Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 851 people
86447 users - nu online: 851 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Griezelen in Amsterdam: Spookstad!


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 21 juni 2019

This article is also available in English


Goed nieuws voor griezelfans. Op de Zeedijk, in theater/variété Casablanca komen Amsterdamse spoken weer tot leven tijdens de Amsterdam Spooky Experience. Het theatertje staat een aantal zaterdagen in juni en juli in het teken van bloedstollende songs en verhalen over “bovennatuurlijk Amsterdam.” Wie durft?


Het spookt in Amsterdam. In horeca-hotspots als café ’t Mandje en Casablanca op de Zeedijk, maar ook – ooit – in het “kasteeltje” aan de Weteringschans van het vroegere stijl-icoon Mathilde Willink. De gedaante van Mathilde, die in het statige pand zelfmoord pleegde (of was het moord?), zou er onder meer zijn verschenen in spiegels aan de muren. Voormalig bewoner en theaterkostuumontwerper Edgar Stuurman hoorde er onverklaarbaar gebonk en ijselijke kreten. Ook onze koninklijke familie blijft niet gespaard. Op het Paleis op de Dam werden spooklakeien waargenomen en rinkelden er onzichtbare belletjes.

Kortom, je hoeft niet af te reizen naar afgelegen kastelen of oude Victoriaanse stulpjes om jezelf de stuipen op het lijf te jagen.

kasteeltje aan de Weteringschans van Mathilde WillinkEn nu is er dan ook de Amsterdam Spooky Experience, in Casablanca. Een uitstekende griezelplek. In het theatertje koesteren ze immers een heus huisspook (in bloemetjesjurk), dat er - naast illusionisten, zangers, dragqueens en andere entertainers – een opmerkelijke hoofdrol vertolkte. Een medium zorgde uiteindelijk weer voor rust. Of niet...?

Voormalig Parool-journalist Corrie Verkerk legde het bovennatuurlijke stadsleven vast in haar boek Amsterdamse spookhuizen, waarin stadslegendes over bezeten weeskinderen worden afgewisseld met verschijningen in voodoo-kelders, hotels, musea en kroegen. In café ’t Mandje zou de geest van Bet van Beeren ronddolen en de oude klok een eigen leven leiden. Eens vloog er een vogeltje het café binnen terwijl Greet, Bet’s zuster, aan het schoonmaken was. Greet was doodsbang van vogels. Maar nu was het anders. Het diertje vloog direct naar de klok en leek geen angst te kennen. Greet kon het zo oppakken, en was er van overtuigd dat het de geest van Bet was, die haar was komen opzoeken.

Samen met zangeres Wilma Bakker, in haar gedaante als ghosthost Tessa Hoss, gidste Verkerk vorig jaar nog mede-griezelliefhebbers langs de meest bespookte stadsplekken. Een tour die nu in een speciale theaterversie is gegoten, vol spookballades en verhalen, ondersteund door sinistere filmbeelden. “Ontmoet eeuwig ronddolende zielen en ontdek de lugubere ‘werkelijkheid’ achter krakende traptreden en demonische verschijningen,” aldus de spookdames.

In Casablanca én ook tijdens de Pride. “We zijn hard bezig om tijdens de Pride een aantal speciale voorstellingen te organiseren.” Bakker zal dan ook weer present zijn tijdens de Canal Pride. Vorig jaar viel ze in de prijzen met haar “Stars of the Century”-boot, waarop iconen als Bet van Beeren, Freddy Mercury en Marlene Dietrich weer tot leven kwamen.

Maar nu eerst het echte griezelwerk in Casablanca, waar men na afloop ook nog kan bijkomen tijdens een speciaal driegangendiner. En wees gewaarschuwd: vanaf enorme circusposters kijken illustere magiërs mee op de borden.


Amsterdam Spooky Experience
Zaterdag 22 juni, 29 juni, 6 juli en 13 juli: aanvang 16.30 uur.
Show: Eur. 15; show met aansluitend driegangendiner: Eur. 42,50.
Reserveren: info@blondenblauw.nl, ook direct te bestellen via Online Tickets: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/amsterdam-spooky-experience
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Griezelen in Amsterdam: Spookstad!

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 26 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN EVENEMENTEN & AGENDAIN NUMMER 335


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media