Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 863 people
86442 users - nu online: 863 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 140, april 2003 (8)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020Gay 2003: fraai vormgeven, wisselend van inhoud

Voor de vierde keer is het "gay" jaarboek van uitgeverij Vassallucci verschenen. Opnieuw is het fraai vormgegeven en rijk geïllustreerd hetgeen de betrekkelijk hoge prijs zeker begrijpelijk maakt. Hoogtepunt vond ik dit keer de tranentrekker Escal-Vigor die de kern van het jaarboek uitmaakt. Deze roman van de Belgische schrijver Georges Eekhoud verscheen voor het eerst in 1899 in het Frans. Hoewel het boek uitkwam in een tijd dat de meeste keukenmeidenromans veel nadruk legden op biologisch-medische verklaringen van homoseksua-liteit, is deze roman daar geheel vrij van.

       
lees verder


Gay Carnaval in Salvador de Bahia, Brazilië

Brazilië kent jaarlijks drie grote carnavals. Die van Rio de Janeiro, van Salvador da Bahia en van Recife. In tegenstelling tot wat meestal wordt gedacht heeft niet Rio maar Salvador da Bahia het grootste carnaval ter wereld. Dat van Rio wordt gekenmerkt door de mooiste kostuums en vindt alleen plaats in immense stadions. Rio is voor de toeristen, dat van Salvador voor de Brazilianen, waarvan er zo’n drie miljoen met carnaval in de stad neerstrijken. Het carnaval van Salvador gaat om de beste muziek en is een circuit-carnaval dat op drie plaatsen in de stad over de grote pleinen en door de grote avenues slingert. Het carnaval van Recife kent enorme hoge poppen en vindt plaats op één plek midden in de stad.

       
lees verder


Style 2003

Een dreigende oorlog, dalende beurskoersen, weinig vertrouwen in de economie. Het zijn onzekere tijden en de modesector voelt dit als een aanhoudende hete adem in haar nek. Het aanschaffen van luxegoederen is voor de consument op dit moment zeker geen prioriteit. En dat is te merken. Er is voor 25% minder verkocht in de modesector en voor 30% minder in de juwelenbranche. Bij het modeconcern Gucci is de nettowinst met 55% gezakt. Alleen bij Versace is er voor 6% méér verkocht, alhoewel Donatella Versace zelf toegeeft dat “de economie volledig plat ligt en dat het voor iedereen in de modesector moeilijke tijden zijn”.

       
lees verder


Film Review

Madame Sata
Irritant, deprimerend en toch goed

Voor zijn eerste film Madame Sata koos de Braziliaanse regisseur Karim Aïnouz een tot cultfiguur uitgegroeide straatvechter en crimineel als hoofdpersoon. Joâo Francisco dos Santos (gespeeld door acteur en danser Lázaro Ramos) woont in de jaren dertig van de vorige eeuw in de bohémienwijk Lapa in Rio de Janeiro waar de sfeer wordt bepaald door de onderwereld van pooiers en hoeren, nichten, artiesten, vechters en bordelen. Overdag werkt hij als kok, ‘s avonds is hij vaak in de kroeg te vinden. Een ingewikkelde biseksuele driehoeksverhouding met Laurita (met kind) en de supervrouwelijke Tabou mag dan al zijn aandacht opeisen, hij houdt ook nog tijd over voor criminele en gewelddadige activiteiten, die hem uiteindelijk voor een derde van zijn leven achter de tralies zouden brengen.

       
lees verder


Wegbereiders van de Stonewall-rellen

Stonewall wordt algemeen beschouwd als het beginpunt van de homobeweging in de Verenigde Staten. Op de avond van 27 juni 1969 deed de politie, zoals wel vaker, een inval bij de Stonewall Inn, een ho-mobar in Christopher Street in New York. Maar ditmaal was er iets veranderd. De travestieten, jongenshoeren en volkspotten weerstonden de politie en het kwam tot een hevig gevecht. De homojongens, die altijd het politiegeweld tegen hun soort hadden geaccpteerd, waren niet langer gezeglijk en stroomden uit de kast de straat op. Martin Duberman heeft een erg leesbaar verslag over deze gebeurtenissen geschreven in Stonewall (1993).

       
lees verder


De Verhoorkelder (13)

Henderson pakte een leren pik&ballenharnas uit zijn zak en gespte het strak om Martins geslacht. Martin gromde en keek naar beneden. Tot zijn verbazing was het een erotisch gezicht om het zwarte leer om zijn lul te zien. Zijn opgezwollen pik en ballen staken prominent uit zijn kruis naar voren. De commandant knikte goedkeurend. “Draden loskoppelen”, zei hij tegen Lowe. De agent haalde de draden uit het kastje en liet ze van G’s lichaam bungelen. Het sperma van G maakte donkere vlekken op Lowe’s mouw en broek. “Deze klootzak hier maakt je kleren wel schoon”, zei de commandant terwijl hij naar Martin wees. Lowe haalde de knevel uit Martins mond, greep hem bij zijn haar en duwde de mouw tegen zijn lippen. Martin trok terug, maar botste tegen Reighly aan. “Likken”, vervolgde de commandant.

       
lees verder


Duitsland zoekt het superschandaal

Om te voorkomen dat het Duitse publiek in een diep gat valt nu de finale van Deutschland sucht den Superstar achter de rug is zal er ook de komende maanden nog veel te lezen en te zien zijn over Duitslands nieuwe helden. Tot in de herfst de tweede serie begint en het hele circus zich herhaalt. Dan begint er een periode van relatieve rust voor de ex-kandidaten waarin ze zich om de rest van hun leven kunnen bekommeren - al dan niet inclusief een carriere in de showbusiness. Ik schreef het al eerder: de populariteit die Idols in Nederland geniet valt volkomen in het niet vergeleken bij de hysterie die in Duitsland is losgebarsten.

       
lees verder


Vijfentwintigste Mardi Gras in Sydney

Op 1 maart vierde de verjongde Gay and Lesbian Mardi Gras van Sydney zijn vijfentwintigste verjaardag met de wereldberoemde nachtelijke parade, die honderdduizenden bezoekers trok. Na een turbulent jaar, waarin ondermeer het faillissement van de voormalige Mardi Gras organisatie plaatsvond, heeft een nieuwe en versterkte groep de teugels overgenomen en het, tot grote opluchting van de homogemeenschap in Sydney, klaargespeeld uiterst succesvol een parade en een festival neer te zetten.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Dirty Dicks


Well-know great leather & cruise bar

meer info |visit


Sauna NieuweZijds


Gay Sauna Amsterdam

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media