Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 845 people
86447 users - nu online: 845 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
VN-Mensenrechtenraad steunt resolutie van België tegen doodstraf homo's


door Redaktie in Historie & Politiek , 01 december 2019


De Belgische vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden over het feit dat de Mensenrechtenraad in Genève een nieuwe resolutie van België over de doodstraf, en in het bijzonder voor homoseksualiteit, heeft aangenomen.


Het initiatief werd genomen samen met Benin, Costa Rica, Frankrijk, Mexico, Mongolië, Moldavië en Zwitserland en kreeg de steun van een zestigtal landen.

De resolutie focust op de onomkeerbaarheid van de afschaffing van de doodstraf en op de onmogelijkheid voor landen die de doodstraf nog toepassen om deze straf op te leggen voor misdrijven die niet behoren tot de ‘meest ernstige misdrijven’, zoals bijvoorbeeld drugsdelicten. De tekst benadrukt eveneens dat de doodstraf nooit kan worden opgelegd voor bepaalde vormen van gedrag zoals seksuele relaties tussen personen van hetzelfde geslacht, godslastering, afvalligheid en overspel.

Het initiatief toont volgens Reynders aan dat België zicht blijft inzetten voor de bescherming en bevordering van de mensenrechten, ook die van holebi's. En net daarom is ons land kandidaat voor een zetel in de Mensenrechtenraad voor de periode 2023-2025.


Twaalf landen waar homoseksualiteit strafbaar is met de doodstraf

In bijna zeventig landen is homoseksualiteit strafbaar. De doodstraf is van toepassing in: Afghanistan, Brunei, Iran, Jemen, Mauritanië, Nigeria, Pakistan, Qatar, Saoedi-Arabië, Somalië, Soedan en de Verenigde Arabische Emiraten.

Dit jaar haalden wel drie landen homoseksualiteit uit de strafwet, deze landen zijn: Angola, Botswana en Hong Kong. In 2018 haalden ook drie landen homoseksualiteit uit de strafwet, deze landen waren: Libanon, Trinidad en Tobago en India. En ook nog in 2016 waren er drie landen die homoseks uit de strafwet haalden: Belize, de Republiek Nauru en Mozambique.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

VN-Mensenrechtenraad steunt resolutie van België tegen doodstraf homo's

Redaktie, in Historie & Politiek op 06 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media