Back to Top
Zaterdag 30 mei
86440 users - nu online: 981 people
86440 users - nu online: 981 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Reijer's world: ‘Ik wil in het midden liggen’


door Reijer Breed in Columns & Opinie , 24 december 2017

This article is also available in English


Het was midden in de nacht. Mijn vader maakte me wakker. “Kom eens met me mee?,” vroeg hij en tilde me half op uit mijn bedje. Ik was zes jaar en hij droeg me naar hun slaapkamer. Ik had geen idee wat er aan de hand was. Mijn moeder zat bij het raam, dat op een kier stond.

Ze zat met een deken om zich heen. Ook mijn vader en ik verdwenen onder de deken. “Luister eens,” zei mijn moeder. Ik werd langzaam wakker en hoorde gezang. Schuin aan de overkant van onze straat stond een groepje mannen en vrouwen. Het was kerstnacht. Het groepje stond in het schijnsel van een lantaarnpaal.

Het sneeuwde zachtjes. We hoorden ze “stille nacht, heilige nacht” zingen. Ik zag nu ook dat verschillende buren de ramen op een kier hadden staan. Het was een prachtige gewaarwording. Zodra het zanggroepje verdween, mocht ik lekker warm tussen mijn vader en moeder in blijven slapen.

Ik moest hier aan denken toen ik jaren later de kerstnacht lekker warm in bed tussen Tom en Henk op de Wibautstraat doorbracht. Ik was ze tegengekomen in de kroeg. Na een paar drankjes vroeg Henk me of ik zin had om met ze mee naar huis te gaan. Na een lange wandeling door de kou kwamen we gelukkig bij hun woning aan. Henk zette onmiddellijk de kachel op de hoogste stand.

Hij stond te loeien. Henk verdween in de keuken om flessen wijn en hapjes te halen. Tom stak voorzichtig de kaarsjes in de kerstboom aan. Daarna zette hij een kerst-lp op en wij hoorden de prachtige stem van Harry Belafonte die zong “the twelfth day of Christmas”:

On the twelfth days of Christmas
My true love sent to me
Twelve drummers drumming
Eleven pipers piping
Ten ladies dancing
Nine lords are leaping
Eight maids are milking
Seven swans are swimming
Six geese are laying
Five golden rings
Four calling birds
Three French hens
Two turtle doves
And a partridge in a pear tree


Na een uurtje ging ik met Tom en Henk naar hun slaapkamer. Een spannende en heerlijke vrijpartij volgde. Toen we alle drie klaar waren gekomen veegden we ons schoon en vroeg Henk me: “Heb jij zin om volgende week Oud en Nieuw te komen vieren? We hebben ook wat andere vrienden uitgenodigd.” Ik zei ja. We waren moe en gingen slapen. En ik lag weer prinsheerlijk lekker warm tussen Tom en Henk in.

Op oudejaarsavond was ik al vroeg bij Tom en Henk. Ik kwam uit mijn werk en kocht eerst nog twee zakken met appelflappen en oliebollen bij een kraam op het Rembrandtplein. Langzamerhand kwamen hun andere gasten binnen. Met een jongensstel uit Purmerend had ik ontzettend veel plezier. Zij hadden als cadeau een boekje met foto’s van ondeugende kerstmannen met lekkere jongens op hun schoot. Het was ontzettend komisch. Om twaalf uur kusten wij elkaar en wensten wij elkaar “Gelukkig Nieuwjaar.”

Wij gingen voor het raam staan en keken naar het vuurwerk. Om vijf uur in de nacht gingen hun laatste vrienden weg. Tom, Henk en ik leegden onze glazen en gingen weer richting bed. Wij kwamen voor de eerste keer in het nieuwe jaar klaar. En ik lag weer tussen beiden in. “Waarom gaan we niet allemaal met zijn drieën samenwonen? Dan kan ik altijd lekker in het midden liggen,” opperde ik.

Van twee kanten werd ik met kussens geslagen. We waren moe van het lachen. “Ja, ja,” zei Henk, “en meneer wil zeker altijd in het midden liggen.” “Juist! Jullie begrijpen precies wat ik bedoel,” antwoordde ik. En weer kreeg ik lachend een kussen tegen mijn hoofd.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REIJER BREEDMEEST GELEZEN VAN REIJER BREED

Reijer's world: ‘Ik wil in het midden liggen’

Reijer Breed, in Columns & Opinie op 27 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN COLUMNS & OPINIEIN NUMMER 316


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media