Back to Top
Zondag 05 Jul
86447 users - nu online: 1033 people
86447 users - nu online: 1033 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Twitter haalt homo activist binnen


door Redaktie in Internet , 03 maart 2016

This article is also available in English


De sociale netwerksite Twitter heeft een homo advocaat ingehuurd om er voor te zorgen dat diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel blijft gedragen worden. Jeffrey Siminoff, 50, is onlangs aan de slag gegaan bij Twitter als vicepresident diversiteit. Hij werke eerder in een gelijkaardige functie voor Aplle en is medeoprichter van de organisatie Out Leaderschip, die de belangen behartigt van holebi's en transgenders in het bedrijfsleven.

Twitter haalde Siminoff in huis omdat ze eerder veel kritiek kregen op hun aanpak rond diversiteit op de Twitter werkvloer. Siminoff moet er nu onder andere voor zorgen dat vooral holebi's, transgenders, vrouwen en werknemers met een niet blanke huidskleur meer gelijke rechten krijgen op de Twitter werkvloer. Daarnaast moet hij ook meer etnische profielen en vrouwen in het bedrijf brengen.

Want momenteel is het personeel van Twitter voor 94% blank en 87% mannelijk. De CEO van Twitter, Jack Dorsey, liet eerder al weten dat men het bedrijf zo divers wil maken als de 320 miljoen gebruikers die Twitter heeft, en natuurlijk horen daar ook holebi's en transgenders bij.

Maar Twitter gaat meer doen nu komt het nieuws dat Twitter nu ook meer gaat doen om gebruikers zelf te beschermen.

Binnenkort zal Twitter alle gebruikers die zich schuldig maken aan misbruik of bedreigingen van mensen op basis van seksuele geaardheid (homo, lesbisch, biseksueel), gender identiteit (transgender en interseksueel), ras, leeftijd, etnische afkomst, religieuze overtuiging, ziekte en handicap zijn of haar Twitter profiel verliezen. Met andere woorden de profielen worden dan bij overtreding van de nieuwe regels zonder pardon verwijderd.

Een woordvoerder van Twitter zegt dat iedereen zijn of haar eigen mening mag hebben, maar dat haat, misbruik en bedreigingen niet langer zullen worden getolereerd. Eerder was het beleid enkel geformuleerd als zijnde het is verboden om anderen te bedreigen. Maar omdat Twitter steeds meer klachten kreeg, dat men niet genoeg deed om gebruikers te beschermen zijn er nu de nieuwe regels.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Twitter haalt homo activist binnen

Redaktie, in Internet op 05 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media