Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1041 people
86447 users - nu online: 1041 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Van Chicks With Dicks naar Travestiecabaret


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 05 december 2018

This article is also available in English


Travestiecabaret Amsterdam bestaat vijfentwintig jaar. Al sinds 1993 presenteren de “dames” en enkele heren sprankelende theatershows vol glitter en glamour. Live gezongen liedjes, zelfgeschreven of bewerkt, cabareteske sketches, variété. Liefst met een vette knipoog en een vleugje oh-la-la. De kerst-editie staat weer voor de deur.

We vragen Coco Coquette, die al vanaf het begin betrokken is bij, toen nog, Chicks With Dicks, het naadje van de kous.

En Coco, vertel: Hoe is ’t allemaal begonnen?
“Na het overlijden van Hellun Zelluf in 1992 viel de travestie in het uitgaansleven een beetje weg en die avondjes werden node gemist. Diva’s als Vera Springveer en Dolly Bellefleur gingen hun eigen weg: solo het theater in. Mizz Mopsie, partner van Hellun Zelluf, had inmiddels al wat clubavonden georganiseerd - in de toenmalige discotheek Steps - met als thema ‘Club Wigwam presents: Chicks With Dicks.’ Dit is verder uitgebouwd naar een maandelijkse avond in de Mazzo aan de Rozengracht, ‘Chicks With Dicks present: Club Wigwam.’

Ons concept: grappige travestie-optredens in een leuke sfeer. En dat doen we vijfentwintig jaar later nog steeds; ik had het echt nooit verwacht.”

Jullie hadden zelfs Amanda Lear op bezoek...
“Mizz Mopsie kende mij al en vroeg of ik zin had om samen met anderen (Dé Coupé en Wilma de Vries) Club Wigwam te presenteren met elke maand een ander thema. De eerste avond was meteen raak. Op de flyer stond: ‘guest appearance Amanda Lear’ en dan piepklein ‘look-a-like contest.’ Rijen fans voor de deur, tot uit Brabant kwamen ze voor die fameuze disco queen uit de seventies met androgyne trekjes. Het leverde ons, behalve klachten, een hilarische sketch op bij het tv-programma Ook dat nog! en onze naam was gevestigd.”

Hoe zit dat met die dicks?
“Chicks With Dicks was een geuzennaam. Die naam werkte goed in het nachtcircuit. Maar toen we meer in gevestigde theaters gingen optreden wekte die naam regelmatig verkeerde verwachtingen. Want alles bleef bij het nette, al gaf Mizz Mopsie wel eens een inkijkje onder haar ultrakorte rokje. Toen we vaker op tv kwamen hebben we langzamerhand onze naam veranderd in Travestiecabaret Amsterdam.”


Van club naar theater... en tv
“De optredens bij de clubavonden in de Mazzo werden steeds theatraler en zo ontstond het idee voor een avondvullende voorstelling. Eerst in de Mazzo en later zelfs in de bovenzaal van de Stadsschouwburg, tijdens EuroPride in 1994. Vervolgens streken we neer in de Comedy Club aan het Max Euweplein. Maar dat mini-podium was zo klein, dat we er soms niet eens met z’n allen op pasten.”

“Ik ging op zoek naar een nieuwe plek. Maar leuke, intieme theatertjes zijn er niet veel in Amsterdam. Winston Kingdom in de Warmoesstraat had die sfeer. Op vrijdag en later de zondagavond waren we welkom. En na afloop van onze show begon Club Vegas van Erin Tasmania, dat sloot perfect aan. Twintig jaar hebben we er onze shows gegeven. En nu is de Winston Kingdom niet meer en verbouwd tot het zoveelste toeristenrestaurant. Inmiddels staan we ook al weer tien jaar regelmatig in Casa Rosso. Dit theater past helemaal bij ons. In december staan we er weer elke zondagmiddag. En voor onze jaarlijkse show EuroSong Travestival in mei hebben we ook een nieuwe, prima plek: zaal Volta.”

Sterren kwamen en gingen...
“Vele sterren hebben op ons podium gestaan maar enkelen wil ik bij naam noemen, namelijk Molly Strychnine, die al bijna vanaf het begin van de partij is, en wijlen Jet Lag die samen met mij jarenlang de ‘kar’ heeft getrokken. Met Jet maakte ik uitstapjes naar tv: Nachtsuite, Life&Cooking, De Zwakste Schakel, Paul de Leeuw, Joop van den Ende tot een maandelijks item op TV Noord-Holland. Ik mis Jet nog steeds.”

Vijfentwintig jaar in de travestiewereld klinkt als een eeuwigheid...
“Gelukkig komen er regelmatig nieuwe - en jonge - sterren bij. Niet alleen drag, ook variété zoals paaldans en magie. Zo blijft ons programma afwisselend. Belangrijk vind ik dat we lol met elkaar hebben (en dat je je tekst goed kent). Ons plezier in de kleedkamer straalt vanuit het podium de zaal in. Zo geven we onze bezoekers een fijne middag of avond, al vijfentwintig jaar lang!”


 Symphonica in Casa Rosso, Amsterdam, zesde editie:
9, 16, 23, 26 en 30 december 2018, 15.00 uur. Info en kaarten: travestiecabaret.nl
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Van Chicks With Dicks naar Travestiecabaret

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 09 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media