Back to Top
Zaterdag 19 Oct
86366 users - nu online: 1182 people
86366 users - nu online: 1182 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Erwin Olaf geridderd op zijn zestigste verjaardag


door Redaktie in Theater, Kunst & Expo , 13 augustus 2019


Fotograaf Erwin Olaf is op zijn zestigste verjaardag koninklijk onderscheiden. Hij mag zich Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw noemen. Olaf kreeg de onderscheiding van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema voor "zijn toonaangevende foto's en zijn inzet voor de LHBTIQ+-gemeenschap".

Erwin Olaf (l) en Femke Halsema (r)
Volgens de gemeente is hij in zijn bijna veertigjarige carrière uitgegroeid tot een wereldberoemde fotograaf. "Met zijn uitgesproken, persoonlijke en spraakmakende stijl én onderwerpskeuze heeft hij de Nederlandse fotografie bekendgemaakt bij een breed publiek. Erwin Olaf komt op voor de belangen van de LHBTIQ+-gemeenschap en bestrijdt discriminatie vanwege seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Dat doet hij in zijn werk als fotograaf en belangeloos voor organisaties zoals Human Rights Watch."

De fotograaf werd met de onderscheiding verrast bij de officiële opening van zijn tentoonstelling 12x Erwin Olaf in het Rijksmuseum. De expositie laat de inspiratiebronnen van de fotograaf uit de collectie van het Amsterdamse museum zien naast zijn eigen werk.
 

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Erwin Olaf geridderd op zijn zestigste verjaardag

Redaktie, in Theater, Kunst & Expo op 03 januari 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media