal niet maar de rechter begreep het wel en gaf haar een paar weken cel om wat bij te leren. Ze was er “helemaal klaar voor” melde het gansje nog voordat ze de gevangenis binnen ging. Maar dat viel lelijk tegen. Het water was niet op de juiste temperatuur en het ontbijt viel ook zwaar tegen. Toen bleek dat er in de klaar gelegde boeken letters stonden in plaats van plaatjes werd zij spontaan zwak, ziek en misselijk.

       
lees verder


Bareback als norm in de Amsterdamse homoscene?

Onveilige seks frustreert Amsterdamse homoscene

Op het congres ter gelegenheid van Wereld Aids Dag heb ik een lezing gehouden die nogal prikkelend was. De lezing ging over de afnemende verantwoordelijkheid in de homoscene. Het was voor de aanwezigen een schok om naar dit verhaal te luisteren. Vrij expliciet werd verhaald over een homoscene die schijnbaar de handdoek in de ring heeft gegooid als het gaat om veilig vrijen. Ik koppelde de sterk verbeterde overlevingskansen als je hiv hebt aan een afname van het gevoel dat er een noodzaak is om veilig te blijven vrijen. “Want met het normaliseren van het risico van hiv, is er een tendens op gang gekomen die bedenkelijk is: de afname van verantwoordelijkheid om hiv en soa niet te krijgen”.

       
lees verder


Daisy Dynamite (78) overleden

Hans van den Hoek ofwel Daisy Dynamite is dinsdag na een lang ziekbed in Amsterdam overleden. Hij was 78 jaar. Dat heeft een vriend meegedeeld. Uit het boek Cherchez la femme: 'Alles wat vroeger ook bestond, zoals de travestie in achterafstraatjes van de grote steden of chique nachtclubs. Daisy Dynamite vertelt hoe voor de oorlog alle Berlijnse nachtclubs haar contracteerden. Totdat de nazi's een eind aan de travestieshows maakten. "Bij een inval in de Eldorado moesten alle travestieten naar buiten komen. Ze werden ter plekke neergeschoten." Wie herinnert zich nog Daisy Dynamite, volgens de encyclopedie de Grande Diva van de Nederlandse travestiegeschiedenis.

       
lees verder


Teletubbie toch homo?

Waarom draagt Tinky Winky in het kleuterprogramma Teletubbies van de BBC een damestasje? Dit is een van de prangende vragen waarmee de homofobe Poolse overheid kampt. Ewa Sowinska van een door de regering ingesteld orgaan dat toeziet op onder meer kinderrechten in Polen, zei in een maandag gepubliceerd vraaggesprek dat wordt onderzocht of de Teletubbies tot homoseksualiteit aansporen. ,,Het tasje van Tinky Winky heeft mogelijk een homoseksuele ondertoon. Ik zag het damestasje wel maar pas later realiseerde ik me dat Tinky Winky een jongen is.'' aldus Sowinska.

       
lees verder


Bij het overlijden van Gert Jan Dröge

De meeste mensen kennen hem van de slotzin, “Gaat met weer een beetje, meneer Dröge?” Hij wordt geboren als Gerardus Johannus Henri Dröge op 23 april 1943 in Enschede. Zijn vader is Gerard Dröge, tandarts van beroep. Zijn moeder overleed toen hij net zeven jaar oud was. Als kind wil hij al graag circusdirecteur worden en speelde elke dag op zolder met zijn miniatuurcircus. Na de lagere school gaat hij naar het naar het Grundel Lyceum in Hengelo en in 1958 naar de kostschool van de Karmelieten in Oldenzaal. Na zijn diensttijd gaat hij naar de Toneelschool in Arnhem niet om acteur te worden, maar om dat hij graag in de toneelwereld vertoefde

       
lees verder


Drie miljoen bezoekers Gay Pride Brazilië

In Sao Paulo hebben ruim drie miljoen Braziliaanse homoseksuelen deelgenomen aan de jaarlijkse Gay Pride. Volgens de organisatoren is een wereldrecord. Vorig jaar werden door de politie zo'n 2,5 miljoen deelnemers geteld. Nooit eerder deden zoveel mensen mee aan een Gay Pride. In steden als San Francisco, New York, Berlijn en Amsterdam gaat het altijd om maximaal honderdduizenden bezoekers. Deze elfde Braziliaanse "'Parada Gay" werd voor het eerste officieel gesteund door de Braziliaanse autoriteiten en werd gesponsord door grote nationale bedrijven.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Amsterdam Pride Foundation


Amsterdam Gay Pride

meer info |visit


Filmhuis Den Haag


Regelmatig gay-specifieke voorstellingen

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media