Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 848 people
86447 users - nu online: 848 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Cocktail Fest viert jubileum in de Maassilo op 7 maart!


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 18 februari 2020

This article is also available in English


Het succes van Rotterdam gaat hand in hand met het opnieuw tot bloei komen van de befaamde HLBTI-cultuur in de Maasstad. De terugkeer van diverse welbekende HLBTI-evenementen, de steeds drukker wordende straatfeesten tijdens Rotterdam Pride, het Songfestival dat aanrukt en alweer de vijfde editie van Cocktail Fest laten zien dat de stad weer een aantrekkelijke HLBTI-bestemming is geworden.


Het open-minded en toch wel spannende indoor-festival Cocktail Fest heeft hier een mooie rol in mogen vervullen de afgelopen jaren en vandaar ook dat wij eens met de organisatoren in gesprek zijn gegaan.

Cocktail Fest

Met een relatief nieuw concept voor de “conservatief geworden” havenstad begonnen Robin Pors, Silvain Hooglander en Marc Bartels exact drie jaar geleden het inmiddels welbekende Cocktail Fest.

Met klamme handjes begonnen ze aan dit avontuur. Zo zegt Robin Pors: “Vóór ons sneuvelde ieder HLBTI-festival in Rotterdam, ik zal hier verder natuurlijk niet over uitwijden, maar je investeert in iets moois en je wilt dat het lukt en dan zou het toch zonde zijn als er opnieuw een (gay) concept ten onder zou gaan.”

Het is ook niet niks om een groot festival te beginnen, wat wilden jullie dan graag bereiken?
“We zijn Cocktail Fest begonnen om één reden: Rotterdam terugbrengen als een HLBTI-bestemming. Met het concept wilden we eigenlijk laten zien dat we nog steeds allemaal samen kunnen komen, van twink tot bear, van dik tot dun, van gay tot lesbian en van trans tot interseksueel. We zijn allemaal hetzelfde en het wordt tijd dat we elkaar binnen de gemeenschap ook wat meer steunen en respect hebben voor elkaar. Cocktail Fest moest en moet dan ook een naadloze samensmelting zijn van verschillende doelgroepen en party scenes in de free-minded community.”


De organisatoren hebben de basis dan ook nooit veranderd, het is een festival met voor ieder wat wils. Met meerdere “area’s” in de Maassilo is er een verscheidenheid aan feesten.

Zo kunnen bezoekers terecht voor pop, RnB, techno, deep-house en circuit-house. Het motto van het festival is “Be yourself, Experience everyone.” En met de kledingcode “Dress to Express” is er niets te gek wat men kan bedenken om aan te trekken. Dit feest van diversiteit, met soms een rauw en spannend randje, trok in de vier voorgaande edities duizenden bezoekers uit heel Europa en bij de vijfde verwachten de organisatoren opnieuw een scala aan bezoekers.

Meerdere edities

Jullie zullen dit jaar ook weer twee edities organiseren, hoe komt dat zo?
Marc Bartels: “Dit jaar is ons driejarig jubileum en dat wilden we vieren door opnieuw twee edities aan onze bezoekers te schenken. Na onze laatste editie tijdens Rotterdam Pride kregen we zoveel verzoeken binnen wanneer we onze volgende editie zouden doen, dat we zelf ook zo enthousiast werden en dachten: ‘Waarom niet?!’ Onze eerste editie was exact hetzelfde weekend en daarom keren we terug op 7 maart en het belooft weer een spektakel te worden.”

DJ Allysson LuisKunnen jullie al een klein tipje van de sluier oplichten?
Silvain Hooglander: “Voor onze editie van 7 maart hebben we de aangesloten feestjes een beetje omgegooid. Het circuit-house concept TEASE in de grote zaal is wel gebleven en daar hebben we verschillende internationale dj’s als de veel te knappe DJ Allysson Luis en de heerlijke DJ Sharon O Love, maar de grote verandering deze keer is het concept TEKNO MAKINA, een compleet nieuwe ervaring van techno en acid.

Eerdere edities hadden we altijd ‘Herr Zimmerman’ en zij zullen ongetwijfeld een keer terugkeren, maar voor deze keer wilden we het eens anders doen. Tenslotte zal er een heuse ‘battle’ worden gehouden in onze derde area tussen de feestjes WTF en The Cozy Klub, waarbij de dj’s de strijd met elkaar aangaan welke stijl het meest wordt gewaardeerd: Pop, RnB of Urban. Wordt echt te gek!”


Cocktail Fest, Maassilo Rotterdam, zaterdag 7 maart 2020
www.cocktail-fest.com
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIEnov 2018       


mrt 2018       
Cocktail Fest viert jubileum in de Maassilo op 7 maart!

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 18 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media