Back to Top
Donderdag 28 mei
86439 users - nu online: 1101 people
86439 users - nu online: 1101 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
COC Amsterdam keert terug naar de Rozenstraat


door Redaktie in Scene , 11 januari 2019

This article is also available in English


COC Amsterdam en Omstreken zal begin 2019 terugkeren naar het oude adres aan de Rozenstraat 12 in Amsterdam. Hiertoe hebben vertegenwoordigers van COC Amsterdam e.o., Vondel Hotels en vastgoed eigenaar DVM eind november jl. een overeenkomst voor 10 jaar getekend.


Met de overeenkomst en de terugkeer naar de Rozenstraat breekt voor COC Amsterdam e.o. een nieuwe fase in haar ontwikkeling aan.

Eind oktober opende het ‘straight friendly’ Hotel Mercier in het voormalig pand van het COC aan de Rozenstraat haar deuren. In het splinternieuwe hotel hebben historische elementen van het oude buurthuis ‘Ons Huis’ een nieuwe invulling gekregen. Zo is bijvoorbeeld de lobby teruggebracht in de stijl van de oude bibliotheek en zijn in het restaurant elementen van de oude gymzaal te zien. De buurt bij elkaar brengen, jezelf ontwikkelen en gezellig samen zijn, de filosofie van de oprichtster van ‘Ons Huis’, Helena Mercier, wordt met de komst van het  Hotel Mercier voortzet.

Helena MercierBegin 2019 krijgen de vrijwilligers van COC Amsterdam e.o. fulltime de beschikking over een ruime en comfortabel ingerichte ruimte in het souterrain van het hotel voor kantoor-, vergader- en workshopactiviteiten. Twee middagen per week is het bibliotheekgedeelte van de hotellobby afgeschermd ten behoeve van het inloopspreekuur, het maandelijkse Open Huis en andere activiteiten.

De Ontmoeting & Empowerment-bijeenkomsten voor specifieke doelgroepen en grotere bijeenkomsten blijven bij het Doven Ontmoetingscentrum aan de Stadhouderskade 89. “De fantastische samenwerking met de mensen van het DOC heeft bijgedragen aan de groei van onze Ontmoeting & Empowerment-bijeenkomsten. Deze samenwerking zetten we de komende jaren graag voort”, aldus Peter de Ruijter, voorzitter van COC Amsterdam e.o..

Peter de Ruijter vervolgt: “Dit is het officiële startschot voor een prachtige nieuwe samenwerking. Samen met Vondel Hotels en DVM openen we een nieuw hoofdstuk op een historische plek, een plek van onschatbare waarde voor de Jordaan en de LHBTIQ+ gemeenschap. Ik ben supertrots dat we dit samen tot stand hebben gebracht.”

Wij zijn er ook ooit begonnen, een deur ernaast op no. 14. Maar het is natuurlijk doodzonde dat het COC het gebouw destijds had verkwanseld.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

COC Amsterdam keert terug naar de Rozenstraat

Redaktie, in Scene op 17 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media