Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1037 people
86447 users - nu online: 1037 people login
  Gay News : Auteurs : Julien Beyle
Auteurs Gay News
Julien Beyle (23)

  Auteurs - archief:
Huidige auteurs:


Tegenwoordig zijn films waarin homo’s een (hoofd)rol vervullen geen uitzondering meer. Zelfs droomfabriek Hollywood heeft de herenliefde omarmd. En met succes, zoals blijkt uit de enthousiaste kritieken die Brokeback Mountain ruim tien jaar geleden oogstte en de commerciële winsten die de film opleverde. Weliswaar ontging Brokeback Mountain bij de uireiking van de Oscars in 2006 net de prijs voor de Beste Film, waarvoor hij wel genomineerd was, maar wel ontving de film eerbetonen voor de Beste Regisseur, Beste Geadapteerde Draaiboek en Beste Soundtrack. Niet iedereen was echter even gelukkig met Brokeback Mountain.

jun 2017       
lees verder 6 min.


Ooit vroeg iemand de jonge Maurice Heerdink wat hij later wilde worden. “Miljonair of kunstenaar,” was het antwoord. “Waarom ben ik geen miljonair geworden?,” verzucht de ondertussen bijna zestig-jarige Heerdink in het onlangs verschenen boek The Art of Maurice Heerdink. Uit de publicatie van dit overzichtswerk blijkt dat de andere toekomstoptie die Heerdink in zijn jeugd voor zich zag vrucht heeft gedragen.

apr 2015       
lees verder 4 min.


Begin dit jaar exposeerde René Smith onder de titel Manorama tekeningen, schilderijen en collages bij het Bureau of General Services - Queer Division te New York. Naar aanleiding van deze tentoonstelling schreef Abi op gayletter.com: “Toen ik dit oeuvre voor het eerst zag, kreeg ik de indruk dat het door een homo was gecreëerd

jul 2014       
lees verder 10 min.


Medio mei vond bij galerie Au Bonheur du Jour te Parijs de vernissage plaats van de tentoonstelling Jean Boullet: Passion et Subversion, waarop schilderijen, tekeningen, boeken en brieven te zien zijn van de Franse kunstenaar wiens werk een hoog homo-erotisch gehalte heeft. Deze duurt nog tot 20 juli.

jun 2013       
lees verder 7 min.


Sinds een paar jaar is er, vooral in de Verenigde Staten, een toegenomen ontzetting over tieners die zelfmoord begaan als gevolg van de letterlijk ondraagbare treiterijen waar ze als gevolg van hun (vermeende) seksuele voorkeur het slachtoffer van worden. Vooral de zelfmoord van de achttien-jarige Tyler Clementi, die op 22 september 2010 van de George Washington Bridge in New York sprong, lijkt velen de ogen geopend te hebben.

apr 2012       
lees verder 5 min.


Studenten vormen een geliefd erotisch lustobject en dat is niet zo verwonderlijk, want ze zijn jong, “de meesten zijn waarschijnlijk geil,” zoals John Butler schrijft in zijn voorwoordje bij Teacher is the Best Experience (2007), en in erotica natuurlijk ook smakelijk. Zoals uit de titel van Butler’s roman blijkt zijn er bovendien de docenten, “die hun libido verbergen achter studieboeken en leesbrillen, en de jongeren vragen na te blijven voor ‘extra punten,’” aldus de flaptekst van de bloemlezing Dorm Porn 2 (2007).

jan 2009       
lees verder


Als ik op de afdeling jongemannenfotografie van de boekwinkel iets verrassends aantref tussen het honderdste Bel Ami-boek, de vijftigste twink-verzameling van Howard Roffman en het zoveelste nummer van XYfoto met foto’s door Sean Bentz, is dat werkelijk een waar genoegen. Zo’n genoegen werd mij bereid toen ik Berlin Gay Mates van Karim Konrad zag. Het is een boek van niet al te groot formaat, maar met 368 pagina’s wel lekker dik. En dan te bedenken dat er nog meer foto’s instaan!

jun 2007       
lees verder


Zo’n anderhalf jaar geleden schreef ik voor Gay News een artikel over Hollywood-hunk Garrett Hedlund naar aanleiding van zijn toen nieuwe film Four Brothers. Hoewel ik hierin uitsluitend beweerde dat Hedlund een lekker ding is en niets over zijn seksuele praktijken suggereerde, brak na publicatie op onze website toch een discussie los over de vraag of hij al dan niet homoseksueel zou kunnen zijn.

jun 2007       
lees verder 4 min.


Het is waarschijnlijk een geheime ondeugende fantasie van veel meer nichten dan die er openlijk voor uitkomen: je wandelt niet geheel onschuldig door een park en ineens zie je daar een zeer forsgebouwde heer die verleidelijk met zijn geslachtsdeel staat te spelen. Dit is wat de jeugdige Pero Coresma in Jungle Cruisers overkomt als hij ronddwaalt door het Tijucia National Park in Rio de Janeiro. Na enige aarzeling besluit Pero de donkere schoonheid te benaderen en al spoedig sluiten zijn lippen zich rond de overweldigend imposante pik.

jan 2007       
lees verder 4 min.


Elke gezonde nicht is minstens eenmaal in zijn leven met zijn handen voguend rond zijn gezicht van een trap afgedaald onder het uitspreken van de woorden: “I’m ready for my close-up, Mister DeMille.” Heel wat minder heren zullen even onbekommerd tegen de fotograaf Giovanni hebben durven zeggen dat ze klaar waren voor hun close-up. Giovanni specialiseert zich namelijk niet in portretten van gezichten, maar in afbeeldingen van een even belangrijk maar veel intiemer gedeelte van de mannelijke anatomie.

jun 2006       
lees verder


Buiten is het koud en grauw en hoewel binnen de verwarming voor een comfortabele temperatuur zorgt, was het in deze donkere maanden toch een waar genoegen toen de post onlangs de vijfde aflevering van XYfoto bezorgde. Dit nummer is namelijk helemaal gewijd aan jongens in de zomer, want: “Het is altijd zomer in San Diego!,” zoals de cover laat weten. En in deze stad wordt XYfoto gemaakt en woont ook fotograaf Sean Bentz. De redactie heeft ditmaal opnieuw gekozen voor werk van Bentz, waarmee hij voor de derde keer een aflevering van dit tijdschrift vult.

mrt 2006       
lees verder


Ze zijn ondertussen uitgegroeid tot onaantastbare iconen van viriele mannelijkheid, de rugbyspelers uit Parijs, de Goden van het Stadion. Het begon allemaal een paar jaar geleden met schitterende kalenders. Toen kwamen er dvd’s over het maken van de foto’s, en werd een groot aantal van die sensuele portretten gebundeld in een luxueuze uitgave die ondertussen vele salontafels en nachtkastjes siert en waarvan onlangs een Amerikaanse editie het licht zag.

jan 2006       
lees verder


Als er niet op het allerlaatste moment een kink in de planning is gekomen, is medio oktober de nieuwste film van John Singleton (de regisseur van 2 Fast 2 Furious) in première gegaan. Four Brothers vertelt het verhaal van vier broers die, nadat hun moeder is gedood bij een overval op een kleine supermarkt, besluiten op geheel eigen wijze de moordenaar op te sporen. En als ze hem eenmaal hebben, dan zullen ze snel met hem afrekenen. Want welke idioot vermoordt nou de liefste vrouw ter wereld terwijl ze boodschappen doet?

dec 2005       
lees verder 4 min.


Als ik door mijn bronnen in de homoboekenwereld goed ben ingelicht, was Dieux du Stade een van de populairste fotoboeken van de afgelopen tijd. Maar zelfs als dit niet het geval mocht zijn, dan nog neemt dit boek met prachtige naaktfoto’s van de even prachtige Parijse rugby-spelers en hun maten een ereplaats in mijn boekenkast in. François Rousseau heeft kans gezien deze ruige atleten op een esthetische maar ook erotische manier voor de camera te laten poseren.

dec 2005       
lees verder


Ik zal de laatste zijn om te ontkennen dat, ondanks de grote hoeveelheden surfers die de aan Gay News gerelateerde websites aandoen, een paar van de makers van dit tijdschrift toch in eerste instantie in het maken van de gedrukte versie zijn geïnteresseerd. Dat is geen enkel probleem omdat anderen het juist leuk vinden met internet in de weer te zijn. En het betekent ook niet dat die liefhebbers van drukwerk complete digibeten zijn, maar het heeft soms wel een enigszins eenzijdige gerichtheid op boeken en tijdschriften tot gevolg.

nov 2005       
lees verder


Op 25 augustus vond de presentatie plaats van de eerste Nederlandse homo-encyclopedie. De belangstelling was zo overweldigend dat La Strada, waar het feestje aanvankelijk zou worden gehouden, veel te klein was, waardoor was uitgeweken naar Restaurant 1870 in de Spuistraat. Maar zelfs daar was het bomvol. Haast iedereen die gedurende de laatste decennia ook maar enige rol heeft vervuld in de Nederlandse homowereld was komen opdagen. Ongetwijfeld om meteen te kijken of ze door een lemma in de encyclopedie tot eeuwige roem zijn verheven.

nov 2005       
lees verder


Ik had nog maar vijf minuten in het boekje Lads gebladerd of ik wilde al een loflied aanheffen op de Jongen. Op zijn verleidelijke ogen en zijn tedere, kusbare mond. Op zijn haartjes en zijn nek. Op zijn oortjes. Op de jeans die hem omhult. Op zijn spieren. Op zijn borstkas, zijn buik, zijn ballen en zijn pik. Op zijn billen ook. En op zijn kwetsbaarheid en zijn arrogantie. Op zijn stralende glimlach en zijn melancholieke blik. En op zijn vermeende onschuld. Op zijn geilheid. Kortom: op de Jongen.

dec 2004       
lees verder


De dag voor ik dit stukje moest inleveren, bezocht ik bij Mister B de opening van een expositie met foto's van Cor Heynen. In donkere zwart-wit beelden legt deze Nederlandse kunstenaar de wereld van leer en SM vast, waarbij hij gebruik maakt van modellen die duidelijk aan gene zijde van de dertig zijn. Heynen maakt geen gelikte plaatjes, maar verbeeldingen die uit het rauwe leven gegrepen lijken te zijn.

okt 2004       
lees verder


In het mei-nummer van Gay News mocht ik Joe Phillips' stripalbum The Advertures of a Joe Boy, Vol. 1 bespreken. Ik maakte daarbij ook kort gewag van het ongeveer tegelijkertijd verschenen For the Boys. Tijd om nu eens uitgebreider aandacht aan dit boek te besteden, het tweede waarin losse tekeningen van Phillips zijn verzameld.

okt 2004       
lees verder


Wie heeft er in zijn jeugd niet van gedroomd dat de helden in zijn jongens- en stripboeken eens verder gingen dan onschuldig ravotten of een vriendschappelijke arm om de schouder van een makker? In mijn jeugd was ik verslingerd aan de reeks De Hardy's van Franklin W. Dickson. Ik stelde mij deze tienerdetectives, die iets ouder waren dan het lezertje van hun avonturen, altijd voor als mooie Amerikaanse jongens.

jun 2004       
lees verder


Noem me ouderwets, maar persoonlijk vind ik het vaak intiemer om een papieren brief of een ansichtkaart te versturen of te ontvangen - zeker als die door een lekkere postbezorger wordt afgeleverd - dan via elektronische post contact te onderhouden. Om mijn collectie kaarten een beetje op pijl te houden, bezocht ik onlangs mijn favoriete homoboekwinkel. Daar trof ik een fraaie reeks getekende kaarten aan, gemaakt door Sven de Rennes.

apr 2004       
lees verder


Hoe grondig kun je een succesformule uitmelken? Als je naar de produkties van Bel Ami kijkt, hoef je geen wiskundeleraar met een voorkeur voor post-puberale knapen te zijn om daarover iets te zeggen. En hoewel voornoemde docent zijn praatje misschien zou toelichten met mooie staafdiagrammen op de flap-over (als hij tenminste niet te veel gegrepen zou zijn door de Bel Ami-staafjes), kan zelfs een eenvoudige porno-consument zijn ideeën met cijfers toelichten.

feb 2004       
lees verder


Onlangs bezorgde de post ons het eerste nummer van XYfoto, een off-spring van het befaamde, fraaie homojongensmagazine XY. Wat een genoegen! Dit eerste nummer is gewijd aan de jongensplaatjes van Sean Bentz, een fotograaf die ten tijde van de regering van George Bush Sr. stage gekopen heeft in het Witte Huis.

jan 2004       
lees verderTOP STORIES- MEEST GELEZENNIEUWRubrieken:

Zorg dat je geen nummer hoeft te missen:

Neem nu een abonnement en ontvang Gay News discreet elke maand op je deurmat. Vanaf slechts € 19.
Bronx


Well known gay shop

meer info |visit


Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media