Back to Top
Woensdag 27 mei
86439 users - nu online: 1107 people
86439 users - nu online: 1107 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
IHLIA With Pride


door Redaktie in Theater, Kunst & Expo , 02 november 2018

This article is also available in English


Dit jaar viert Stichting IHLIA, het Nederlandse HLBT-erfgoedcentrum, haar veertig-jarig jubileum. Om dit jubileum te vieren presenteert IHLIA With Pride; een landelijke campagne en tentoonstelling waarin thema’s uit de strijd van de afgelopen veertig jaar van de HLBTI-beweging worden getoond.


Een tentoonstelling van activisme tot burgerschap, van homofiel tot HLBTI, van discriminatie naar wettelijke gelijkstelling en van een strijdbare instelling richting de toekomst.

With Pride opent op 8 november met een tentoonstelling in de grote expozaal op haar thuisbasis OBA Oosterdok Amsterdam. De tentoonstelling is daar te zien tot en met 25 januari 2019.  Daarna gaat With Pride het land door reizen om op verrassende plekken een stukje uit de rijke geschiedenis van veertig jaar strijd te tonen. Behalve terugblikken willen de organisatoren ook vooruitkijken. Dat we toen jong en knap waren, of dat de tijd juist mild voor ons is geweest, geloven we wel. Interessanter is de vraag of de wereld van toen zoveel verschilt van de wereld van nu. De activistische energie is weer nodig om met andere, jongere mensen verder te komen.

De tentoonstelling in de OBA beperkt zich tot vijf thema’s. Met de landelijke campagne worden de thema’s uitgebreid. Helemaal volledig zal het project ook daar helaas nooit kunnen zijn maar iedereen wordt uitgenodigd om geschiedenis en verhalen te delen. Op naar de volgende veertig jaar. U bent van harte uitgenodigd!

  Kijk voor meer info op www.ihlia.nl  
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

IHLIA With Pride

Redaktie, in Theater, Kunst & Expo op 06 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media