Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 838 people
86442 users - nu online: 838 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Anderlecht riskeert boete voor homofobe spreekkoren


door Redaktie in Algemeen , 03 april 2020

This article is also available in English


De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) boog zich begin februari over de uitlatingen van Anderlechtsupporters die “Alle boeren zijn homo’s” zongen in de thuismatch tegen Club Brugge.


Als de voetbalclub veroordeeld wordt hangt hen een boete van 2.500 euro boven het hoofd.

Het is niet de eerste keer dat RSCA voor dat spreekkoor vervolgd wordt. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) legde paars-wit recent nog een boete van 2.000 euro op voor dezelfde feiten die vorig jaar plaatsvonden.

De homofobe spreekkoren zijn niet alleen een probleem bij Anderlecht. Eerder dit jaar ontsnapte KV Kortrijk aan een boete  omdat supporters  in de West-Vlaamse derby tegen Zulte Waregem “Alle boeren zijn homo” en “Sammy Janet hadden geroepen en pyrotechnisch materiaal hadden gebruikt.

De afgelopen jaren heeft de Pro League  hard gewerkt om de positieve, inclusieve waarden van het Belgische voetbal uit te dragen. Daarom stelde ze de afgelopen seizoenen een actieplan op tegen discriminerende en kwetsende spreekkoren op en rond de Belgische voetbalvelden. De Pro League deed dit niet alleen, maar in samenwerking met de clubs, de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), de overheid en experten-organisaties. In november werd een handleiding opgesteld om discriminerende spreekkoren aan te pakken.

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Anderlecht riskeert boete voor homofobe spreekkoren

Redaktie, in Algemeen op 03 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media