Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 830 people
86447 users - nu online: 830 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Amsterdam Bear Weekend: Beregezellig weekend voor de boeg


door Norbert Splint in Evenementen & Agenda , 14 februari 2018

This article is also available in English


Het Amsterdam Bear Weekend (ABW) vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 maart. Het belooft een feestelijk, inhoudelijk, maar vooral gezellig evenement te worden waarop iedereen welkom is.

Alleen de sauna blijft men only. Dat kleine voorbehoud maken Furball-organisator Bram Sniekers, zijn collega van Bear-Necessity Sjag Kozak en de eigenaar van Club Church, Richard Keldoulis. Samen vormen de heren het organisatie-comité van het Amsterdam Bear Weekend, dat in 2018 voor de tweede keer wordt gehouden. “Eigenlijk gaan de credits naar Michael Roks van The Eagle,” melden de organisatoren. “Maar twee jaar geleden hebben wij de organisatie overgenomen. De naam is toen ook veranderd van Amsterdam Bear Pride in Amsterdam Bear Weekend.”

Bram vertelt dat de Nederlandse Bear Community nogal onzichtbaar is in vergelijking met die in diverse buitenlanden. “De scenes in Londen, Keulen en Madrid spelen een veel belangrijkere rol in het homoleven daar. Die steden hebben een wat langere traditie in het beren-gebeuren: denk aan de reusachtige Bear Pride in Keulen.
En in het centrum van Madrid bijvoorbeeld, bevindt zich zo ongeveer op elke hoek van de straat een bear bar. Dus als zoiets in het buitenland werkt, waarom zou het dan in Nederland niet kunnen werken?”

Richard: “We hebben er expres voor gekozen het Amsterdam Bear Weekend niet tijdens de Amsterdam Pride te organiseren: anders sneeuwt het onder tussen alle andere activiteiten.”


Ieder zijn voorkeur, ieder zijn feestje

Het uitgaansleven verandert en in de Reguliersdwarsstraat houden een paar dappere homocafés stand tegen de oprukkende mainstream horeca.

Tegelijkertijd floreert de party scene. Van Bear-Necessity en Furball tot Damage, Milkshake en De School: overal is wat te doen. Tijdens de Rapido- en Fun House-weekenden raakt de server van AirBnB overbelast. Richard: “Ja, mooi! Ieder zijn voorkeur, ieder zijn feestje. De een zit op de bank met zijn smartphone te daten, de ander gaat gezellig naar het Amsterdam Bear Weekend. Of allebei natuurlijk.”

En gezellig wordt het. Sjag: “Absoluut hoogtepunt wordt volgens ons de verkiezing van Mister Bear Netherlands 2018 op zaterdagavond vanaf 19.30 uur. Aansluitend volgt dan om 22.00 uur het BearBall. Furball en Bear-Necessity bundelen tijdens dit feest hun krachten in het gunstig gelegen Panama. Dat wordt dus een mooie avond, of liever: nacht. Een ander toppertje is de vertoning van de film Bear City 3, een romantische komedie over de berenscene in de Verenigde Staten, op vrijdagavond vanaf 19.30 in Pathé de Munt. Daarnaast organiseren we een boottocht, een GLBT-tour vanaf het Homomonument langs iconische plekken voor homo’s en nog veel meer. Het is dus zeker niet de kroeg, de kroeg en nog eens de kroeg.”

Maar nu we het toch over kroegen hebben: een handige vondst van de organisatie is de keuze van The Web als ABW-café. Richard: “Zie het als een soort algemene ontmoetingsplek waar iedereen vrijblijvend kan samenkomen. Handig, want de tram stopt zo ongeveer voor de deur.”Voor en door de community

Bram: “Denk vooral niet dat wij als party-organisatoren even een weekendje ons eigen feestje gaan vieren. Het wordt echt een event voor en door de bear community. Daarom kon - en kan: ik kijk alvast vooruit naar volgend jaar - iedereen zich bij ons aansluiten die een min of meer passend programmapunt aandraagt. Lift gewoon lekker mee, zou ik zeggen. Dan ontstaat een synergie die overal goed voor is. Zo hebben we een fotografe in contact gebracht met restaurant Getto waar ze tijdens het Amsterdam Bear Weekend alle tijd en ruimte heeft om te exposeren. Een vrouwelijke fotograaf? Ja, natuurlijk, waarom niet: iedereen is welkom, behalve tijdens de Bear Night in de NZ-sauna. Dat is toch echt men only.”


 Het Amsterdam Bear Weekend vind plaats van 1-5 maart 2018,
voor meer info  www.amsterdambearweekend.nl
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN NORBERT SPLINTMEEST GELEZEN VAN NORBERT SPLINT

Amsterdam Bear Weekend: Beregezellig weekend voor de boeg

Norbert Splint, in Evenementen & Agenda op 19 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media