Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 929 people
86447 users - nu online: 929 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
TV: Liefde is er voor iedereen!


door Constantin Jacob in Media & entertainment , 20 januari 2020

This article is also available in English


Het Duitse televisielandschap is kleurrijk en divers, maar schrikt toch ook weer niet terug voor clichéprogramma’s. Op publieke tv-zenders wordt gekookt, gemarchandeerd en gedebatteerd, terwijl commerciële omroepen hulde blijven brengen aan trash-tv, ieder jaar weer op zoek naar nieuwe, niet-succesvolle supersterren en naamloze topmodellen.

Aaron
Het is vrij opmerkelijk dat onder dit reclame-relevante publiek haast elke doelgroep als interessant wordt beschouwd. Het is echter tevergeefs zoeken naar een op maat gemaakt tv-programma voor de Duitse HLBTQ-gemeenschap in het overaanbod van tv-formules.

Durven de Duitse producenten het niet aan? Is het tonen van liefde tussen twee mensen van hetzelfde geslacht misschien nog steeds een gevoelig onderwerp? Of is de angst voor slechte kijkcijfers gewoon groter? In de Verenigde Staten kon in “Bachelor-stijl” enkele jaren geleden al naar de droomprins worden gezocht. In 2016 presenteerde voormalig *NSYNC-lid Lance Bass het programma, dat vervolgens alleen maar in de herinnering bleef door zijn verleden als jonge hartenbreker. In november 2019 trok het Duitse kanaal RTL zich eindelijk iets aan van de kritiek en liet twintig mannen op zoek gaan naar hun eigen Prince Charming.

In een prachtige strandvilla op het zonnige eiland Kreta sloegen de deelnemers hun tenten op en probeerden in negen afleveringen het hart van de achtentwintig-jarige Hamburger Nicolas Puschmann voor zich te winnen.

Nicolas Puschmann
Volgens de ongeschreven tv-wetten werd naar verwachting gevochten, gelachen, geïntrigeerd, verzoend en geroddeld, en werden er voor altijd vriendschappen gesloten. Voor de Ware Jacob zien we deze knappe mannen op tv huilen en emotioneler zijn dan ooit tevoren! Je inhouden? Zeker niet! Een echte kerel toont ongeremd zijn gevoelens, ongeacht of de camera dit vastlegt of het geluid nog hoger wordt gezet om alles tot op de laatste snik juist op en in beeld te krijgen.

Ook bij de selectie van de deelnemers heeft het productieteam alles op alles gezet om een dwarsdoorsnede van de homogemeenschap te strikken. Van het zelfverzekerde feestbeest, de stoere bodybuilder met een klein hartje, de goedgebouwde stripper tot de emotionele dragqueen, Prince Charming toonde aan dat homo’s niet allemaal hetzelfde zijn, wat de show terecht veel goodwill in de gemeenschap opleverde.

Ook kreeg het programma buiten de homo-scene positieve kritieken. De oprechte manier waarop Nicolas en zijn twintig mannen de koude winterdagen tot smelten brachten was gedenkwaardige televisie. De gedenkwaardige uitbarsting van deelnemer Pascal, die op ons netvlies gebrand blijft met zijn hysterische uitspraak “noemt die trut mij gewoon een slet,” zal ongetwijfeld de meest geciteerde zin uit het première-seizoen blijven.


Hoewel Prince Charming inhoudelijk een welkome afwisseling is van het dierlijke paringsgedrag in de gebruikelijke single-shows, hing er doorlopend een donkere wolk over de idyllische Kretenzische blauwe lucht die als achtergrond diende. Waarom werd Prince Charming uitgezonden op de betaalde streaming-zender TV.NOW en niet op de “gewone” zender? Afgezien van de gebruikelijke reacties over pilotprojecten en het testen van nieuwe ideeën, was het antwoord hierop uiteindelijk niet bevredigend.

LarsHet is begrijpelijk dat nieuwe programma’s testruns nodig hebben om hun geschiktheid te bewijzen. Maar als we eerlijk zijn halen beduidend minder belangrijke tv-programma’s de prime time op de Duitse televisie wel. Waarom uitgerekend de eerste gay dating-show alleen beschikbaar is voor betalende klanten van TV.NOW, dempt de vreugde over een programma dat thematisch al veel eerder te zien had moeten zijn. RTL verpestte zo de geweldige start van het programma. Omdat dat wat de jongens echt onthullen in de strijd om hun Ware Jacob de belangrijke ware boodschap is die nooit genoeg kan worden gecommuniceerd: Liefde is er voor iedereen! Het zou goed zijn geweest als meer kijkers van dit programma lucht hadden gekregen.

De makers moeten desondanks worden bedankt voor het feit dat ze een show hebben neergezet die onderhoudend en zonder sensatiezucht is. Ze presenteren de liefde tussen twee mannen niet als een buitengewoon feit, maar gewoon als tv-entertainment.Nadat ik dagenlang een heteroseksuele vriend enthousiast vertelde over het programma en dat hij per se een aflevering moest zien, was zijn conclusie: “Je kunt er rustig naar kijken, maar het is niets bijzonders.” Dat is het grootste compliment dat je Prince Charming kunt geven.  

Constantin Jacob is onze nieuwe Duitse correspondent, die met enige regelmaat bericht over dingen die hem opvallen

Foto's © TVNOW, Arya Shirazi

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN CONSTANTIN JACOBMEEST GELEZEN VAN CONSTANTIN JACOB

TV: Liefde is er voor iedereen!

Constantin Jacob, in Media & entertainment op 20 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media