Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 982 people
86447 users - nu online: 982 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Gedoe over Ellen DeGeneres en de grapjes met George Bush


door Rod del Auntie in Media & entertainment , 27 november 2019


Presentatrice, actrice en stand-up comédienne Ellen DeGeneres ligt onder vuur bij homo's én hetero's omdat ze onlangs werd gespot zittende naast voormalig president Bush tijdens een American football wedstrijd.


Eerder dit jaar lag Ellen bij sommigen onder vuur omdat ze een hetero acteur zijn homofobe uitspraken vergeven had.

DeGeneres en haar vriendin Portia zaten in de vip ruimte tijdens de NFL wedstrijd tussen de Dallas Cowboys en de Green Bay Packers. Naast DeGeneres zat niemand minder dan George Bush, (43e Amerikaans president van 2001 tot 2009). En omdat op een foto (gemaakt uit een mini opname) te zien is dat de twee een moment samen lachte om een bericht op Ellen's telefoon. Wat later ontplofte sociale media met voornamelijk negatieve berichten aan het adres van Ellen.

Sommigen, zowel homo als hetero, verwijten Ellen dat ze naast Bush zat maar ook dat ze met hem grapjes maakte. Reden van het verwijt is het feit dat Bush toen hij president was erg anti homo was en zelfs nog in 2014 een wet wilde invoeren die het homohuwelijk zou verbieden. (In 2015 werd het homohuwelijk in heel de VS legaal).

Vooral op Twitter lieten velen hun ongenoegen blijken. Daarbij zijn sommigen van mening dat het niet kan dat een holebi activiste prettig contact heeft met een homofoob persoon. Enkelen gingen zelfs erg ver en beschuldigden Ellen van een hypocriete mening en houding tegenover de holebi gemeenschap, anderen noemden het zelfs verraad.

Toch waren er ook andere reacties. Eén iemand schreef: 'Ellen is erg leuk en grappig, maar laat ons niet vergeten dat ze niet zo ver zou zijn gekomen waar ze vandaag staat als ze alleen maar met holebi activisme bezig was geweest. Hetero's houden van haar omdat het activisme niet altijd op plaats 1 staat, waardoor hetero's het sneller als 'gewoon' beschouwen. En vergeet niet dat ze van iedereen houdt en dat is net zo mooi aan haar".

Een ander persoon liet weten dat er niets mis is met een holebi activist die grapt of praat met iemand die eerder homofobisch is, en dat als een homo of lesbienne niet mag praten met een homofobisch iemand de wereld nooit kan veranderen. Nog iemand anders haalde aan dat ook homofoben van mening kunnen veranderen, zoals destijds voormalig president Clinton (president van1993 tot 2001) die destijds de wet invoerde die openlijk holebi zijn in het leger verbood en later daarover liet weten dat het zijn grootste fout ooit was om die wet in te voeren.

In 2017 zat Bush in de talkshow van Ellen en bekende dat hij goede vrienden is met Michelle Obama wat werd onderstreept met vrijgegeven foto's van de opening van het Smithsonian National Museum of African American History and Culture, waarop te zien is hoe Michelle Obama Bush een warme knuffel geeft. De twee zijn het dan misschien niet altijd eens over politiek maar ze kunnen het al jaren goed met elkaar vinden en zouden vooral dezelfde humor delen.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ROD DEL AUNTIEMEEST GELEZEN VAN ROD DEL AUNTIEaug 2016        lengte: 5 min.


nov 2018        lengte: 4 min.
Gedoe over Ellen DeGeneres en de grapjes met George Bush

Rod del Auntie, in Media & entertainment op 02 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media