Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 864 people
86447 users - nu online: 864 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Nieuwe sterren en oude knallers in zevende seizoen Symphonica in Rosso


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 04 december 2019

This article is also available in English


Ook dit jaar komt er weer een serie sprankelende shows van Travestiecabaret Amsterdam. De ingrediënten zijn onveranderd live gezongen liedjes, bekende én zelfgeschreven of bewerkte, cabareteske sketches, variété. Overgoten met glitter en glamour. Liefst met een vette knipoog en een vleugje oh-la-la... Organisator Koos van den Berg, ook bekend als Coco Coquette, licht toe.


Uit de kast


“In ons zevende seizoen trekken we echt alles en iedereen uit de kast! Uiteraard zijn we weer te gast bij Casa Rosso op de Wallen in Amsterdam, dat dit jaar het vijftig-jarig bestaan viert. Het intieme theater met beweegbaar podium en honderden lichtstandjes lijkt speciaal voor ons geschapen. Toch zijn veel Amsterdammers er nog nooit geweest, zeggen ze!

Op zondagmiddag heb je nu een mooi alibi. Want die zondagen in de winter zijn vaak een verschrikking. Geen zon, grauwe luchten, somberheid troef,” verzucht de organisator. “Daarom organiseren we op zondag een gezellige middag vol ‘travestie met een knipoog’ en ‘onverantwoord amusement.’ We hebben wekelijks een keur aan top- én bottom-artiesten live on stage. En die stage is al een belevenis op zich. Je zondagmiddag krijgt er kleur van!”


Oude knallers

Taylor Made (foto Merel Musch)“Oudgedienden als Pia Vapeur, Victoria False en Dora Royale maken hun opwachting voor hun groeiende schare fans. Charité la Bustier zal op 15 december haar talenten showen en de sterretjes van de hemel zingen, om geen blad voor de mond te nemen met haar heerlijke, ordinaire, zelfgeschreven songteksten.

En wat dacht je van Taylor Made die het publiek versteld doet staan met spectaculaire luchtacrobatiek en paaldans. Voor een gezonde dosis mannelijkheid laten Mario Magic en de Poppers de jurk in de kast en showen ze hun unieke specialiteiten.”


Liedjesmaker Gavin Reijnders
 
Gavin Reijnders is de jongste aanwinst bij het Travestiecabaret en is met zijn eenentwintig jaar ook echt de allerjongste. Gavin zingt en vertelt over de moeilijke dingen die gemakkelijk zouden moeten zijn en simpele dingen die eigenlijk heel moeilijk blijken. “Ik zag hem in een speelpakje vol bravoure zijn homoseksualiteit bespreken en hij nam zo het overwegend heteroseksuele publiek voor zich in. Ik was meteen verkocht. Met zijn ukulele doet hij me aan een prille Brigitte Kaandorp denken.”

Gavin Reijnders (foto Harry Stuurman)Gavin Reijnders schopte het tot de finale van het Leids Cabaret Festival 2019. “In zijn mooie liedjes met nog mooiere teksten kan menigeen verdwalen. Ontwapenend en helemaal in zijn element bestijgt hij het toneel,” aldus de jury. “Zijn liedjes zijn ijzersterk; of het nu gaat over ‘De ode aan de stratenmaker’ of ‘Jongen met swag.’”

Bij het leuke “Romantiek is voor de hetero’s” was Reijnders volgens de jury volledig in zijn element. Het deed de jury denken aan “Sorry dat ik besta” van Annie M.G. Schmidt uit de musical Foxtrot. Gavin Reijnders treedt op 8, 22 en 29 december op.
Jazzdiva Hella Holland

“Ik ben heel blij dat Hella Holland dit jaar voor het eerst van de partij is. Ik ken haar al sinds de roemruchte Club Chique-avonden en de Gay Datingshows. Ze treedt nog steeds op en haar stem is er alleen maar mooier en doorleefder op geworden.”

Hella Holland brengt muzikaal cabaret in de traditie van Ella Fitzgerald en Van Kooten en De Bie. Vocale jazz, met wilde pop-uitstapjes en literaire pretenties. Haar optredens zijn ontspannen én hilarisch tegelijk. Hella ontstond begin jaren negentig onder regie van actrice Hetty Blok (Ja zuster, nee zuster). De conservatorium-geschoolde, kwetsbare diva van onbepaalde leeftijd forceert graag een intieme sfeer.

Ze vertolkt op virtuoze wijze jazz en pop in haar eigen Nederlandstalige bewerking. Van Peggy Lee tot Verdi, van Abba tot The Who. Tussendoor draagt ze gedichten voor of babbelt over alles wat haar bezighoudt. Bij Hella gaat het niet om ijdele gevoelens, maar om ware kunst. Wellicht is daarom het Holland Festival naar haar genoemd. Hella is te bewonderen op 8, 22, 26 en 29 december.

Hella Holland

Zelfspot

Tot slot wil Koos nog kwijt: “Met deze nieuwe sterren blijft ons programma vernieuwend en afwisselend. Belangrijk is dat we lol hebben en zelfspot. Ons plezier in de kleedkamer straalt vanuit het podium de zaal in. Zo geven we onze bezoekers een geweldige zondagmiddag!”


Symphonica in Casa Rosso 2019: zondag 8, 15, 22 en 29 december en Tweede Kerstdag, donderdag 26 december, 15.00 uur. Kassa open: 14.30 uur. Entree incl. drankje: € 20.

Theater Casa Rosso, Oudezijds Achterburgwal 106-108, 1012 DS Amsterdam. Kaartverkoop: Gays & Gadgets, Spuistraat 44, en travestiecabaret.nl
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Nieuwe sterren en oude knallers in zevende seizoen Symphonica in Rosso

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 09 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media