Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 887 people
86447 users - nu online: 887 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Uit het studentenleven: Plezier met vriendschappen en verbondenheid


door ASV Gay in Columns & Opinie , 20 april 2020

This article is also available in English


In februari hebben wij natuurlijk uitgebreid ons tweede lustrum gevierd. Nu zou je misschien denken dat we het in maart rustig kregen bij A.S.V.Gay. Maar nee, genoeg stond alweer op de planning!


Maart stond in het teken van activiteiten gericht op nieuwe leden, de commissies, oud-besturen, de gezelschappen, maatschappelijke evenementen, en nog een klein beetje lustrum! Er was dus wel voor iedereen wat wils deze maand.

Eind februari sloten we de maand af met een lustrum besturendiner. Een diner met alle oud-bestuursleden van A.S.V.Gay. Vijf gangen kregen we, genoeg om een goede bodem te leggen voor het naborrelen (bij de Montmartre én natuurlijk de Amstel 54). Sommige oud-bestuursleden zagen elkaar weer na lange tijd en oudere bestuursleden konden bonden met nieuwere bestuursleden. We luidden de periode dus in met alweer een zeer geslaagde avond.

Begin maart organiseerden we de jaarlijkse Actieve Leden Bedank Activiteit (ALBA) om al onze commissie- en gezelschapsleden te bedanken voor hun harde werk. Commissies konden tegen elkaar strijden in de “Dirkje en Derkje” pubquiz. Vragen als “Welk commissielid is altijd te laat” en “Welk commissielid leest nooit de notulen” passeerden de revue. Natuurlijk zorgde dit dan ook voor een fikse strijd, want al onze commissies zijn nu eenmaal mega-competitief. Met veel bier en snacks hebben we goed voor onze actieve leden gezorgd, en was het een topactiviteit. Op naar de volgende ALBA!

Michael en Bart
Dan als throwback naar het Lustrum van de maand ervoor was op 6, 7 en 8 maart alweer het Lustrumweekend! Een ontrozing met zowel veel nieuwe als oude leden zorgde voor een hilarisch weekend, met veel dronken verhalen. Als vanouds deden we spelletjes, hadden we originele acts op de bonte avond, en deden we natuurlijk een bierestafette. De oudere leden hadden hier duidelijk toch wel ietwat een voorsprong!
 
Met A.S.V.Gay zijn we natuurlijk veel bezig met borrels en feestjes, maar we willen ook nog steeds aandacht besteden aan de maatschappelijke kant van onze vereniging. Zo organiseerden we op 10 maart het People of Color-evenement getiteld “Dear White People” in CREA. Inclusiviteit is voor onze vereniging belangrijk, en daarom lag de focus van dit evenement dan ook bij mensen van kleur/andere culturen die zich verbonden voelen met de HLBTQ+-gemeenschap. Het doel van dit evenement was het aangaan van een dialoog om te kijken hóe wij A.S.V.Gay uiteindelijk een inclusievere plek kunnen maken voor iedereen, en hopelijk gaat dit een positieve impact hebben op de inclusiviteit van A.S.V.Gay.

Na het weekend werd het tijd voor de Kweekweek, de introductieweek van A.S.V.Gay, die we elk halfjaar doen. In de Kweekweek komen nieuwe leden in “families” terecht, met wie zij vervolgens de stad, de HLBTQ-scene en A.S.V.Gay leren kennen. Met het thema tijdmachine zijn we met onze nieuwe leden teruggereisd in de tijd, en hebben we een Crazy 88 door de stad gedaan. De kweekweekcommissie had weer allerlei gekke spellen bedacht om elkaar zo goed mogelijk te leren kennen.
 Lotte, boukje en Leo
Wat als laatste interessant was deze maand, was de eerste open activiteit van ons nieuwe gezelschap “Z.O.O.S.” Z.O.O.S is een gezelschap waarbij de focus ligt op het sluiten van nieuwe, nauwe vriendschappen en het versterken van de betrokkenheid van leden bij de vereniging. We moeten nog zien wat ze verder gaan organiseren, maar het gezelschap heeft in ieder geval al veel plannen!
 
Word je al enthousiast van dit verhaal maar heb je de introductieperiode gemist? Wees niet bang, je kan altijd langskomen op een van onze borrels! Elke woensdag zijn wij nog steeds vanaf 21.00 aanwezig in Amstel 54 om weer met elkaar bij te praten over wat we nu weer hebben beleefd deze week.

Hopelijk zien we je snel! Liefs!

Julia Zegeling
  Julia Zegeling is penningmeester in het tiende bestuur van studentenvereniging A.S.V.Gay.  Zie www.asvgay.nl voor meer informatie.

   
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ASV GAYMEEST GELEZEN VAN ASV GAY

Uit het studentenleven: Plezier met vriendschappen en verbondenheid

ASV Gay, in Columns & Opinie op 20 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media