Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 898 people
86447 users - nu online: 898 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Zo, we zitten er dus weer midden in...


door Ron Meijer in Columns & Opinie , 10 april 2020


Zo we zitten er dus weer midden in, niet voor het eerst in mijn leven wordt mijn dagelijkse leven en gang van zaken beheerst door een virus en met mij zitten ontelbare anderen met hetzelfde probleem, namelijk zij die de vreselijke jaren van het Hiv-virus hebben meegemaakt. Natuurlijk er zijn grote verschillen maar de impact op je leven is heel groot en misschien wel vergelijkbaar.

Adam Castillejo
Je bent niet meer vrij te doen wat je wilt. Bijeenkomsten van meer dan honderd mensen zijn verboden. Iemand een hand geven is er niet meer bij, laat staan iemand kussen en het is zaak om grote groepen mensen te mijden. Ouderen zijn helemaal de klos want die worden verzocht maar helemaal  nergens meer te komen en geen bezoek te ontvangen.

Als dat allemaal geen vreselijke inbreuk op je leven is weet ik het niet meer, en wie weet is dit nog maar het begin. En dan nog is het de vraag of het allemaal helpt. Zoals gebruikelijk zijn de zogenaamde experts die in praat en klets programma's over elkaar heen buitelen hopeloos verdeeld over de te nemen maatregelen en ook aan de Europese Unie hebben we geen bal want er is geen sprake van gezamenlijke afgesproken maatregelen, iedereen doet maar wat en we zien wel.

Hotel boekingen zijn weggevallen, zelfs het Rijksmuseum sluit zijn deuren voor bezoekers. Maar er is een ding dat wel te vergelijken is met de situatie van de jaren tachtig en begin negentig, namelijk deze “het wachten op een vaccin”, of een middel dat het virus in toom kan houden. Voor het HIV-virus heeft dit ruim vijftien jaren onderzoek gekost, waarbij men wel moet bedenken dat in eerste instantie het zoeken naar een vaccin helemaal geen prioriteit had want “het waren toch maar homo's”, pas toen bleek dat die zogenaamde homoziekte helemaal niet bestond en iedereen slachtoffer kon worden werd er vaart achter het zoeken gezet, hopelijk gaat het nu niet zo lang duren. Ik kom hierop omdat ik een bericht las met de volgende kop:

Genezen hiv-patiënt met Nederlandse roots wil ambassadeur van hoop zijn

De tweede patiënt ter wereld die is genezen van besmetting met het hiv-virus, heeft zichzelf bekendgemaakt. Het gaat om de 40-jarige Adam Castillejo, een Venezolaan die in Londen woont. Jarenlang bleef hij in de anonimiteit, maar nu vertelt hij voor het eerst zijn verhaal: "Ik zit in een unieke positie en wil ambassadeur zijn van hoop."

Behalve aan een hiv-besmetting leed Castillejo ook aan leukemie. In The New York Times vertelt hij dat hij eerst seropositief was en vervolgens werd geconfronteerd met acute leukemie. Na een stamceltransplantatie van een Duitse donor met een bepaalde soort gemuteerde cellen, bleken zijn nieuwe witte bloedcellen hiv-resistent.

In 2011 genas een patiënt in een Duitse kliniek na een vergelijkbare therapie. Volgens onderzoekers is de therapie niet geschikt voor alle hiv-patiënten: het gaat om een agressieve en riskante behandeling die alleen is gericht op genezing van leukemie.

Het is duidelijk geen behandeling dus maar eigenlijk een soort  “bijwerking”  van een stamceltransplantatie die, zoals ik uit mijn omgeving weet, ondragelijk zwaar en gevaarlijk is. Niettemin is het goed te lezen dat genezing van een HIV-virus besmetting wel mogelijk is, zij het nog niet in een vorm die voor iedereen geschikt is. 

Voor corona is het voorlopig afwachten en voorzichtig zijn, eigenlijk hetzelfde wat de homogemeenschap te doen stond  in de tachtiger en negentiger jaren. Afwachten dus, en wie weet, loopt het allemaal zo’n vaart niet.


 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN RON MEIJERMEEST GELEZEN VAN RON MEIJER

Zo, we zitten er dus weer midden in...

Ron Meijer, in Columns & Opinie op 10 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media