Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1024 people
86447 users - nu online: 1024 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Homootje genezen


door Ron Meijer in Columns & Opinie , 09 februari 2020


Ik weet niet hoe het U vergaat als u op het afgelopen jaar terugkijkt. Ik vraag me altijd af hoe het met de mensen gaat die iets is overkomen dat het nieuws haalde en waarschijnlijk was het geen fijne gebeurtenis.

(c) Travestie fur Deutschland
We maken ons druk zijn geschokt, branden kaarsjes en houden stille tochten en ik geloof oprecht dat het allemaal gemeend  is. Maar goed nieuws heeft blijkbaar geen urgente nieuws waarde want maar zelden hoort men nog wat van een gebeurtenis van een jaar geleden. Maar ik kan me ook voorstellen dat als je slachtoffer bent geweest van een mishandeling je er niet op zit te wachten om een jaar later de hele boel weer eens op te rakelen.  Het is goed niet te vergeten dat het voor veel mensen in vrede leven niet allemaal zo vanzelfsprekend is als het voor de meeste van ons lijkt.

Verder gaat dit een spannend jaar worden met de Amerikaanse verkiezingen in het najaar. Het ziet er naar uit dat het een van de smerigste campagnes gaat worden. Eigenlijk triest, een stal hoogbejaarde miljonairs die elkaar zowat naar het leven staan voor een baantje, met als meest gruwelijk voorbeeld  "Grab them by the pussy" Donald Trump. Ook zal het geloof weer een grote rol spelen want de meeste kiezers van Trump zijn de uiterst rechts conservatieve christenen dus ongetwijfeld zullen de homo's het weer moeten ontgelden.

Maar ook in eigen land valt er nog het nodige te doen. Als daar is het verbod van de conversie therapie. Ook Duitsland heeft deze nu verboden maar in Nederland kan dat nog allemaal straffeloos. Moet het zogenaamd “homootje genezen” bij wet verboden worden, ja of nee, dat was de vraag vorig jaar toen dat in de Tweede Kamer  ter sprake kwam.

Voor een beetje normaal mens is die vraag niet moeilijk te beantwoorden en zal een spontaan "JA" het antwoord zijn.  Ik zeg met opzet “normaal mens” want toen  in de  Tweede Kamer dit onderwerp ter sprake kwam bleken er meer idioten zitten dan ik ooit voor mogelijk had gehouden: het voorstel werd ingediend door de VVD en door een Kamermeerderheid gesteund. PVV, CDA, CU, FvD en SGP stemden tegen.

Opvallend hier is de tegenstem van het CDA, de overige tegenstemmers neem ik bij gebrek van gezond verstand niet serieus.

Rene Peters, Tweede Kamerlid namens het CDA, meende de tegenstem van het CDA wel op een heel vreemde manier te moeten goedpraten. Hij schreef  in zijn blog:

“Een mens is geschapen zoals hij geschapen is. Daar helpt geen moedertjelief aan. Ook geen therapie. Dat zogenaamde conversietherapie schadelijk is, dat is volkomen duidelijk. De minister noemde het mishandeling. Dat is het ook. En dus is het bij wet gewoon verboden. Er zijn in ons land geen meldingen van dergelijke praktijken. Maar mocht het voorkomen dan moet daar tegen opgetreden worden.”

Er zijn dus geen meldingen van dergelijke therapieën, aldus het CDA, en als ze er wel zijn is het
strafbaar. Ja, wat is het nou, zijn ze er wel of niet? Is deze man blind, dom of kan hij niet lezen? De kranten, TV en andere bladen maken al jaren melding van deze homo-genezingstherapieën

In onderstaand citaat komt de echte CDA-aap uit de mouw:

“In een ander debat heeft de VVD een motie ingediend die vraagt om homogenezing te bestraffen. Daar heeft het CDA tegen gestemd. En wel om twee redenen. Ten eerste omdat mishandeling al verboden is. De motie is in die zin overbodig. Ten tweede omdat de motie zo ruim geformuleerd is dat een gesprek tussen een pastoor en een gelovige die worstelt met zijn seksualiteit, in principe strafbaar zou kunnen zijn.”

Ja, ja de worstelende homo die op zoek gaat naar meneer pastoor om over seks  (gelooft U het?) te praten, dié meneer pastoor mag natuurlijk niet in gevaar komen, en hoe meneer pastoor met jongens omgaat heeft de praktijk van afgelopen jaren wel bewezen.

Gelukkig is er een meerderheid in de Tweede Kamer om aan deze misdadige praktijken een einde te maken en strafbaar te stellen. Het is in-en-in triest dat een land als Nederland, dat jaren lang voorop liep, nu ergens in de middenmoot bengelt als het dit soort onderwerpen aangaat.

Groot Brittannië, Malta, Spanje en zelfs delen van de Verenigde Staten gingen ons al voor.

Deze discussie speelde een jaar geleden en is nog steeds actueel, daarom nogmaals aandacht voor een onderwerp dat helemaal geen punt van discussie zou mogen zijn maar in Nederland mede dank zij het CDA nog steeds actueel is, we zijn wat dit betreft nog geen stap verder gekomen.
 

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN RON MEIJERMEEST GELEZEN VAN RON MEIJER

Homootje genezen

Ron Meijer, in Columns & Opinie op 09 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media