Back to Top
Zaterdag 29 Feb
86419 users - nu online: 1013 people
86419 users - nu online: 1013 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Amsterdam Pride Walk: De straat op voor degenen die zich niet kunnen aansluiten


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 21 juli 2018

This article is also available in English


Op zaterdag 28 juli vertrekt de Pride Walk weer vanaf het Homomonument. De Pride Walk vestigt de aandacht op de situatie van HLBTI’s in andere landen, specifiek die landen waar homoseksualiteit in het wetboek van strafrecht staat. Daarnaast is de Pride Walk een showcase van de HLBTI-gemeenschap in Nederland.


Behalve tientallen organisaties uit het hele land lopen er ook duizenden individuele HLBTI’s mee. De Pride Walk maakt onze community en de eisen die we nog steeds hebben zichtbaar. Loop ook mee met de Pride Walk!

Het motto van de Pride Walk is “Marching for those who cannot join us.” Het thema van Pride dit jaar is “Heroes of our community.” In het internationale gedeelte van de Pride Walk worden deze twee thema’s samengebracht door aandacht te vragen voor individuele HLBTI’s in de drieënzeventig landen waar homoseksualiteit in het wetboek van strafrecht staat. Naast elke vlag van een land waar je voor homoseksualiteit de gevangenis in gaat, loopt iemand die een foto meedraagt van een mensenrechtenactivist uit dat land, die zich inzet voor verbetering van de positie van HLBTI’s. De dragers hebben een zwart T-shirt aan met daarop het logo van 76crimes.com, de website die de ontwikkeling in die landen op de voet volgt en de wereld daarover bericht.


Equal Rights Coalition

De Equal Rights Coallition is een initiatief van de Nederlandse mensenrechten-ambassadeur Kees van Baar. Inmiddels vierendertig landen zetten zich op VN-niveau in om de wetgeving in de drieënzeventig landen gewijzigd te krijgen. Vertegenwoordigers van de ERC-ambassades in Nederland zullen meelopen in de Pride Walk. Dit jaar zijn Canada en Chili co-voorzitter van de ERC. De ambassadeur van Canada zal een korte speech houden.


De Pride walk is echter vooral een presentatie van de Nederlandse HLBTI-gemeenschap. Tientallen organisaties zullen meelopen en de eisen die zij hebben met spandoeken kracht bijzetten. Daarnaast lopen duizenden individuele HLBTI’s mee en de organisatoren hopen dat ook jij mee loopt! Ze vragen je een foto mee te dragen van jouw “hero,” iemand waar je veel waardering voor hebt en die belangrijk voor je is (geweest). Niet iedereen is een Harvey Milk of Nelson Mandela, maar iedereen kan een held zijn voor iemand anders. Laat zien op wie je trots bent! En heb je zelf nog een thema dat je onder de aandacht wilt brengen? Schrijf het op een groot bord en draag dat mee!

Ook dit jaar verzorgt Aneudy Cabral een choreografie voor de dansgroep die swingend en wel de route naar het Vondelpark zal afleggen.

Jongeren

Ook dit jaar zal een grote groep jongeren van veertien tot eenentwintig jaar meelopen met de Pride Walk. Deelname wordt samen met dertien jongerenorganisaties gecoordineerd door de Youth Pride commissie van Pride Amsterdam. De jongeren verzamelen zich in de Westerkerk en sluiten als groep aan bij de Pride Walk. Wil je met deze groep mee lopen en ben je tussen de veertien en eenentwintig, zorg dan dat je om 11.00 uur in Westerkerk bent.

Ook voor de financiering van de Pride Walk wordt verbinding gezocht met de community. De Pride Walk wordt niet gesponsord (dat wil de organisatie niet) en krijgt een kleine bijdrage van de gemeente en van Pride Amsterdam. Via de website www.pridewalk.amsterdam kom je op de crowdfunding-pagina waar een element van de parade kan worden gesponsord, bijvoorbeeld de shirts voor de vlaggendragers of de geluidsinstallatie op het Homomonument. Met een kleine bijdrage (al vanaf € 7,50) wordt de Pride Walk nóg meer “jouw” Pride Walk.

Laat de organisatie weten dat je komt. Ga naar de eventpagina “Pride Walk Amsterdam 2018” op facebook en druk op “going.” Wil je als groep of organisatie deelnemen, stuur dan een mail aan hansverhoeven@pride.amsterdam.

Tot ziens op zaterdag 28 juli op het Homomonument; om 11.00 uur begint de manifestatie, om 12.00 gaan we lopen naar het Vondelpark waar om 14.30 uur Pride Park begint. Tot dan!


     Amsterdam Pride 2018, van 28 juli tm 5 augustus
zie ook www.pride.amsterdam of onze pride pagina's op pride.gayamsterdam.com

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Amsterdam Pride Walk: De straat op voor degenen die zich niet kunnen aansluiten

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 02 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 343, maart 2020

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media