Back to Top
Dinsdag 02 juni
86440 users - nu online: 1127 people
86440 users - nu online: 1127 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 6 min. Printervriendelijke Pagina  
Wat heeft Donald Trump voor met homo-Amerika


door Ron Meijer in Historie & Politiek , 14 december 2016
lengte: 6 minuten


In Amerika zijn elke dag nog protesten sinds de verkiezing van Donald Trump als President. Soms zijn ze groot. Zoals in Los Angeles waar studenten de straat op gingen. Leuzen die je hoort zijn 'not my president' en 'my body'. Die laatste komt van vrouwen, die bang zijn dat Trump aan hun rechten komt, zoals abortus.

De nieuwe vicepresident, Mike Pence, is er in ieder geval duidelijk over. Die wil dat het wordt verboden, liever vandaag dan morgen.

Organisaties houden intussen hun hart vast. Planned Parenthood (met eigen abortusklinieken) zei in een eerste verklaring dat "gezondheidszorg niet politiek moet zijn". Anderen kan het juist niet snel genoeg gaan. De komende maanden zullen er meer protesten zijn, waarbij de vrouwen alvast een grote demonstratie (Women's march) hebben aangekondigd op de dag dat Trump wordt beëdigd als president.

Ook homo-organisaties hebben grote zorgen. Sinds de verkiezing van Donald Trump zijn er veel meer meldingen van geweld tegen homo's in de Verenigde Staten. Of deze stijging van geweld het directe gevolg is van de verkiezing van Trump is (nog) niet te zeggen, maar de homo-organisatie GLAAD laat registreerde dat er dit jaar al 23 transgenders zijn vermoord en dat in heel de VS steeds meer meldingen binnen komen van ernstig geweld tegen homo's.

Ik ga me niet wagen aan voorspellingen, want deze man (Trump) is te onvoorspelbaar. Spreekt zichzelf herhaaldelijk tegen en heeft geen enkele ervaring in het politieke bedrijf. Het begon al met zijn eerste bezoek aan President Obama waar hij zei “verbaasd te zijn over de hoeveelheid werk en verplichtingen” die de President op een dag heeft. Tja, Obama is niet voor niets in acht jaar zo grijs geworden, maar het bevestigd wel dat Trump blijkbaar geen idee heeft van de inhoud van het President schap in Amerika.

En juist omdat zijn standpunten zo wijzigen en blijkbaar de onwetendheid over de invulling van het Presidentschap is het belangrijk om eens te kijken met welke mensen hij zich omringd die hem op de verschillende beleidsterreinen moeten adviseren en om de vele verkiezing beloftes waar te maken. En aan de andere kant de onrust over zijn verkiezing zo te draaien dat de meelopers en “zo de wind waait waait me jasje mensen, “we moeten hem een kans geven en we zien wel wat er gebeurd” de protesten doen vergeten.

En het lijstje van mensen die direct invloed zouden kunnen hebben stemt bepaald niet vrolijk, tot nu toe zijn dat meest rechts conservatieve republikeinen die zich zelfs in het meest recente verleden hebben uitgesproken tegen het homohuwelijk tegen uitbreiding van homo-rechten tegen abortus, uitzetting van miljoenen buitenlanders (alsof de witte Amerikaan met plezier het gore zware en laag betaalde werk nu gaat doen.Allereerst is daar de vicepresident Mike Pence

'We zullen enkele homo & trans gelijke rechtenwetten terugdraaien.'

Hij omschrijft zichzelf als volgt:
"een christen, een conservatief en een Republikein, in die volgorde". Pence heeft conservatieve ideeën over homorechten en abortus. Zo voerde hij in Indiana een van de strengste abortuswetten in de VS door, evenals een wet die bedrijven toestaat homoseksuelen te weigeren op basis van religieuze vrijheid. Hij vindt ook dat het huwelijk moet voorbehouden worden voor de verbintenis tussen één man en één vrouw, hij is dus tegen het homohuwelijk

Ook vluchtelingen uit Syrië zijn in zijn staat niet welkom. In november gaf hij de overheidsinstellingen de opdracht de geplande huisvesting van een Syrische familie in Indiana te annuleren. De familie, die normaal in december zou arriveren, werd daardoor naar Connecticut gestuurd.
En man met grote invloed waarvan homo's in de USA niets maar dan ook helemaal niets te verwachten hebben.De volgende is Ken Blackwell een zeer omstreden homofoob

'Homoseksualiteit is een keuze die je kunt veranderen'

Donald Trump heeft Ken Blackwell aangesteld als adviseur voor binnenlands beleid. De bestuurder van Ohio is omstreden vanwege zijn openlijke afwijzing van homoseksualiteit. ,,Homoseksualiteit is een keuze die je kunt veranderen'', zei hij eerder. De 68-jarige Blackwell is afkomstig uit Ohio, waar hij ooit - tevergeefs - gouverneur trachtte te worden. Hij verloor de verkiezingsstrijd kansloos, maar schopte het wel tot bestuurder van de staat.

Blackwell is een belangrijk lid van de Family Research Council, een organisatie die bekendstaat om haar strikte afwijzing van homo's, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders. Door de afwijzing van homo's en zijn uitspraak dat homoseksualiteit te veranderen is, bevindt de nieuwe adviseur zich al direct in conflict met een uitspraak van het Hooggerechtshof in de VS. Dat bepaalde dat seksuele geaardheid 'een niet te veranderen natuur is'.

Blackwell vergeleek onlangs nog homo's en lesbiennes met brandstichters, verkrachters en kleptomanen. Verder zei hij in een interview dat hij van mening is dat homoseksualiteit een levensstijl of keuze is die kan veranderd worden, en is fel voorstander van de 'omkeer therapie', een zeer omstreden hersenspoeling om van een homo weer een hetero te maken.


En dit is nog maar het begin, herhaaldelijk heeft Trump laten weten dat vrouwen en homorechten hem helemaal niet interesseren dus de angst dat hij zich helemaal laat leiden door deze adviseurs is helemaal ondenkbaar.


Tevens speelt daar nog de benoeming van een lid van het hooggerechtshof de benoeming van een nieuwe rechter door Obama is steeds door de republikeinen tegengehouden. Met de uitspraak van dit hooggerechtshof legaliseerde zij het homohuwelijk voor heel Amerika.

“The Supreme Court in Washington heeft 9 rechters die moeten zeggen of de wetten die de president en het parlement aannemen, overeenkomen met de grondwet”. “Het hof toetst een zaak aan de bestaande wet en kan de wet daarmee ongeldig verklaren.” Het Hooggerechtshof heeft het laatste woord. Als het Hof niet akkoord gaat met een wetsvoorstel, dan gaat het dus niet door.

De rechters horen boven de politiek te staan maar hun benoeming is een heel partijdig proces waarbij de senaat soms kandidaten wegstemt wat kwaad bloed zet bij de aanhangers van de president die de kandidaat naar voren schoof. Toen Barack Obama senator was, stemde hij tegen de benoeming van de voorzitter van het Hof, John Roberts, de man die hem nota bene in 2009 de eed afnam bij de inauguratie.”

Zoiets dergelijks is er dus nu weer aan de hand. Obama had een vrij liberale kandidaat naar voren geschoven en de republikeinen stemde steeds tegen in de de wetenschap dat de verkiezingen naderden en met een meerderheid in de senaat hun conservatieve kandidaat konden benoemen.

Ook hebben de republikeinen nu een meerderheid in zowel het congres als de senaat. Deze meerderheid is voor Obama een blok aan het been geweest de laatste jaren en heeft hij veel dingen die hij had willen doen niet voor elkaar gekregen door de republikeinse meerderheid (tegenwerking) in congres en senaat.

Het zijn al deze factoren die hier in Nederland maar zijdelings in het nieuws komen en de gang van zaken in het witte huis volstrekt onvoorspelbaar maken. Dat is ook de reden van de vele protesten tegen Trump de volstrekte onvoorspelbaarheid van deze man en hoe sterk de invloed van de uiterst conservatieve adviseurs op deze politiek onervaren President is.

Maar na verwachting zullen we de eerste tijd over de onderwerpen homorechten en abortus weinig te horen krijgen uit het witte huis tenzij er voorstellen ter verbetering van deze rechten worden ingediend. Eerst zal hij moeten werken aan zijn “grote” beloftes, meer banen een muur bouwen en miljoenen mensen het land uitgooien...
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN RON MEIJERMEEST GELEZEN VAN RON MEIJER

Wat heeft Donald Trump voor met homo-Amerika

Ron Meijer, in Historie & Politiek op 16 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media