Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 850 people
86447 users - nu online: 850 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Miljoenen mensen vierden Gay Pride


door Redaktie in Mode & Lifestyle , 05 augustus 2019


Miljoenen mensen hebben afgelopen weken meegelopen in Gay Pride-parades over de hele wereld. Alleen in New York kleurden al miljoenen mensen de straten. Allemaal stonden ze stil bij de Stonewall Riots, rellen die 50 jaar geleden het startpunt waren van de georganiseerde homorechtenbeweging in de VS en de strijd voor acceptatie van homo's.

Berlijn
De parade in New York werd georganiseerd op de laatste dag van de Pride Month. Zeker 150.000 lhbt'ers, activisten en feestvierders liepen mee in de parade, miljoenen anderen keken toe.

In de Noord-Macedonische hoofdstad Skopje liepen honderden mensen mee in de allereerste Gay Pride van het land.
Macedonie
Onder de aanwezigen waren lhbti-mensen en activisten, die pleiten voor het respecteren van de rechten van mensen uit de lhbti-gemeenschap. Ook overheidsfunctionarissen en diplomaten woonden het feest bij. "Dit evenement viert trots, liefde en diversiteit", zei een van de deelnemers tegen persbureau Reuters. Volgens de organisatie waren er "veel meer mensen" dan vooraf gedacht.

De regering van het land, bestaande uit de sociaaldemocraten en een Albanese partij, probeert de situatie van de lhbti-gemeenschap in het land te verbeteren. Volgens mensenrechtengroeperingen heeft de gemeenschap echter nog altijd te maken met discriminatie in onderwijs, werk, zorg en sociale zekerheid. Ook worden ze vaak uitgescholden, zeggen mensenrechtengroeperingen.

New York

En zoals gebruikelijk gooide de orthodox-christelijke kerk roet in het eten,  en betoogden honderden mensen voor traditionele familiewaarden. Op sociale media sprak men over "de terugkeer van Satan. Parijs
  Amsterdam kende ook dit jaar weer een zeer geslaagde Pride, we komen met een zeer uitgebreid verslag van het inmiddels culturele Wereld Erfgoed!
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Miljoenen mensen vierden Gay Pride

Redaktie, in Mode & Lifestyle op 10 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media