Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1014 people
86447 users - nu online: 1014 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Penis bleken nieuw Thais schoonheidsideaal


door Redaktie in Health & Body , 27 februari 2018


Een kliniek in Bangkok die zo'n 100 operaties per maand uitvoert waarbij penissen worden gebleekt, is in opspraak gekomen op social media. Een medewerker deelde foto's op Facebook van een man die zijn geslachtsdeel witter liet maken. Die post werd 19.000 keer gedeeld en riep veel vragen op over de grenzen van het Thaise schoonheidsideaal.

Zes maanden geleden begon het Lelux-ziekenhuis met het laseren van penissen. Bij de behandeling wordt melanine afgebroken, waardoor de penis witter wordt. De kliniek staat bekend om operaties die lichaamsdelen witter maken. "Er is veel vraag naar dit soort operaties", vertelt Bunthita Wattanasiri, die voor het ziekenhuis werkt, tegen persbureau AFP. "We krijgen zo'n 100 klanten per maand, drie of vier per dag." Een operatie kost ongeveer 540 euro voor vijf sessies.

De doelgroep van de operaties zijn mannen in de leeftijd van 22 tot 55, vertelt Wattanasiri. "Veel daarvan maken deel uit van de Thaise lgbt-gemeenschap." Die gemeenschap is in Thailand alom vertegenwoordigd. "De behandeling is populair bij homoseksuele mannen en travestieten die zorgen voor hun edele delen", zegt een medewerker van het ziekenhuis aan de BBC. "Ze willen er op ieder gebied goed uitzien."

Een donkere huidskleur is in een land als Thailand soms een teken van armoede. "Want dat krijgen mensen die buiten in de zon werken: boeren en bouwvakkers bijvoorbeeld. Als je wit bent, is dat een bewijs dat je je dat kan veroorloven. Je kunt hier bijna geen zeepjes en make-up kopen zonder dat daar 'whitening' op staat."

Niet zelden krijgen fabrikanten van zulke producten kritiek op hun reclames, omdat die racistisch zouden zijn. Zo moest een Thais bedrijf een video verwijderen over een crème die de huid witter maakte. In de reclame schrijft een populaire actrice haar succes toe aan haar witte huid. In het Bangkokse openbaar vervoer werd voor een andere crème geadverteerd met posters, waarop stond dat "alleen witte mensen hier mogen zitten".

De 'penisbleek'-operaties zijn niet de enige opmerkelijke vorm van cosmetische chirurgie in het land. "In Thailand doen ze alles". "Vooral Bangkok staat bekend om zijn gezichts- en geslachtsoperaties. Die zijn daar goedkoper dan in veel andere landen."

Dat gaat overigens niet altijd goed. "Vooral operaties met siliconen zijn gevaarlijk. Die worden soms in een achterkamertjes in een winkelcentrum gedaan." Op internet zijn vele voorbeelden te vinden dat zo'n operatie is mislukt, vertelt Maas. "Maar het controleren daarvan is niet te doen."

Controle

Bij Lelux Hospital is de politie inmiddels wel op bezoek geweest, om te controleren of de kliniek een vergunning had voor de behandeling. Inmiddels is de Facebookpost waarin de behandeling wordt getoond, offline gehaald.

Ook waarschuwde het Thaise ministerie van Gezondheid voor bijwerkingen van de operaties, zoals littekens, een branderig gevoel en vruchtbaarheidsrisico's. Toch hoeft men zich geen zorgen te maken, vindt de woordvoerder van het ziekenhuis. "Onze behandelingen zijn volledig veilig voor de genitaliën. Bij het bleken wordt namelijk vooral gericht op het kruis."
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Penis bleken nieuw Thais schoonheidsideaal

Redaktie, in Health & Body op 03 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media