Back to Top
Woensdag 03 juni
86440 users - nu online: 1050 people
86440 users - nu online: 1050 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 164, april 2005 (15)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Wining and Dining - Djago: wel heet, maar niet warm

Het zal gay-Nederland niet ontgaan zijn dat de Homo-Telegraaf in april z’n vijfentwintig-jarig jubileum voorlopig afsluit met “een internationaal lifestyle evenement,” de Rainbow Experience. Dit heugelijke feit vindt plaats in de Europahal van de Amsterdamse RAI en omvat een Rainbow Fair, de Rainbow Conferences en de Rainbow Events. Voor elk wat wils. Aangezien er zich regelmatig interessante activiteiten in het RAI-complex afspelen, verlieten we voor de verandering eens de zone Centrum en belandden binnen een kwartier in de Scheldestraat. Op aanraden van een sexy Spaanse tipgever reserveerde ik een tafel bij het Indonesische restaurant Djago. Al ruim twintig jaar een hotspot in deze contreien.

       
lees verder


CD-DVD Review

Kassav - K toz (quatorze)

Hot! Hot! Hot! Van Walboomers ontving ik half januari een cd van een groep waarvan ik nog nooit had gehoord, Kassav. Het schijfje heeft die dag non-stop opgestaan, een waarschuwing van Walboomers was wel op z'n plaats geweest... afspelen op eigen risico; het is een verslavende muziek genaamd "zouk". Het is een schijf die je (of je wilt of niet) laat meebewegen op de Caribische klanken. Ik dus op zoek naar meer info over deze band. Ze komen van de Franse Antillen, hebben al heel wat studio-cd's uitgebracht (veertien), en met name in de USA zijn ze al jaren populair. In Europa is de groep echter nog vrij onbekend (op Frankrijk na), maar daar kon wel eens snel verandering in gaan komen.

       
lees verder


Fashion - Style 2005 Parijs

De hardnekkige grenzen tussen gay en straight zijn steeds meer aan het vervagen. Verzorgde mannen met interesse in mode zijn een groeiende bron van inkomsten voor vele modelabels. Wellicht daarom presenteren steeds meer gerenommeerde modehuizen zoals Christian Lacroix, Givenchy en Emanuel Ungaro een herenlijn naast hun bestaande damescollecties. "The English way of life" is in al haar facetten neergestreken in de Parijse modescene. Ze vormt voor vele ontwerpers een grote bron van inspiratie. Mannen verkleed als verleidelijke latino- piraten bij John Galliano of als universitaire collegeboys.

       
lees verder


De verbluffende virtuositeit van Vladimir Horowitz

Pianisten lenen zich op de een of andere manier beter dan andere instrumentalisten voor mythevorming rond hun persoon. De laatste jaren zijn er nogal wat van die legendarische klavierleeuwen overleden: Rubinstein, Horowitz (wiens extra-lichtspelende vleugel nu alleen over de wereld trekt), Wilhelm Kempf, Rudolf Serkin, Claudio Arrau en Jorge Bolet, om maar een paar grote namen te noemen. Shura Cherkasky nam van Horowitz de fakkel over als “laatste romanticus,” maar een hele generatie van weleer is vrijwel uitgestorven. Gelukkig dient zich ook steeds nieuw talent aan om de uitgedunde gelederen weer te versterken.

       
lees verder


Kom, Spring dan, Markies

Die avond waren Paulard en Franck net voor het avondeten aangekomen op school. En het leek of niemand hen op deze vrije dag had gemist. Franck wist nog niet goed wat hij van het avontuur moest denken, maar in zijn gevoel was een warm plekje gekomen voor de commandant. Paulard keek heel anders tegen de ontdekkingstocht aan en scheen iets te beramen. ‘In ieder geval,’ had hij tegen Franck gezegd, ‘moeten we de zaak voor iedereen geheim houden, op een of twee jongens na die wel hun mond kunnen houden.’

       
lees verder


Film Review - La Mala Educación

Slechte opvoeding volgens Pedro Almodóvar

Dat Almodóvar niet alleen luchtige films maakt maar ook de zwaardere thema's niet schuwt, bleek al uit z'n voorlaatste film Habla con Ella, waarin Javier Cámara een vrouw in coma zwanger maakt. Dezelfde acteur zien we ook terug in La Mala Educación, een film over machtsmisbruik op een katholiek internaat. Maar de film is veel meer dan dat, ook seks, drugs en travestie passeren de revue in deze vijftiende productie van Almodóvar. Het is echter pas z'n tweede film waarin homoseksualiteit een hoofdrol speelt. Eerder was dat het geval in La Ley del Deso (1986), waar ook een priester en een transseksueel in voorkwamen.

       
lees verder


HIV - Supervirus of super pech in New York?

In New York is een man van in de veertig geïnfecteerd met hiv dat resistent is tegen drie van de vier beschikbare klassen hiv-remmers. Dat wil zeggen dat het virus niet meer goed geremd kan worden door achttien of negentien van de twintig beschikbare hiv-remmers. Bovendien was zijn afweer tussen de twee en maximaal twintig maanden na infectie zo gekelderd dat in de VS daarvoor de aidsdiagnose wordt gesteld (dat wil zeggen dat het aantal CD4-cellen gedaald is onder de 200). Daarnaast zou de man seksueel zeer actief zijn en fervent gebruiker zijn van de drug crystal meth.

       
lees verder


Forsgeschapen helden

Elk gezond aankomend nichtje van ondertussen een zekere leeftijd zal zich vroeger wel eens hebben afgevraagd wat Sjors en Sjimmie eigenlijk ’s nachts met elkaar uitspookten. Voldeed Sjimmie aan het stereotype van zwarte mannen en verwende hij Sjors’ roomblanke kontje daarmee? We zullen het nooit weten. Maar wie van strips met een forse vleug mannenerotiek houdt, kan tegenwoordig voldoende van zijn gading vinden. Een relatief nieuwe ster aan het pornostrip-firmament is de in 1973 in Quebec geboren Patrick Fillion. Samen met zijn levenspartner richtte hij een paar jaar geleden Class Comics op, waar ondertussen een groot aantal van zijn strips in tijdschriftvorm is verschenen.

       
lees verder


Pro-homo campagne zorgt voor opschudding in Mexico

In juni 2003 ondertekende president Vicente Fox van Mexico een wet die verschillende vormen van discriminatie strafbaar maakt, waaronder het openlijk verkondigen van vooroordelen die op seksuele voorkeur zijn gebaseerd. Deze wet bepaalt ook dat regeringsinstellingen campagnes ter bevordering van tolerantie moeten gaan voeren. Een radio-campagne waarin een moeder nerveus de avondmaaltijd klaarmaakt voor de vriend van haar zoon heeft de woede opgewekt van conservatieve groeperingen.

       
lees verder


Homo's welkom bij Britse marine

De Britse marine is begin dit jaar een advertentiecampagne gestart in diverse homobladen. In de advertenties roept de marine homoseksuelen op te solliciteren. Tot 2000 werden homoseksuelen en lesbiennes nog geweerd uit het Britse leger. Die ban moest na een uitspraak van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens worden opgeheven. Volgens het door de marine ingeschakelde pr-bureau Stonewall gaat het om een volgende stap in het beleid om de negatieve houding tegenover homoseksuelen binnen de marine te bestrijden.

       
lees verder


Record aantal bezoekers bij Gay Pride Kaapstad

Het laatste weekend van februari werd in Kaapstad voor de derde maal een Gay Pride gehouden. Deze editie was de grootste tot nu toe en heeft Kaapstad zeker opgestoten als homovakantiebestemming. Record aantallen bezoekers stonden langs de route tijdens de Pride Parade. Een bonte verzameling van flamboyant uitgedoste trava’s, gespierde leermannen en alles daar tussen in trok aan hun ogen voorbij.

       
lees verder


Robin Williams tegen anti-SpongeBob-hetze

De filmacteur Robin Williams heeft zich tijdens de uitreiking van de Oscars uitgesproken tegen de hetze rond de vermeende homoseksualiteit van tekenfilmfiguurtjes. De 52-jarige Williams sprak zijn ongenoegen uit over mensen die tekenfilmfiguurtjes verbinden aan acties voor de acceptatie van homoseksualiteit. “Ze vertellen me nu dat SpongeBob homo is. SquarePants is geen homo. SpongeBob TightPants misschien.” Hiermee geeft Williams overigens wel uiting aan een ander vooroordeel.

       
lees verder


Bill Gates: hiv-vaccin is nog ver weg

Tijdens de bijeenkomst ter gelegenheid van zijn verheffing in de Britse adelstand zei de oprichter van Microsoft, Bill Gates, dat een hiv-vaccin zeker nog meer dan tien jaar op zich zal laten wachten. Gates is één van de belangrijkste privé-financiers van aids/hiv-onderzoek. Door middel van de Bill & Melinda Gates Foundation heeft hij 4,9 miljard dollar geschonken voor onderzoek naar een hiv-vaccin.

       
lees verder


Gay Business Amsterdam kan aan de slag voor de Canal Parade

Vorig jaar september heeft naast de GBA nog een andere partij een aanvraag ingediend voor het organiseren van de Canal Parade in augustus 2005. Begin maart heeft de voorzitter van stadsdeel Amsterdam-Centrum, Anne Lize van der Stoel, een gesprek gevoerd met de indiener van de tweede aanvraag. “De reden voor de andere aanvraag,” zo liet het Stadsdeelbestuur weten, “was gelegen in het feit dat Gay Business Amsterdam (GBA) vorig jaar publiekelijk twijfelde of zij in 2005 de Canal Parade weer wilden organiseren.

       
lees verder


Film News

Achter de schermen
'Million Dollar Baby' grote winnaar bij de Oscars


Met vier Oscars in de belangrijkste categorieën is Million Dollar Baby de grote winnaar geworden van de zevenenzeventigste Academy Awards. Het boksdrama van en met Clint Eastwood won Beste Film, Beste Regie, Beste Actrice (Hilary Swank) en Beste Bijrol (Morgan Freeman). Beste Acteur werd Jamie Foxx voor zijn fenomenale rol van de blinde muzikant Ray Charles in de biopic Ray.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Dirty Dicks


Well-know great leather & cruise bar

meer info |visit


Sauna NieuweZijds


Gay Sauna Amsterdam

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media