Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 822 people
86447 users - nu online: 822 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Terugblik: Focus op HLBTIQ+ senioren


door Redaktie in Algemeen , 02 juni 2019

This article is also available in English


Op 25 en 26 april namen meer dan tweehonderd mensen deel aan de Europese conferentie Focus on LGBTIQ+ Seniors te Amsterdam. Twee dagen lang stonden goede voorbeelden van, informatie over en inspiratie voor meer inclusie van HLBTIQ+ ouderen centraal.

Op donderdag waren er activiteiten voor, door en met oudere HLBTIQ+ personen, waarbij zo’n honderdtachtig buitenlandse deelnemers aanwezig waren. Ze volgden een rondleiding door de Roze Hallen, voeren mee met een boot van thuiszorgorganisatie Cordaan om hun verhaal over inclusief beleid te horen of keken naar Roze Cast, een dansproductie door roze ouderen zelf.

Meer dan tweehonderd gasten uit heel Europa en zelfs uit de Verenigde Staten en Canada namen vrijdag deel aan de conferentie in de OBA. Ze luisterden naar presentaties van internationale onderzoekers over de situatie van oudere HLBTIQ+ personen. Daarnaast waren er workshops, inspiratiesessies en presentaties over goede praktijkvoorbeelden. Van workshops over een Europees keurmerk voor HLBTIAQ+-vriendelijkheid voor zorg en welzijn en de rol van ambassadeurs tot inspiratiesessies over de kracht van levensverhalen en het ontwikkelen van een e-learning over HLBTIQ+ ouderen. En natuurlijk was er volop gelegenheid om te netwerken en nieuwe internationale contacten op te doen.

Reacties van deelnemers gaven de noodzaak van deze conferentie weer: “Wat een verbazingwekkende dag met het delen van beste ervaringen, ideeën en verhalen.” “Wat een feest! De conferentie was geweldig!!!” “Ik ben nog steeds volledig ontvlamd door de vele indrukken en ontmoetingen.”

De conferentie werd georganiseerd door de gemeente Amsterdam, het Europese Rainbow Cities Network en Roze 50+ (= ANBO + COC), in samenwerking met IHLIA.
 
Een videocompilatie van de conferentie is te zien op https://www.youtube.com/watch?v=R_ffERr3Uco&feature=youtu.be en een uitgebreider verslag is te vinden op www.roze50plus.nl.


Foto's Claudio Montesano Casillas
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Terugblik: Focus op HLBTIQ+ senioren

Redaktie, in Algemeen op 07 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media