Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 1056 people
86440 users - nu online: 1056 people login
  Gay News : edities

Gepubliceerd in
Gay News nummer 139, maart 2003 (7)
of ga naar:In het nieuwste nummer, Gay News 344 april/ mei/ juni 2020De jacht op sodomieten in naam van de Heer

In 1730 begon in de Republiek een vervolging van sodomie die ongekend was voor de Nederlanden vanwege de schaal en de vele slachtoffers. Het begon "achter de Dom" in Utrecht en verspreidde zich snel over de meeste provincies. Het dieptepunt was de executie door worging van 21 mannen en jongens bij de Groningse vlek Faan op 24 september 1731. Tegen de honderd sodomieten werden in totaal in de Republiek terechtgesteld voor anale sex.

       
lees verder


De Barderij is babybooming

De afgelopen vijfentwintig jaar hebben de homo babyboomers (zij die vlak na de oorlog zijn geboren) zich aangepast aan alle trends die achtereenvolgens de revue passeerden: “Disco,” “Leer,” “House," “Nieuwe Drugs,” ”Sportschool,” “Internet.” Nooit in de geschiedenis heeft een generatie zich zo, als een kameleon, “hip” weten aan te passen aan volgende generaties. Maar ook babyboomers, hoe modern ze ook willen zijn, blijken niet te ontkomen aan ietwat banale menselijke behoeftes zoals de hang naar wat eens was... het kunnen praten over vroeger... oude bekenden nog eens zien en doen wat je altijd verfoeilijkte... meedeinen op smartlappen en met elkaar bekende liedjes zingen. Op Zeedijk 14 in Amsterdam is sedert anderhalf jaar café de Barderij geopend, een kroeg voor springlevende vijftig- en zestigjarigen, die bij het heden even betrokken zijn als bij het verleden en daar nog trots op zijn ook.

       
lees verder


Schoonheid van de menselijke vorm

“Het laten zien van de schoonheid van de menselijke vorm, zie ik als de essentie van mijn werk”, zegt de Amsterdamse fotograaf Thijs van Gils. Dat hij daar in slaagt bewijzen al zijn foto’s. Alleen heeft Van Gils het tot nu nauwelijks aangedurfd om zijn werk aan een groter publiek te laten zien. Een valse bescheidenheid waar hij zelf onlangs mee afrekende door contact te zoeken met het zeer gerespecteerde Australische fototijdschrift Blue. Tot zijn eigen verbazing leidde dat tot een portfolio van maar liefst tien pagina’s.

       
lees verder


Massale moordpartij in Zuid-Afrikaans bordeel

Zuid-Afrika is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een popu-laire vakantiebestemming, ook onder homo's. Maar zoals in zoveel landen waar een dictatuur is afgeschaft, bloeien ook hier misdaad en geweld krachtig op. Dit bleek maar weer al te duidelijk door een gruwelijk bloedbad dat op 20 januari werd aangericht in een homobordeel annex massagesalon in Kaapstad. Op dit moment is nog niet duidelijk wat precies de aanleiding was voor de slachting die werd aangericht in Sizzlers in de wijk Sea Point, die de laatste jaren in toenemende mate over-last ondervindt van drugs en de daarmee samenhangende misdaad.

       
lees verder


“Ik koos er bewust voor om niet verlegen meer te zijn”

Amsterdam mag dan volgens allerlei officiële cijfers minder in trek zijn als gay paradise, dat wil niet zeggen dat de stad niet meer functioneert als magneet. Bij velen is de Nederlandse hoofdstad nog even populair als jaren geleden, met name door zijn kleinschaligheid. Dat geldt ook voor de Canadees Mike Conway, die al jaren en zwak heeft voor Amsterdam en overweegt er een poos te gaan wonen. Gay News sprak met de sympathieke geboren verteller.

       
lees verder


'Het meisje met de mooiste rok' - DSDS: 'Idols' op z'n Duits

Ook in Duitsland zitten hele volksstammen eenmaal per week voor het scherm. Inmiddels kijken er zo'n twaalf miljoen elke zaterdagdagavond naar 'Deutschland sucht den Superstar' zoals ze 'Idols' daar genoemd hebben. Anders dan in Nederland leiden de uitzendingen tot hevige emoties, twistgesprekken in café's en ingezonden brieven in de krant. De commotie wordt niet in de laatste plaats veroorzaakt door de zeventienjarige Daniel Küblböck, die met zijn eigenzinnige optredens Duitsland in tweeën gespleten heeft. Ook ik moest na de eerste tv-kennismaking even slikken. Maar na de tweede liveshow waar hij 'Unchained Melody' van de 'Rightious Brothers' ten gehore bracht was ik verkocht en sindsdien ben ik onvoorwaardelijk fan.

       
lees verder


de verhoorkelder (12)

Reighly en Henderson grepen Martin bij zijn armen en liepen met hem door de gang. De commandant volgde hen. Martin strompelde onhandig tussen de beide agenten in, gehinderd door de broek op zijn enkels. Zijn shirt schraapte over zijn brandende rug. Hij kreunde in zijn knevel en duwde zijn lichaam naar voren. Zijn bungelende pik en ballen staken onder zijn shirt uit naar voren. Reighly opende een deur en ze liepen een grote, hol klinkende ruimte in.

       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
The Queens Head


cosy and busy gay bar

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media