Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1001 people
86447 users - nu online: 1001 people login
  Gay News : Auteurs : Redaktie
Auteurs Gay News
Redaktie (1712)

  Auteurs - archief:
Huidige auteurs:


Een drietal queer theatermakers uit verschillende generaties kijkt wat er gebeurt als je de vastgelegde, traditionele rolverdeling in de bestaande theaterliteratuur doorbreekt, waarbij alle rollen mannelijke personages zijn, gespeeld door queer acteurs.

jul 2020       
lees verder


Ook al is de Pride Amsterdam dit jaar afgelast Sofitel Legend The Grand Amsterdam trekt toch alles uit de kast! Drie Dolle Dwaze Dagen zal Dolly Bellefleur als Frau Antje van het Verkeerde Kantje de scepter zwaaien in de sfeerrijke Raadzaal.

jul 2020       
lees verder


De eerste 24-uurs virtuele pride vindt dit weekend plaats, op zaterdag 27 juni 2020. Global Pride 2020 vindt geheel online plaats, en het belicht de gay (eh, sorry, LHBTQIA+)-community op elk continent.

jun 2020       
lees verder


Recent verscheen het boek van Marc Verburg (1967) over 'Liefde, seks, drugs en ontspoorde levens in de gay scene', waarin hij zijn ervaringen met seks en drugs op openhartige wijze verwerkt in een aangrijpende roman.

jun 2020       
lees verder


Years and Years is een meeslepende serie over een familie in Manchester in een periode vol persoonlijke verwikkelingen en politieke omwentelingen.

jun 2020       
lees verder


MayDay is klaar met alle racisme tegen wie dan ook maar zet zich als Ambassadeur al jaren in voor gelijke rechten voor LGBTQ+ gemeenschap.

jun 2020       
lees verder


Eerst dacht ik, daar heb je weer een serie compleet gestileerd naar de beginjaren van de vorige eeuw, nog net niet in zwart/ wit. Maar na een minuut of tien sloeg de eerste verwondering om in complete verbazing waarom ik niet veel meer van deze nieuwe mini-serie op Netflix had gehoord.

mei 2020       
lees verder


Met zijn twee kersverse nieuwe eigenaren, Steven en Tomas, breekt er na tweeënveertig jaar van gezelligheid en geborgenheid een nieuw tijdperk aan, één waarin deze gezelligheid voorop blijft staan.

mei 2020       
lees verder


Flair Talk is de debuut-EP van Lebruce. Lebruce is de muzikale identiteit van de in Nijmegen geboren Sebastian Maurits. Deze artiest combineert de commerciële en theatrale aspecten van een live performance.

mei 2020       
lees verder


Het Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis heeft sinds 2 maart een Expertisecentrum Gender & Geslacht, de eerste kliniek die zich richt op transgender kinderen en jongeren, waarin ook het reeds bestaande centrum voor variaties in de geslachtelijke ontwikkeling zal opgaan.

apr 2020       
lees verder


Kamerlid Zohair El Yassini (VVD) komt voor de zomer met een wetsvoorstel om zogenaamde LHBT-genezing te verbieden. Dat maakte hij bekend in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland.

apr 2020       
lees verder


De Nashville-verklaring is volgens het OM niet strafbaar. Dat schrijft het Openbaar Ministerie in een brief aan mensen die aangifte deden tegen de verklaring.

apr 2020       
lees verder


Leden van de Indonesische Tweede Kamer hebben een ontwerp-wetsvoorstel “gezinsweerbaarheid” voorgesteld. Het wetsontwerp definieert homoseksualiteit als een afwijking die een bedreiging vormt voor gezinnen, en vereist dat HLBTQ-mensen zich bij de autoriteiten melden voor rehabilitatie, en verlangt van hun families dat ze HLBTIQ’ers aanmelden bij instanties die “gezinsweerbaarheid” in hun pakket hebben.

apr 2020       
lees verder


De NMBS (de Belgische variant van de NS) wil in alle Belgische stations genderneutnale toiletten installeren. Ook zou er minstens één toilet beschikbaar moeten zijn buiten de kantooruren.

apr 2020       
lees verder


In Denemarken kunnen homo's en biseksuele mannen bloed geven onder voorwaarden. Het land kiest voor een wachttijd (geen seks) van vier maanden.

apr 2020       
lees verder


De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) boog zich begin februari over de uitlatingen van Anderlechtsupporters die “Alle boeren zijn homo’s” zongen in de thuismatch tegen Club Brugge.

apr 2020       
lees verder


In de schoolprofielen van veel reformatorische scholen in Nederland staan afwijzende uitspraken over LHBTI’s, zo blijkt uit onderzoek van Pointer van KRO-NCRV. Kamerleden Jasper van Dijk (SP) en Kirsten van den Hul (PvdA) gaan de kwestie aan de orde stellen in de Tweede Kamer.

apr 2020       
lees verder


Het COC roept scholen op om een duidelijke norm te stellen: online en offline pesten wegens seksuele oriëntatie en genderidentiteit is onacceptabel. Als het toch gebeurt moet de school optreden.

mrt 2020       
lees verder


Het Jaarrapport 2020 van de Europese LHBTI-koepelorganisatie ILGA-Europe schetst een beeld dat op gespannen voet staat met het wijdverbreide idee dat het werk aan LHBTI-emancipatie in Europa is voltooid.

mrt 2020       
lees verder


Van gevierd tenniskampioen tot verguisd orakel: die route heeft Margaret Court in ruim een halve eeuw afgelegd. De 77-jarige Australische ex-speelster wordt zuinig geëerd voor een exceptionele sportprestatie.

mrt 2020       
lees verder


COC Midden-Nederland vierde haar 70ste verjaardag. De jubilerende vereniging, die actief is voor LHBTI’s in Midden-Nederland, organiseerde een feestelijke receptie in de Utrechtse Nicolaikerk.

mrt 2020       
lees verder


De Burgemeester Dales Prijs wordt dit jaar toegekend aan Ben Loth van Amnesty International Nijmegen.

mrt 2020       
lees verder


Het East River State Park in Brooklyn, New York krijgt binnenkort de naam van Marsha P Johnson. Ze was ook een pionier op het gebied van transrechten en in 1970 richtte ze samen met haar vriendin Sylvia Rivera "Street Transvestite Action Revolutionaries" op, ook bekend als "STAR".

mrt 2020       
lees verder


Het vijfjarig jubileum van Backdoor bood met een uitverkochte Melkweg een fantastische sfeer!

mrt 2020       
lees verder


Ongeveer 1 op de 5 leidinggevenden in Nederland zegt niet snel een transseksueel in dienst te nemen. Hiermee ligt de acceptatie een stuk lager dan die van bijvoorbeeld homoseksuelen.

mrt 2020       
lees verder


Er is weer een sprankje hoop voor meeroudergezinnen die wachten op een regeling voor meerouderschap en -gezag. De Tweede Kamer wil dat minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) oplossingen gaat zoeken voor de knelpunten die een regeling voor meerouderschap in de weg zouden staan.

feb 2020       
lees verder


Een date via homo-app Grindr is voor de 25-jarige Kevin Bacon fataal afgelopen. Hij werd thuis bij moordverdachte Mark Latunski (50) neergestoken, opgehangen en zelfs deels opgegeten.

feb 2020       
lees verder


Nieuws komt snel en gaat ook weer net zo snel. Alleen het “GROTE” nieuws blijft hangen. Maar het kleinere nieuws met vaak net zo zoveel leed en verdriet voor betrokkenen vergeten we net zo snel als de volgende ellende zich weer aandient, daarom traditie getrouw het overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar op dat we niet vergeten.

feb 2020       
lees verder 25 min.


Homo- of biseksuele jongeren worden meer dan twee keer zo vaak online gepest, gestalkt of bedreigd, als heteroseksuele jongeren. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

feb 2020       
lees verder


De Nederlandse Reisopera toert van 14 maart t/m 25 april door het land met Bruid te koop!, een volwassen sprookje vol seks en humor.

feb 2020       
lees verder


Het succes van Rotterdam gaat hand in hand met het opnieuw tot bloei komen van de befaamde HLBTI-cultuur in de Maasstad. De terugkeer van diverse welbekende HLBTI-evenementen, de steeds drukker wordende straatfeesten tijdens Rotterdam Pride, het Songfestival dat aanrukt en alweer de vijfde editie van Cocktail Fest laten zien dat de stad weer een aantrekkelijke HLBTI-bestemming is geworden.

feb 2020       
lees verder


Anders dan de rechtbank in Rio de Janeiro, vindt het Braziliaanse Hooggerechtshof dat een komedie met een homoseksuele Jezus niet van Netflix moet worden verwijderd.

feb 2020       
lees verder


Omdat ze het onderling niet eens kan worden over het standpunt van de kerk over homoseksualiteit, heeft de leiding van de United Methodist Church (UMC) voorgesteld om de kerk op te splitsen.

feb 2020       
lees verder


Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel) laat nieuw onderzoek doen naar de situatie van LHBTI’s in Iran. Dat is van groot belang voor LHBTI’s uit dat land die hier asiel vragen. De staatssecretaris deed de toezegging aan de Tweede Kamer tijdens een debat over het asielbeleid.

feb 2020       
lees verder


China heeft onlangs een kleine stap gezet in de erkenning van het homohuwelijk en activisten in het land zijn optimistisch. Een orgaan van het hoogste niveau van staatsmacht van de provincie, het Nationale Volkscongres, heeft publiekelijk verzoekschriften erkend om de gelijkheid van het huwelijk te legaliseren.

feb 2020       
lees verder


De P.C. Hooftprijs 2020 voor het oeuvre van Maxim Februari is toegekend op voordracht van een jury bestaande uit Marian Donner, Odile Heynders, Lotte Jensen, Jan de Roder (voorzitter) en Stephan Sanders.

feb 2020       
lees verder


Beren en bewonderaars opgelet: het Amsterdam Bear Weekend staat weer voor de deur. De editie van 2020 (van 19 tot en met 23 maart) is, zoals altijd, een prettige mix van gezellige ontmoetingen, inhoudelijke gesprekken en ook een beetje spanning en sensatie.

feb 2020       
lees verder


Op zaterdag 22 februari organiseren ASW & Partners de verkiezing van Mister Sportswear 2020. De verkiezing begint om 19.00 uur en eindigt om 23.00 uur en vindt plaats in The Web Amsterdam. DJRW spint zijn progressieve beats tijdens en na het evenement.

feb 2020       
lees verder


De lange wachttijden voor transgenderzorg nemen nauwelijks af. Dat blijkt uit onderzoek dat minister Bruno Bruins (VWS) aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. In mei 2018 riepen COC Nederland, Transvisie en Transgender Netwerk Nederland (TNN) al op tot snelle en doortastende maatregelen.

jan 2020       
lees verder


Seksueel geweld en grensoverschrijding komen veel vaker voor onder lesbische, homoseksuele en biseksuele (LHB) personen dan onder heteroseksuele personen. Maar liefst een derde tot de helft van de biseksuele vrouwen heeft dit meegemaakt.

jan 2020       
lees verder


De Protestantse Kerk in Nederland biedt nu een landelijk vastgestelde liturgie waarvan gebruik gemaakt kan worden in een eredienst waarin een transgender persoon zich met een nieuwe naam presenteert en een zegen ontvangt.

jan 2020       
lees verder


Sydney mag in 2023 de World Pride organiseren. De Australische stad werd boven de andere kandidaat-gaststeden Houston, Texas en Montreal verkozen.

jan 2020       
lees verder


De parlementaire behandeling van het expliciete verbod op LHBTI-discriminatie in artikel 1 van de Grondwet is afgelopen maand van start gegaan, met de bespreking van het wetsvoorstel van Vera Bergkamp (D66), Kirsten van den Hul (PvdA) en Nevin Ozutok (GroenLinks).

jan 2020       
lees verder


Wat een avond! Tijdens een zinderende show in het historische Vic Theatre te Chicago is wederom een Nederlandse Mister verkozen tot Mister International Rubber.

jan 2020       
lees verder


Het aantal nieuwe hiv-diagnoses in Nederland daalt opnieuw, van 750 in 2017 naar 664 in 2018. Dat blijkt uit de cijfers over 2018 van Stichting Hiv Monitoring.

jan 2020       
lees verder


Tijdens het Halloween-weekend vond de tweede editie van de Antwerp Brilliant Games plaats. Tijdens dit evenement staan, naast de verschillende sportieve evenementen, ook een aantal sociale evenementen hoog op de agenda.

jan 2020       
lees verder


René van der Gijp is door lezers van het blad uitgeroepen tot de grappigste bekende Nederlander. De analist van Veronica Inside laat daarmee beroepskomieken als André van Duin en Jochem Myjer, die respectievelijk tweede en derde werden, achter zich.

jan 2020       
lees verder


Het staat al in veel agenda’s genoteerd, maar mocht je het nog niet gepland hebben, op zaterdag 25 januari viert Backdoor haar vijfjarig bestaan. Het lijkt als de dag van gister dat dit HLBT indoor dance evenement voor het eerst werd georganiseerd. Maar Backdoor bestaat toch echt reeds vijf jaar. En dat wordt natuurlijk groots gevierd.

dec 2019       
lees verder


Sinds afgelopen maand zijn intersekse- en transgender personen expliciet wettelijk beschermd tegen discriminatie. Een wet van D66, PvdA en GroenLinks trad onlangs in werking. Er is lang gepleit voor het discriminatieverbod, en het is de eerste belofte uit COC’s Regenboog Stembusakkoord die volledig is ingelost.

dec 2019       
lees verder


De Tweede Kamer debatteerde afgelopen maand met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) over meerouderschap. COC en Meer dan Gewenst drongen er bij Kamerleden op aan om meerouderschap en gezag nu eindelijk goed te regelen.

dec 2019       
lees verder


Aansluitend op het IHLIA-symposium afgelopen november, ter ere van zijn pensionering, kreeg Jack van der Wel zojuist uit handen van locoburgemeester Rutger Groot Wassink van Amsterdam een koninklijke onderscheiding.

dec 2019       
lees verder


Bassist Flea van rockband de Red Hot Chili Peppers zocht op jonge leeftijd zijn homoseksuele kant op als reactie op de denkbeelden van zijn strenge vader. Dat vertelt de muzikant in zijn nog te verschijnen autobiografie Acid for the Children.

dec 2019       
lees verder


Een Amerikaanse agent die vermoedelijk 23 keer een promotie misliep omdat hij homoseksueel is, heeft een rechtszaak tegen zijn politiekorps in de Amerikaanse staat Missouri gewonnen.

dec 2019       
lees verder


De vergunning voor de Pride vorig jaar was op geoorloofde wijze door de gemeente verleend. Dat oordeelt de Raad van State.

dec 2019       
lees verder


Dit najaar viert het gerenommeerde La Demence niet alleen het dertig-jarige bestaan van de populaire La Demence-feesten in Brussel. In de zomer van 2020 viert La Demence van 5 tot en met 12 juli bovendien ook het tiende jaar van The Cruise aan boord van de elegante Explorer of The Seas van Royal Caribbean, een niet te missen reis!

dec 2019       
lees verder


De Arosa Gay Skiweek - waarvan de komende editie plaatsvindt van 18 tot en met 25 januari 2020 - staat bekend als Europa’s favoriete Pride-festival in de wintermaanden. Honderden homomannen en lesbische vrouwen reizen jaarlijks in januari naar Arosa in Zwitserland voor het gezellige, een week durende festijn, dat door zowel de inwoners als de holebi-gemeenschap wordt ondersteund.

dec 2019       
lees verder


Ook dit jaar komt er weer een serie sprankelende shows van Travestiecabaret Amsterdam. De ingrediënten zijn onveranderd live gezongen liedjes, bekende én zelfgeschreven of bewerkte, cabareteske sketches, variété. Overgoten met glitter en glamour. Liefst met een vette knipoog en een vleugje oh-la-la... Organisator Koos van den Berg, ook bekend als Coco Coquette, licht toe.

dec 2019       
lees verder


De Belgische vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden over het feit dat de Mensenrechtenraad in Genève een nieuwe resolutie van België over de doodstraf, en in het bijzonder voor homoseksualiteit, heeft aangenomen.

dec 2019       
lees verder


Nederland kent sinds juni 2019 een nieuwe Mister Sportswear, Anton. Onze Mister Sportswear was zeer actief sinds zijn verkiezing tot Mister Sportswear en reisde door heel Europa om deel te nemen aan diverse Pride-evenementen en optochten.

nov 2019       
lees verder


Elton John heeft een bijna-doodervaring gehad. In zijn nieuwe biografie, Me, vertelt hij erover, aldus de Amerikaanse showbizzsite People.

nov 2019       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
People Direct


Zelfstandig werkende Escortboys | Self employed escortboys

meer info |visit


Club Church


Cruise Club with theme-nights and darkroom

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media