Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1033 people
86447 users - nu online: 1033 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 7 min. Printervriendelijke Pagina  
Roddel Nieuws


door Rod del Auntie in Media & entertainment , 01 februari 2020
lengte: 7 minuten


Zo.. Ja ja ja veel geluk en zo we weten het allemaal wel.. eens kijken wat de sterren en vooral degenen die het denken te zijn nu weer bedenken om in het nieuws te komen, veel verheffends zal het niet zijn maar goed bij gebrek aan beter moeten we het er maar me doen.


Amerikaans acteur Brian J. Smith uit de kast

Amerikaans acteur Brian J. Smith, 38, hier bekend  van zijn rol als luitenant Matthew Scott in de televisieserie Stargate Universe, is  in een interview met Attitude magazine uit de kast gekomen.

Smith die ook op het december nummer op de cover van Attitude magazine prijkt groeide op in landelijk gebied in Texas. "Er was niets, ik voelde me helemaal alleen, er waren geen andere holebi's, ik hoorde veel scheldwoorden die ze gebruiken voor homo's. Ik kon nooit mezelf zijn. Ik moest altijd uitkijken en kon niet zo maar iemand in vertrouwen nemen."

De acteur vertelt dat hij kon ontsnappen aan zijn angsten en gevoel van isolatie door het acteren. “Voor een publiek verdween ik en werd iemand anders. Ik zat met 600 studenten op school, die waarschijnlijk allemaal dachten dat ik een absolute idioot was, een nerd. Op het podium letten ze op me en ze zagen dat ik iets had. En toen voelde ik me niet meer alleen."

Tot zijn grote verbazing bleek dat de ouders van Smith minder moeite had met zijn coming out dan hij dacht, hij was toen al 30.

"Ik was verrast. Toen ik het mijn ouders vertelde, reageerden ze geweldig. Ze zeiden dat ze gewoon gewacht hadden tot ik iets zou zeggen, ze hadden het altijd gedacht. Ik had nooit durven dromen dat ze zo goed zouden reageren. Nadien voelde ik mij verlost, vrij, ik kon eindelijk mezelf zijn, en dat het oké is om homo te zijn."

Smith was verder eerder al te zien in Tv-series onder andere in: Sense8 en Gossip Girl, Law & Order, The Good Wife, en onder andere in films als: The War Boys, Red Faction: Origins en The Passing Season. En hij speelde verder ook nog rollen in onder andere theaterstukken als: The Glass Menagerie en Sweet Bird of Youth. Voor zijn rol in The Glass Menagerie won hij: in 2013 een Elliot Norton Award, in 2014 een Outer Critics Circle Award en ook nog een Broadway-World com Award.Rob Verlinden hield hiv-besmetting en ziekte van Parkinson lang geheim

Rob Verlinden

Voormalig televisietuinman Rob Verlinden is al 28 jaar hiv-patiënt en lijdt al acht jaar aan de ziekte van Parkinson, vertelde hij in verschillende TV Shows.

"Parkinson is een vreselijke ziekte. Je hebt pas nog Rob de Nijs gezien en ook Ernst Daniël Smid. Ik snap heel goed dat zij het eigenlijk niet wilden vertellen. Ik heb het acht jaar, maar erken het pas sinds een jaar, want ik wilde het niet erkennen. Want als je toegeeft, heb je het idee dat je niets meer kan", aldus de tuinman die bekendheid verwierf met programma's als Eigen Huis en Tuin en Robs Grote Tuinverbouwing. Dat hij parkinson had, hield Verlinden acht jaar lang verborgen voor de buitenwereld. "Maar met geheimen bewaren heb ik ervaring, want ik ben al 28 jaar seropositief. Maar in die tijd liepen mensen met een grote boog om mensen met aids heen. Niemand zou je een hand geven."

Oscar Hammerstein"Ik vond Oscar Hammerstein een kanjer, want die heeft het meteen gezegd: en plein public", aldus Verlinden over de advocaat. "En die heeft het ongeveer net zo lang als ik. Maar zelf vertelde ik het niet. Ik was totaal verbijsterd, had er niet op gerekend. Degenen in mijn omgeving die het wisten, werden er helemaal gek van."

'Ik heb niets geschuwd: ik wilde alles ontdekken'

In zijn nieuwe boek Verwoesting door passie vertelt Verlinden alles over zijn leven: hij trouwde, kreeg twee kinderen en heeft inmiddels zeven kleinkinderen. Zijn twee dochters weten pas sinds drie jaar dat Verlinden besmet is met hiv. Na de scheiding van zijn vrouw kreeg Verlinden een relatie met een man. "Ik leidde een dubbelleven. Ik had mezelf herontdekt en toegegeven dat ik homo was. Dat is op zich al een enorme worsteling. Maar ik was zo groen als gras. Dan kom je met mensen in contact en die nemen je mee naar Amsterdam. In de iT was het altijd feest. En ook in de darkrooms. Ik heb niets geschuwd: ik wilde alles ontdekken." Verlinden weet niet wanneer hij besmet is geraakt: "Daar heb ik helemaal niet over nagedacht. Mij kon toch niets gebeuren? Maar het is me wel gebeurd. Daar kwam ik op een hele rare manier achter. Voor een nieuwe hypotheek moest ik medisch gekeurd worden. Toen kreeg ik het bericht van mijn dokter dat ik seropositief was."

"In die tijd was het een dodelijke ziekte. Ondertussen werkte ik keihard door. In 1993 kwam het medicijn uit Amerika. En nu ben ik 69 en ben ik er nog steeds."Homoseksuele single adopteert Down-baby die door twintig gezinnen werd afgewezen

Een alleenstaande, homoseksuele man heeft een 13 dagen oude baby met het syndroom van Down geadopteerd nadat het ‘probleemkindje’ door twintig gezinnen was afgewezen. De 41-jarige Luca Trapanese uit de Italiaanse stad Napels sloot het meisje (Alba) gelijk in zijn hart en houdt haar ontwikkeling bij op Instagram waar bijna 140.000 geïnteresseerden de twee volgen. Trapanese deelt zijn bijzondere verhaal, dat begon in juli 2017, op openhartige wijze met de wereld. Volgens de barmhartige Italiaan werd Alba afgestaan door haar moeder omdat de vrouw in kwestie absoluut geen geestelijk gehandicapt kindje wilde.

Daarna werd het meisje aangeboden aan ettelijke adoptieouders, maar niemand wilde haar hebben. Precies op dat moment werd in Italië een wet aangenomen waardoor alleenstaande homomannen zich voortaan ook kandidaat mochten stellen voor adoptie. ,,Ik werd overmand door vreugde en had gelijk het gevoel dat Alba mijn dochter was”, vertelde Trapanese aan onder meer de BBC. ,,Ik wist gewoon dat ik haar vader moest zijn.”

De Italiaan was volgens eigen zeggen al langer op zoek naar een gehandicapt kindje.

Sinds zijn veertiende werkt Trapanese als vrijwilliger met gehandicapte kinderen en vanaf 2007 runt hij in Napels een opvang waar gehandicapten aan hun ontwikkeling kunnen werken. ,,Ik wist dat ik voldoende kennis en ervaring in huis heb om een kleintje met het syndroom van Down een mooi leven te geven.” Samen met zijn toenmalige vriend probeerde hij jarenlang tevergeefs een kindje met een beperking te adopteren. ,,Toen we uit elkaar gingen, slonken mijn kansen op adoptie aanzienlijk. ,,In het katholieke Italië is het zeer moeilijk om als alleenstaande man en homo een baby toegewezen te krijgen.”

Trapanese, die nog steeds alleenstaande vader is, deelt zijn leven tegenwoordig ook op Facebook. Net als op Instagram wordt hij ook daar overladen met positieve reacties. ,,Mijn bijzondere verhaal gaat niet alleen over mij en Alba maar ook over stereotype ideeën die bestaan over vaderschap, geloof, homoseksualiteit en een modern gezinsleven.” Volgens de Italiaan zijn hij en Alba een onafscheidelijk duo en kunnen ze de hele wereld aan. ,,Nata per te”, stelt hij in het Italiaans. Dat betekent in het Nederlands ‘geboren voor jou’. ,,En zo voelt het: ik ben op de wereld voor haar.”Will & Grace actrice overleden op 83-jarige leeftijd

Shelley Morrison
Shelley Morrison, die vooral bekend was als schoonmaakster  Rosario  in de comedyserie Will & Grace,is op 83-jarige leeftijd overleden aan een hartfalen. De uit San Salvador afkomstige actrice stierf in een ziekenhuis in  Los Angeles na een korte ziekte.

Shelley Morrisson werd  als Rosario, de schoonmaakster van Karen (Megan Mullally), een vast gezicht in de populaire sitcom. Oorspronkelijk zou haar personage maar in één aflevering te zien zijn maar omdat haar heen en weer gekibbel met Karen zo in de smaak van het publiek viel werd ze opnieuw gevraagd. Uiteindelijk zou ze in maar liefst 68 afleveringen komen opdraven.

De actrice werd ook opnieuw gevraagd om opnieuw in de huid van Rosario te kruipen voor de revival van Will & Grace enkele jaren geleden. Dat weigerde ze echter  omdat ze gestopt was met acteren.

De overige acteurs reageerden via sociale media op het overlijden van Shelley Morrison.

Such sad news. Our beloved Shelley Morrison passed away today. She was absolutely hilarious and had the biggest heart. She was a part of our Will and Grace family and will be greatly missed. My heart goes out to her entire family. ??
Prayers RIP
So sorry to hear the news. Prayers to her family and all who knew her.


 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ROD DEL AUNTIEMEEST GELEZEN VAN ROD DEL AUNTIEfeb 2016       


sep 2016        lengte: 5 min.
Roddel Nieuws

Rod del Auntie, in Media & entertainment op 01 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media