Back to Top
Donderdag 09 Apr
86426 users - nu online: 1066 people
86426 users - nu online: 1066 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Derde editie International Queer & Migrant Film Festival


door Redaktie in Films & boeken , 02 december 2017

This article is also available in English


Van 6 tot en met 13 december vindt opnieuw het International Queer & Migrant Film Festival plaats in verschillende filmtheaters te Nederland. De hoofdlocatie van het festival is De Balie in Amsterdam, waar een ruim aanbod aan films uit alle hoeken van de wereld wordt gepresenteerd in combinatie met debatten, een Academy programma en de foto-tentoonstelling Mr. Gay Syria van Bradley Sacker.

Het IQMF is een festival met een kwalitatief hoogstaand programma dat zich richt op het bespreekbaar en zichtbaar maken van seksuele diversiteit binnen verschillende culturen, zowel in Nederland als daarbuiten. Daarnaast besteedt het festival veel aandacht aan de verhalen van mensen die vanwege hun seksuele voorkeur of gender identiteit hun land hebben moeten ontvluchten.

Het festival vertoont films uit hun land van herkomst en besteedt aandacht aan hun vluchtverhaal. Zo schuiven op donderdagavond 7 december, voorafgaand aan de vertoning van de film ABU: Father van Ashad Khan, HLBT-vluchtelingen met hun nieuwe landgenoten aan tafel voor een gezamenlijk diner. Daarnaast programmeert IQMF op zondag 10 december een selectie korte films met een debat over de representatie van HLBT-vluchtelingen in Westerse films.

Het festival opent op woensdagavond 6 december met de film I Dream In Another Language van de Mexicaanse filmmaker Ernesto Contreras. Deze subtiele film gaat over het verliezen van een taal, die door nog slechts twee mannen wordt gesproken. De twee mannen in kwestie zijn elkaar echter jaren terug uit het oog verloren.

Het festival in De Balie wordt op zondag 10 december afgesloten met het programma Queer Faces, Migrant Voices waarin zestien HLBT-vluchtelingen hun verhaal vertellen in een combinatie van live storytelling en vooraf opgenomen audio. Hierna reist het festival verder naar Haarlem, Utrecht en Rotterdam.

Zie www.iqmf.nl voor het volledige programma, aanvullende informatie en trailers.
 

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Derde editie International Queer & Migrant Film Festival

Redaktie, in Films & boeken op 05 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media