Back to Top
Woensdag 03 juni
86440 users - nu online: 996 people
86440 users - nu online: 996 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 154, juni 2004 (13)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Overleven onder de zware schaduw van Castro

Vorig jaar verscheen het boek Het verloren paradijs, met als ondertitel Op zoek naar het andere Cuba. Hierin doet Dirk Koppes verslag van het leven op Cuba aan de hand van interviews die hij met een twintigtal jongeren had. Zo blijkt dat personeel van toeristenhotels in Varanero buitenlandse films opneemt en de banden naar buiten weet te smokkelen.

       
lees verder


Fitness - Grotere Biceps?

Als je praat over showspieren, dan zijn de biceps wel de toppers. De biceps zijn de spieren die je zo makkelijk laat zien als iemand je vraagt je spieren te laten zien. Voor veel buitenstaanders zijn grote biceps ook veel indrukwekkender dan grote benen of een brede rug. Het is dan ook geen wonder dat de biceps door de meeste fitnessers en bodybuilders met graagte worden getraind (en overtraind).

       
lees verder


Gay Summer Tour - met vijf opmerkelijke films

Cinemien presenteert vanaf 24 juni een vijftal gay speelfilms onder de noemer Gay Summer Tour. Vijf gay films (variërend van komedie, drama tot vernieuwende arthouse) zullen te zien zijn in alle grote steden van het land, waarbij gedurende vijf weken in iedere stad wekelijks een andere film te zien zal zijn. Daarnaast toeren de filmtitels in verschillende programmeringen langs een aantal andere steden.

       
lees verder


DVD - News

Before Night Falls
Homescreen - Cinemien


Deze film is al eens besproken toen hij een aantal jaren geleden in premiere ging. Inmiddels is hij uitgekomen op dvd. De film is gebaseerd op het leven van schrijver/dichter Reinaldo Arenas (1943-1990), geboren op Cuba.

       
lees verder


Portfolio - Playgirl's nieuwe lichting fraaie sportgozers

2004 is één van die zeldzame jaren waarin drie grote sportevenementen de gemoederen bezighouden: het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen. Zelfs in de gelederen van Gay News lijkt de sportkoorts langzaam toe te nemen.

       
lees verder


De Markies

De trein uit Parijs had nauwelijks enige minuten vertraging. Bij het openen van het portier liet Joris zijn blik over het perron dwalen: de weinige reizigers die hadden verkozen hier uit te stappen konden hem Zovsky onmogelijk aan het oog onttrekken. Maar van het silhouet van de schilder geen spoor.

       
lees verder


De Portugees - de Zeedijk: 3 - 2

Nog een paar weken, respectievelijk dagen afhankelijk van wanneer je dit leest en "onze jongens" spelen hun eerste voetbalwedstrijd in Portugal. Een goede reden om deze maand De Portugees op de Zeedijk uit te proberen. De Zeedijk is één van de oudste straten in Amsterdam. Het bruist er van leven: plezierig wonen, gezellig winkelen en gevarieerd uitgaan. Op de Zeedijk behoort een culinaire wereldreis tot de mogelijkheden.

       
lees verder


Pink Point Chit Chat

De afgelopen maand was erg druk op het Homomonument. Niet alleen werden er twee grote feesten (het jaarlijkse Roze Wester Festival op Koninginnedag en op Bevrijdingsdag) en een herdenkingsceremonie op het monument gehouden, maar ook een spontane demonstratie op 24 april. De betoging was een protest tegen het boek De weg van de moslim, dat in 1964 verscheen, maar recent werd aangetroffen in de El-Tawheed moskee in Amsterdam-West, waarin een passage moslims oproept "homo's met hun hoofd naar beneden van de hoogste gebouwen te gooien en ze daarna te stenigen." Hieronder een aantal uitspraken van de vijf belangrijkste sprekers op deze dag.

       
lees verder


Levenslang voor daders Zuid-Afrikaanse bordeelmoord

Medio maart werden de twee mannen die 19 januari vorig jaar een gruwelijk bloedbad aanrichtten in Sizzlers, een homobordeel annex massagesalon in Kaapstad, schuldig bevonden aan negen aanklachten wegens moord en één geval van poging tot moord. Voormalige ober Adam Woest (27) en taxichauffeur Trevor Theys (43) bekenden beiden dat ze bij de aanslag betrokken waren geweest, maar gaven elkaar de schuld van de daadwerkelijke moorden.

       
lees verder


Geschiedenis van tweehonderd jaar homoseksualiteit in Nederland

Op zondagmiddag 6 juni presenteert Gert Hekma, al jaren een zeer gewaardeerde medewerker van Gay News, bij Boekhandel Vrolijk zijn jongste boek, M/M. Homoseksualiteit in Nederland van 1730 tot de moderne tijd. Hekma, die als universitair docent homostudies is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, geeft hierin een cultuur-historische visie op ruim tweehonderd jaar homoseksualiteit in ons land.

       
lees verder


Dichter Thom Gunn (74) overleden

Op 25 april overleed de dichter Thom Gunn in zijn woonplaats San Francisco. Thomson William Gunn werd op 29 augustus 1929 geboren in Gravesend, Kent, Engeland. Hij studeerde aan Trinity College, Cambridge en publiceerde zijn eerste gedichten in een studententijdschrift. Door het succes hiervan besloot hij dat poëzie het medium was waarin hij zich het beste kon uitdrukken.

       
lees verder


Europride in Hamburg

Van 4 tot en met 13 juni staat de Duitse havenstad Hamburg in het teken van Europride, de pan-Europese versie van de pride-vieringen, die ditmaal onnder de noemer Love Breaks Barriers wordt gehouden. Na een week vol activiteiten, wordt het evenement in het weekend van 11 tot 13 juni op grootse wijze afgesloten.

       
lees verder


Leather Pride Nederland roept VVV ter verantwoording

In het april-nummer van Gay News besteedden we aandacht aan de vreemde weigering van de Amsterdamse VVV om de gratis Gay Map Amsterdam te verspreiden. Men brengt liever een eigen plattegrondje aan de man, hoewel dat amper homo-informatie bevat. Dit artikel was voor Leather Pride Nederland bv (LPN), een samenwerkingsverband van Black Body, Rob, en Mister B., aanleiding om de VVV in een op 29 april gedateerde brief opheldering over deze beslissing te vragen.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Cuts and curls


Male Hairstyling by appointment

meer info |visit


t Bolke


Gay heart of the east

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media