Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 887 people
86447 users - nu online: 887 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Deuren Amistad Hotel weer open


door Redaktie in Scene , 10 september 2018

This article is also available in English


Eén van de laatst overgebleven homo-(vriendelijke) hotels in Amsterdam voor de gehele HLTB-groep en een ieder die zich daar prettig bij voelt, Amistad Hotel, werd een dagje ouder. Het was dus hoog tijd voor een facelift en dat is gebeurd.


Na een renovatieperiode van negen maanden heropende Amistad Hotel op 23 juni zijn deuren weer voor de eerste gasten.

Tijdens de periode van Amsterdam Pride zat het hotel weer volledig vol met een mix van de HLTB-groep. Nieuwe en terugkerende gasten kleurden het hotel roze. Amistad gaat met z’n tijd mee en dat houdt ook in dat de medewerkers een ieder welkom heten die gay of gay friendly is. Zoals in het echte leven een mix van vrouwen en mannen met hun eigen voorkeur.

Zoals vele hotels in Amsterdam is ook Amistad Hotel van eigenaar veranderd. Klaas Stoter, de nieuwe eigenaar sinds december 2015, houdt vast aan het belang van een plek in Amsterdam waar de gehele HLBT-groep zich welkom kan voelen. En dat niet alleen, hij heeft ook de moed gehad deze renovatieperiode aan te gaan om de gasten een goed en modern verblijf te kunnen bieden.

Het ontbijt, dat door vele gasten als het hoogtepunt van hun verblijf wordt gezien, blijft geserveerd worden aan een grote familietafel waar je gemakkelijk contact maakt met medegasten en het Amistad-team.

Iemand van het eerste uur is Mike, die al vanaf 2002 bij Hotel Amistad werkt en het grotendeels heeft gevormd tot het hotel dat het nu is.

Kerkstraat 42 kent een lange homogeschiedenis. Voor de jongste eeuwwisseling was hier nog de bekende Cosmo Bar gevestigd, met daarboven het West End Hotel waar kamers allemaal een douche en toilet op de gang hadden.

In 2000 werd het pand verkocht en heeft het zijn eerste grote renovatie gehad, waarbij de Cosmo Bar verdween en het een volledig hotel werd met de naam Amistad Hotel. In deze eeuw heeft het zich stap voor stap tot een echt hotel gevormd, waar vriendelijkheid hoog in het vaandel staat en natuurlijk service. Maar wel in een gemoedelijke, niet-formele sfeer.

Inmiddels biedt Amistad een keuze uit een tweepersoonskamer of een éénpersoonskamer, alle met eigen badkamer. Voor de gast die wat meer ruimte en luxe verlangt heeft de Amistad een B&B (Bed & Breakfast 62), met een ruime luxe kamer en een luxe studio met Amistad Hotel als centraal punt.


 Amistad Hotel & B&B, Kerkstraat 42, Amsterdam. www.amistad.nl  
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Deuren Amistad Hotel weer open

Redaktie, in Scene op 14 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media