Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 926 people
86447 users - nu online: 926 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Towards ZERO Together, protestmars ter gelegenheid van AIDS 2018


door Redaktie in Scene , 14 juli 2018

This article is also available in English


Tijdens de internationale aidsconferentie, AIDS 2018, demonstreren op 23 juli duizenden mensen in solidariteit om hun krachten te bundelen in de strijd tegen hiv en aids. Waarom is er deze mars? Deze demonstratie is bedoeld om mensen ervan bewust te maken dat aids nog steeds een groot zorgpunt is voor de mensheid en een bedreiging vormt voor veel kwetsbare bevolkingsgroepen in de wereld.


Hiv-activisten komen van 23 tot en met 27 juli naar Amsterdam om samen met wetenschappers, artsen en maatschappelijke leiders te vechten voor een wereld zonder aids.

De organisatoren willen NUL barrières die hiv-behandeling voor iedereen die leeft met hiv in de weg staan. Gebrekkige toegang tot gezondheidszorg en hiv-behandeling zijn nog steeds aan de orde van de dag in grote delen van de wereld. In Nederland heeft iedereen die leeft met hiv toegang tot goede zorg. Echter, van de wereldwijd zevenendertig miljoen mensen die leven met hiv heeft slechts veertig procent toegang tot levensreddende medicijnen. Vooral holebi, trans- en interseksuele mensen, sekswerkers, inheemse mensen, jonge vrouwen, mensen die drugs gebruiken en veel meer kwetsbare bevolkingsgroepen ondervinden door gebrek aan mensenrechten extra barrières om die zorg te krijgen die nodig is.

In sommige gebieden zijn mensen afgesneden van hiv-medicijnen vanwege politieke situaties (Venezuela) of oorlogen. Bepaalde regeringen en hun presidenten (Poetin, Trump en Duterte) staan onverschillig tegenover de strijd tegen hiv en aids en in het bijzonder tegenover de zorg voor mensen die drugs gebruiken of leden van HLBTI-gemeenschappen. Mensen van kleur, migranten en vluchtelingen lijden onder uitsluiting door wetten en falend beleid. In het Westen hebben niet alle mensen gelijke toegang tot PEP of PrEP, cruciale preventiemiddelen die hiv-infecties kunnen voorkomen.

De demonstranten willen vechten voor NUL discriminatie, vervolging en stigmatisering van mensen die leven met hiv. Naast ongelijke toegang tot medicamenten voor hiv-behandeling en toegang tot gezondheidszorg, worden mensen die leven met hiv gestigmatiseerd, gediscrimineerd en, in grote delen van de wereld, zelfs vervolgd. Dit is onacceptabel en berust op oude beelden en achterhaalde ideeën over hiv.

Zo is het feit dat mensen met hiv die medicatie succesvol gebruiken niet in staat zijn om hiv over te dragen nog steeds niet algemeen bekend bij het grote publiek. De kennis dat niet-detecteerbaar gelijk is aan niet-overdraagbaar (N = N) is enorm empowerend en destigmatiserend voor mensen die leven met hiv en een krachtig hulpmiddel om stigmatisering en juridische vervolging te beëindigen.

Kom op 23 juli naar Amsterdam! Het Amsterdamse AIDS-2018-team achter “Towards ZERO Together,” is een consortium van hiv-activisten, aids-hulporganisaties en community-actienetwerken. De activisten en organisaties werken elke dag om de levens te verbeteren voor hen die leven met hiv en aids in alle delen van de wereld.

De demonstranten lopen op 23 juli van 13.00 tot 16.00 uur van het Amstelveld naar Amsterdam RAI. Ze zullen samen op weg naar NUL lopen en onze diversiteit en vele boodschappen laten zien die moeten worden overgebracht. Ze lopen voor zichtbaarheid, vechten tegen stigma en discriminatie en ondersteunen alle zaken waarmee ze onze groepen, delen van de wereld, etnische groepen en gemeenschappen willen vertegenwoordigen. En ze vieren de wetenschap dat mensen die leven met hiv met een niet-detecteerbare virale lading het virus niet kunnen overdragen.

Loop mee en verbind je met duizenden hiv-activisten uit de hele wereld in de straten van Amsterdam.

  23 juli 2018, van 13.00 tot 16.00 uur van het Amstelveld naar Amsterdam RAI
www.aids2018march.nl


 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Towards ZERO Together, protestmars ter gelegenheid van AIDS 2018

Redaktie, in Scene op 18 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media