Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1042 people
86447 users - nu online: 1042 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Voorstel verbod ‘homo-genezing’


door Redaktie in Historie & Politiek , 26 april 2020


Kamerlid Zohair El Yassini (VVD) komt voor de zomer met een wetsvoorstel om zogenaamde LHBT-genezing te verbieden. Dat maakte hij bekend in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland.


Diverse organisaties pleiten al bijna tien jaar voor een verbod en zijn blij dat El Yassini daar nu werk van maakt. “Het is een fabeltje dat je een seksuele gerichtheid of genderidentiteit kunt ‘genezen’” aldus het COC.  “Er is niets mis met LHBT-zijn, je bent goed zoals je bent. Deze zogenaamde therapieën kunnen mensen ernstig beschadigen en leiden tot depressies en zelfmoordgedachten. We zijn blij dat er nu wordt gewerkt aan een wettelijk verbod.”

Ook religieuze LHBTI-organisaties zoals het LKP en Maruf zijn voorstander van een verbod op LHBT-genezing.

‘LHBT-genezing’ is een serieus probleem in Nederland. Programma’s als Ewout & homogenezing, EenVandaag en Undercover in Nederland brachten de laatste jaren aan het licht dat de zogenaamde therapieën in allerlei vormen worden aangeboden, vaak in een (orthodox) religieuze setting. Slachtoffers melden zich met enige regelmaat bij religieuze LHBTI-organisaties.

Het wetsvoorstel lijkt een goede kans te maken op een meerderheid in de Tweede Kamer. De Kamer stemde in mei 2019 vóór een motie van VVD, D66, PvdA en GroenLinks waarin de regering gevraagd wordt om de praktijken te verbieden. PVV, CDA, ChristenUnie, SGP, DENK en Forum voor Democratie stemden toen tegen.

De zogenaamde therapieën zijn ook al verboden in landen als Malta en het Verenigd Koninkrijk, net als in delen van Spanje en de Verenigde Staten.  Canada maakte op 9 maart 2020 bekend met een verbod te komen. In 2012 bleek dat de evangelische organisatie Different-Tot Heil des Volks ‘homogenezingen’ aanbood met vergoeding van zorgverzekeraars. Voormalig minister Edith Schippers (VWS) maakte een einde aan die vergoedingen. Ook de opstellers van de Nederlandse versie van de Nashville-verklaring, die in januari 2019 verscheen, meenden dat LHBTI-gevoelens ‘gedood’ kunnen worden.

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Voorstel verbod ‘homo-genezing’

Redaktie, in Historie & Politiek op 26 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media